به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، پایگاه داده استت نانو کار خود را از سال ۱۳۸۹ آغاز کرد و در ابتدا روی شاخصهای ارزیابی علم و فناوری نانو متمرکز بود. در این مسیر، استت نانو اقدام به تعریفهای شاخصهایی برای رتبهبندی کشورها کرد و بانک اطلاعاتی برای این منظور ایجاد نمود که این بانکها به مرور بهعنوان مرجعی برای ارزیابی کشورها، دانشگاهها و صنایع در حوزه فناوری نانو مورد استفاده قرار گرفت.
یکی از دستاوردهای پایگاه استت نانو، ایجاد بانک محصولات است. در حال حاضر تعداد محصولات نانویی ثبت شده در این بانک به رقم ۹۰۰۰ محصول نزدیک شده است که این محصولات مربوط به ۲۵۲۰ شرکت از ۶۳ کشور جهان هستند.
یکی از مزیتهای این بانک، امکان جستجو محصولات براساس حوزههای مختلف صنعتی است که صنعت خودرو، کشاورزی، ساختمان، الکترونیک، محیطزیست، آرایشی و بهداشتی، صنایع غذایی، پزشکی، نفت و پتروشیمی، انرژیهای تجدیدپذیر، ورزشی، نساجی و لوازم خانگی بخشی از حوزههای صنعتی تفکیک شده این بانک هستند.
علاوه بر نانومحصولات، بانکهای اطلاعاتی مربوط به نانومواد، استانداردها و حتی دانشگاهها نیز در پایگاه استت نانو موجود است.
لازم بهذکر است استت نانو بخش ویژهای برای شاخصهای ارزیابی دارد که در آن میتوان براساس کشور، نانومواد و دانشگاه ارزیابی در حوزه فناوری نانو را انجام داد.
برخی از رتبهبندیهای کشورها در حوزه فناوری نانو با استفاده از اطلاعات پایگاه داده استت نانو انجام میشود.