به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، منابع نظامی در عربستان سعودی گفتند که ریاض هیأتی را به کشورهای اروپایی و آمریکا اعزام کرده تا به دنبال یک سامانه دفاع هوایی پیشرفته و کاربردی بگردد.
به نوشته ویکیلیکس سعودی، در پی ناکارآمدی سامانههای ضد هوایی موجود در برابر حملات موشکی و پهپادی ارتش و کمیتههای مردمی یمن، این هیأت نظامی سعودی تلاش میکند سامانهای دارای سیستم ردیابی، پرتاب موشک، مرکز فرماندهی و صدور دستور را برای خرید انتخاب کند، سامانهای که توانایی مقابله با تهدید نظامی از جانب یمن را داشته باشد.
روزنامه فایننشال تایمز چندی پیش نوشته بود که بحران مالی در عربستان، تأثیری بر خرید گسترده سلاح توسط دولت سعودی نداشته است. یک مدیر شرکت اسلحهسازی غربی به این روزنامه گفته است: «پیش بینی میکردم که میزان هزینهکردها را کاهش دهند، اما طبق سخنان شاهزادگان و مقامات سعودی آنها هیچ قصدی برای این کار ندارند».
در ماه میگذشته نیز شرکت بوئینگ قراردادی به ارزش ۲.۶ میلیارد دلار برای فروش هزار موشک زمین به جو و موشکهای ضد کشتی با عربستان سعودی امضاء کرد.
«رابرت هیوارد» مدیر بخش خاورمیانه شرکت لاکهید مارتین، شرکتی که موشکهای ضد هوایی «تاد» را به عربستان سعودی فروخته، میگوید: «هیچ کاهشی در هزینهکردهای نظامی عربستان سعودی دیده نمیشود. تهدیدات منطقهای کاهش نیافته است...».
حملات موشکی و پهپادی یمنیها در سالهای گذشته توانسته توازن قوا را در سالهای اخیر به نفع یمن تغییر دهد. «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن در تاریخ پنجم فروردین در سخنانی گفت که در هفتمین سال جنگ یمن، دولت سعودی باید منتظر شگفتیهای جدیدی از جانب یگان موشکی و پهپادی یمن باشد.