آخرین اخبار:
کد خبر:۹۲۰۰۲۸
در میزگرد عدالتخواهی مردمی؛

گودرزی: مردم باید بازیگر فعال عرصه قدرت در حاکمیت باشند / ذی‌نفعان نمی‌خواهند به ایده حاکمیت مردم تن دهند

به همت بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر، میزگرد عدالتخواهی مردمی با حضور تعدادی از فعالین اجتماعی همراه با پخش مستند قزل قیه برگزار شد.

گودرزی: مردم باید بازیگر فرامسئولی باقدرت در حاکمیت باشند / ذی‌نفعان نمی‌خواهند به ایده حاکمیت مردم تن دهند

 

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، میزگرد عدالتخواهی مردمی با حضور میلاد گودرزی، سردبیر برنامه اینترنتی آوانت، امین سلیمی، سردبیر خبرگزاری دانشجو، سیامک مختاری، کارگردان مستند و مصطفی دد‌جانی، مدیرعامل تعاونی معدن هاجرخاتون و میثم مهدیار، معاون پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی همراه با پخش مستند قزل قیه به همت بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه‌نصیر برگزار شد.

 

میلاد گودرزی، سردبیر برنامه اینترنتی آوانت و فعال سیاسی و رسانه‌ای در این میزگرد گفت: مسائلی مثل قضیه قزل قیه و اعتراضات مربوط به آن که در حال حاضر مطرح می‌شود، قبلا به صورت آرام و دلسوزانه بارها گفته شده ولی از سوی مسئولین مربوطه توجهی نشده و به اینجا رسیده است که باید این مسائل را داد بزنیم که شاید یک نفر آن‌ها را بشنود. این اعتراضات می‌تواند شامل ریزترین جزییات سیریش آباد تا بزرگترین مسائل کلان مربوط به معادن باشد.

 

وی در ادامه افزود: بنده معتقد هستم که مسائلی شبیه این قضیه شهرستان سیریش آباد، پنجره عبور ما از حکومت‌داری به حکمرانی است و باید گفت که حکمرانی با حکومت‌داری متفاوت است. در حکمرانی یکسری بازیگر فرامسئولی وجود دارد که حکومت مؤظف است یک شأن دیگری را به رسمیت بشناسد و آن چیزی جز قدرت دادن به مردم نیست. زمانی که در برخی نهادها و ارگان‌ها و مسئولین کشور ما چیزی تحت عنوان مصلحت و محافظه‌کاری بنیادین شده است و پیش هر مسئولی برویم،‌ به ما می‌گویند که اینگونه کارهای شما، فعالیت‌های خوبی است ولی در زمان فعلی مصلحت نیست، این عدم قدرت داشتن گروهی فرای از حاکمیت نیز قطعا وجود نخواهد داشت. حتی ما مشاهده می‌کنیم که برای تعیین این مصلحت نیز یک ارگانی از بزرگان نظام وجود دارد به نام مجمع تشخیص مصلحت نظام که در حال حاضر محل بحث ما نیست.

 

سردبیر برنامه اینترنتی آوانت بیان کرد: اگر این نوع مسائل را از این پنجره‌‌ای که بنده گفتم، ببینیم باید به سمت ایده‌های حکمرانی برویم. مسئله‌ای که در بلند مدت باید به آن فکر کنیم، همین ایده‌های حکمرانی است که باید این ایده‌ها فضای کشور را عوض کند. در حال حاضر اولا به این ایده نیاز داریم که مردم منبع قدرت داشته باشند. الان بخش خصوصی یا ستاد اجرایی فرمان امام زور و قدرت دارد ولی مردم ندارند. به عبارت دیگرباید در حاکمیت خصوصی سازی قدرت وجود داشته باشد. یعنی نهادها و تشکل‌های مردمی مثل تعاونی‌ها قدرت و اختیار داشته باشند.مثلا یک مشکلی که وجود دارد این است که آیا ایده‌ای وجود دارد که فرماندار و مسئول فلان بخش یا حتی رئیس جمهور در فضای غیر از خشونت، خلع شود؟

 

میلاد گودرزی در ادامه با تأکید بر این دو ایده مطرح شده در فضای حکمرانی گفت: ایده حکمرانی دیگری که در لایه محتوایی وجود دارد، چیزی به نام تنظیم‌گری ضدتبعیض است. یعنی وضعیت موجود باید به وضعیت مطلوبی تبدیل شود که تبعیض در آن حداقل شود. اما این دو ایده حکمرانی گفته شده، روی کاغذ است و در واقعیت فعلی، فضا بسیار متفاوت است. وضعیتی که در حال حاضر وجود دارد، این است که مردم شب می‌خوابند و صبح می‌بینند چقدر چیزها تغییر کرده و اصلا به آنان اطلاعی هم داده نمی‌شود. دقیقاً مثل حوادث آبان ماه پارسال و افزایش قیمت بنزین که هیچ اطلاعی به مردم داده نشد و حتی خود مسئولین نیز اعلام میکنند که صبح جمعه از این موضوع خبردار شدند.

 

گودرزی اظهار کرد: وضع موجود ذی‌نفعانی دارد و نمی‌خواهند به ایده حاکمیت مردم تن دهند. درنتیجه باید گفت در وضعیت فعلی مردم به قدرت نیاز دارند. یعنی فضای کشور به یک جریان اجتماعی مستقل نیاز دارد که درگیر سیاست و حکومت نباشد و دنبال این باشد که برای ایده‌های حکمرانی فعالیت و آن را اجرا کند. یکسری اقدامات و فعالیت‌ها با برنامه‌ریزی قبلی باید شکل بگیرد و مردم یک نهضتی داشته باشند و از بیرون مراقب باشند که فضای کشور دچار فساد و ناکارآمدی نشود. در حال حاضر دوگانه‌هایی که وجود دارد، د.وگانه نهضت و نظام، رکود و حرکت، ایستادن و رو به فردا حرکت کردن است. با ایده‌های موجود یک فرد بسیار مصلح هم به درون نهادها و سیستم‌های موجود در نظام برود، خراب می‌شود. به دلیل اینکه آن مسئولیت‌ها در نهادی مختلف ذیل چتر محافظه کاری تعریف می‌شود و لذا اینجاست که باید این نهضت مردمی بیرون از ساختارهای رسمی حاکمیت تعریف شود.

 

وی در پایان بیان کرد: مسائلی مانند قضیه سیریش‌آباد یکی از اتفاقات ازاین دست است که باید این‌گونه مسائل به مطالبه‌ای در سطح ملی تبدیل شود. به نظر بنده در حال حاضر تا همین نقطه‌ای که نهضت‌های کوچک مردمی جلو آمده‌اند، خیلی اتفاق بزرگی رقم خورده است و توانسته‌اند با دست خالی، ایده حکمرانی خود را به مسئولین تحمیل کنند. در حال حاضر چیزی که اهمیت دارد این است که باید به سمت کنش برویم و در حد وسع خود و متناسب با محیط اطراف کار تعریف کرده و شروع به فعالیت کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار