ژنرال عبدالقادر الشامی، نایبرئیس دستگاه اطلاعات و امنیت یمن در گفتگو با خبرنگار دانشجو، اظهار کرد: تماس میان رئیس سیا و علی عبدالله صالح، رئیس دولت برکنارشده یمن با هدف آزاد کردن انور العولقی، از رهبران القاعده انجام شد که دوتابعیتی آمریکایی-یمنی بود.
وی اضافه کرد: عولقی با دستگاه اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) ارتباط داشت. آمریکاییها وی و سایر نیروهای مورد حمایتشان را در یمن تربیت میکردند و به خارج میفرستادند تا عملیاتهای محوله را انجام دهند؛ عملیاتهایی که باعث میشد یمن بهعنوان کشور عامل عملیات در مظان اتهام قرار بگیرد.
ژنرال عبدالقادر الشامی ادامه داد: آمریکاییها بعد از پایان مأموریت عولقی و وقتی دیگر به او نیاز نداشتند، این عنصر القاعده را در سال 2011 در جوف یمن کشتند.
وی تصریح کرد: دولت سابق آمریکا همکاریهای گستردهای با دستگاه اطلاعات و امنیت یمن در دولت علی عبدالله صالح، رئیس جمهور برکنار شده یمن داشت؛ به گونهای که دستگاه اطلاعاتی یمن را به بخشی از بازویی خود در منطقه تبدیل کرده بود.
نایبرئیس دستگاه اطلاعات و امنیت یمن عنوان کرد: در همین دوران بود که القاعده فعالیتهای خود را از حضرموت به شبوه و ابین منتقل کرد تا از نیروهای اماراتی و شورشیان مورد حمایت ابوظبی پشتیبانی کند. در گذشته همکاریهای میان واشنگتن و دستگاه اطلاعاتی یمن گسترده بود و آنها از اطلاعات یمنی ها برای پروندههای خود استفاده میکردند. این همکاری ها باعث وجود خلأ امنیتی در داخل کشور شد.
وی ادامه داد: دستگاه اطلاعاتی یمن در دولت صالح به ابزار اجرایی آمریکایی ها تبدیل شد، به گونه ای که در سال ۲۰۰۰ آمریکاییها برای یمن و حاکمیت این کشور تعیین تکلیف می کردند و خود را در پرونده های امنیتی تصمیم گیرنده می دانستند.
این مقام امنیتی یمن خاطرنشان کرد: گرچه دستگاه امنیتی یمن توانسته بود تعدادی از عناصر شاخص القاعده را بازداشت کند و میتوانست به روند بازداشتها ادامه دهد، ولی نفوذ آمریکاییها باعث شد تا ۲۳ نفر خطرناک ترین عناصر القاعده از زندان های یمن آزاد شوند.
وی گفت: سفیر آمریکا در یمن به عنوان یک عنصر نفوذی در صنعت تحرکات زیادی انجام داد و به وسیله او بود که واشنگتن به نفوذ خود در یمن ادامه میداد، تا جایی که آمریکا حتی به جزئیترین مشخصات شهروندان یمنی به وسیله نفوذ در سیستم ثبت احوال دسترسی داشت و اطلاعات مردم با واسطه یا بی واسطه به دست آمریکاییها می رسید.
عبدالقادر یادور شد: آمریکاییها در تلاش بودند به نفوذ خود در یمن ادامه دهند و عناصر اطلاعاتی را در قالب القاعده در بیشتر استانهای یمن مستقر کردند.
انتهای پیام/