به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، یک فوریت لایحه «اعطای مجوز به شهرداری تهران جهت واگذاری حق انتفاع به صورت رقبی اراضی و املاک خود به شرکت گاز استان تهران جهت احداث برجهای تخلیه اضطراری گاز در مواقع بحران (زلزله)» در جلسه امروز شورای شهر مورد بررسی قرار گرفت.
محمد نادر محمدزاده رئیس سازمان املاک شهرداری تهران در توضیح این لایحه گفت: یکی از نگرانیهای تهران زلزله است و در هنگام زلزله تلاقی برق و گاز نیز منجر به آتش سوزیهای بزرگ و انفجارات سهمگین میشود. بر اساس مصوبه دولت برای شریانهای حیاتی، مطالعاتی برای تخلیه فوری لولهها و خطوط تهران انجام شده است.
وی افزود: اغلب این اماکن که حدود ۲۳ نقطه شناسایی شده است، حدود ۱۸ مورد آن مربوط به شهرداری است. به عنوان مثال برخی پارکها و مجاورت بزرگراهها برای احداث این برجهای تخلیه در نظر گرفته شده است. مکاتبات زیادی نیز با نهادهای مختلف برای این موضوع انجام شده است.
در ادامه مجید فراهانی در موافقت و توضیح این لایحه گفت: موضوع مربوط به طراحی و احداث ۱۷ دکل اضطراری گاز است که وجود آنها هنگام زلزله و مواقع ایمنی بسیار لازم است. در این مصوبه الزام کردیم که اگر شهرداری بخواهد حق املاک خود را به دیگران واگذار کند، باید به تصویب شورا برسد.
عضو شورای شهر تهران افزود: موضوع زلزله برای تهران بسیار اهمیت دارد. بیش از ۱۶۰ سال است که در تهران زلزله بزرگی به وقوع نپیوسته و وقوع یک زلزله بزرگ در آینده نه چندان دور برای تهران اجتناب ناپذیر است. بر اساس بررسیهای انجام شده، یکی از مهمترین خطرات و آسیبهای زلزله احتمالی تهران، انفجارات ناشی از انشعابات گاز است. چون شریانهای حیاتی تهران در برابر زلزله بسیار آسیب پذیر است لذا اولویت ایمنی باید به شبکه گازی داده شود.
ابراهیم امینی نایب رئیس شورا درباره این طرح گفت: حق انتفاع چندین مدل دارد. واژه «رقبا» در این جا حق انتفاعی است که مدت دارد لذا شهرداری اگر به دنبال آن است که با این لایحه مجموعهای از اراضی را به شرکت گاز واگذار کند، با این واژه نمیتواند. چرا که رقبا مدت دارد و، چون معمولا مجانی هم هست، چندان به آن معنایی که آقایان میگویند، قابل اجرا نیست.
در ادامه بهاره آروین عضو شورای شهر با طرح سوالی گفت: نمیشود که به موجب اهمیت داشتن یک طرح، آن را بدون در نظر گرفتن جزئیات تصویب کرد و باید جزئیات این لایحه نیز مشخص باشد. در این لایحه شهرداری در حال اجازه گرفتن از شورا برای واگذاری تعدادی املاک است که نمیدانیم چه اتفاقی قرار است برای آنها رخ دهد. اما متاسفانه اسامی این املاک و جا نمایی آنها در طرح مذکور وجود ندارد. نمیشود که ما اجازه این امر را بدهیم، اما مشخص نباشد که کجا قرار است این اتفاق و این املاک واگذاری شوند.
یک فوریت این لایحه با ۱۸ رای موافق به تصویب رسید.