گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پارک علم و فناوری استان سمنان در شهریور ماه سال ۱۳۸۱ بر اساس مصوبه شورای گسترش آموزش عالی، همزمان با تبدیل یا ادغام سایر مراکز استانی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران فعالیت خود را در شهرستان شاهرود آغاز کرد.
محسن نظری، رئیس پارک علم و فناوری سمنان با اشاره به فعالیتهای عمرانی صورت گرفته در این پارک گفت: سال ۱۴۰۰ سال تولید، پشتیبانی و مانع زداییهاست. در همین راستا، پارک علم و فناوری استان به عنوان یکی از پارکهای پیشرو اقدامات ارزندهای را انجام داده است.
نظری ادامه داد: یکی از اقداماتی که پارک علم و فناوری در زمینه تولید انجام داده افتتاح فاز اول از مجتمع رویش فناوری (چشم فناوری) در استان بوده است. این مجموعه به مساحت ۴۲۰۰ متر مربع در دو فاز تدارک دیده شده که در این طرح سولههای نیمه صنعتی در اختیار فناوان و شرکتهای دانش بنیان قرار میگیرد.
رئیس پارک علم و فناوری سمنان افزود: مجموعه دیگری که افتتاح شده و در اختیار شرکتها و استارتاپها قرار خواهد گرفت، مرکز نو آوری آب، انرژی و و کشاورزی است که این مرکز با مشارکت و جذب بخش خصوصی برای اولین بار در پارک استان سمنان تدارک دیده شده است.
وی گفت: شرکتهایی که در زمینه آب، انرژی و کشاورزی زمینه فناوری را دارند، در این مجموعه میتوانند جذب و پیششتاب دهی شوند و در نهایت به محصول مورد نظر صنعت برسند. سمت و سوی این مرکز تقاضا محوری است یعنی نیازهای کشور و صنعت باید در این مرکز با حمایتهای پارک و بخش خصوصی به محصول برسد.
نظری با اشاره به راه اندازی مرکز نوآوری و فناوری زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی هم مطرح کرد: این با توجه به پتانسیل ویژه استان برای اولین بار به شکل تخصصی درپارک علم و فناوری سمنان تجهیز شده است با توجه به اینکه استان در زمینههای معدنی و معادن ویژگیهای خاص دارد این مرکز بنا دارد در حوزههای فناورانه شرکتهای فناور و صاحبان ایده در زمینه معدن و صنایع معدنی حمایت کند و با دیده تقاضا و محصول محور کاربردی رفع کننده نیاز کشور و استان باشد.
رئیس پارک علم و فناوری سمنان خاطرنشان کرد: مورد دیگری که به صورت ویژه میخواهم به آن اشاره کنم بحث کارخانه نوآوری سمنان است که در سفر معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به استان تدارک دیده شد. این مجموعه بزرگ به مساحت ۳۰ هزار مترو مربع توسط بخش خصوصی و خیرین بخشیده شده است.
وی افزود: کارخانه نوآوری سمنان در مجاورت دانشگاههای استان قرار دارد سرمایه گذاران، شتاب دهندگان، شرکتهای فناور و صاحبان ایده در این مجموعه مستقر میشوند. رونق کارخانه نوآوری میتواند وضعیت اشتغال را در استان متاثر کند.
نظری با در مورد ایجاد مرکز شتاب دهی نوآوری و تجاری سازی فناوریهای انرژی اظهار داشت: این طرح با مشارکت بخش خصوصی افتتاح شده و در این مرکز قرار است از کسب و کارهایی که نیاز صنعت است به خصوص در حوزه برق، انرژی و صنعت سیم و کابل حمایت کنیم. شرکتها و گروههایی که میتوانند رفع کننده این نیاز باشند در این مرکز مشترک مستقر میشوند و با حمایت دو طرفه پارک علم و فناوری استان و شرکت سیم و کابل مغان میتوانند رفع کننده نیاز کشور باشند.
وی ادامه داد: پارک علم و فناوری سمنان مراکز مختلفی را جهت حمایت از نوآوری و فناوری در استان تجهیز کرده است که تمام شرکتهای فناور و دانش بنیان بتوانند در این مرکز مستقر شوند و تحت حمایت این پارک قرار بگیرند یکی از این مراکز، مرکز رشد فناور پور سینا در شهر سمنان است که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و اعتبارات پارک علم و فناوری استان تجهیز شده است.
لازم به ذکر است، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری در سفر اخیر خود به استان سمنان با اشاره به رشد دو برابری شرکتهای دانشبنیان، خلاق و واحدهای فناور سمنان گفت: خوشبختانه این استان ظرفیتهای بسیار خوبی در توسعه کسب و کارهای دانشبنیان و خلاق در اختیار دارد که با نقشآفرینی بیش از ۶۰۰ واحد دانشبنیان، خلاق و فناور، این ظرفیت بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته اشت و تلاش میکنیم تا با همکاری بخشهای استانی این ظرفیت نوآورانه و فناورانه توسعه یابد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در سفر خود به استان سمنان به پارک علم و فناوری این استان رفت و فاز نخست ساختمان کارگاهی رویش فناوری، مراکز نوآوری در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، آب، انرژی و کشاورزی را افتتاح کرد.