به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی وزارت علوم در مراسم رونمایی از دورههای توانمندسازی فعالان حوزه جمعیت و خانواده با عنوان رویداد مثبت ۲ که امروز در وزارت علوم برگزار شد، گفت: مسئله بحران جمعیت فقط مختص کشور ایران نیست؛ بلکه بسیاری از کشورها با آن مواجه هستند همه کسانی که در آنها نوعی آینده اندیشی وجود دارد و نسبت به آینده کشور دغدغه و توجه دارند به این مسئله نیز میپردازند و براساس فرمایشات رهبر انقلاب باید بحران جمعیت را به صورت برجسته ببینیم و همه دغدغهمندان مسئله جمعیت به این مسئله بنیادی و اساسی بپردازند.
وی افزود: هر گاه تمدنی میخواهد شکل بگیرد یکی از پایههای اساسی و کلیدی آن جمعیت است که از حیث کمی و کیفی قابلیت و تواناییهای جمعیت در این تمدنها موثر است همچنین بحث امنیت ملی نیز در گرو جمعیت است. جمعیت همچنین در توسعه و پیشرفت کشور موثر است و وقتی صحبت از پیشرفت میکنیم، باید بدانیم به لحاظ توزیع و ترکیب جمعیت در چه وضعیتی قرار داریم.
معاون فرهنگی وزارت علوم اضافه کرد: پویایی یک جمعیت در گرو این است که از رشد بهینه برخوردار باشد پویایی اجتماعی وقتی خواهد بود که رشد خانواده و جمعیت وجود داشته باشد؛ البته بحث مهاجرت هم بسیار مهم است و مجموعهای از سیاست و سازوکارهایی باید برای رشد جمعیت و استمرار نسلها اجرا شود.
وی ادامه داد: بخشی از مکانیزمها و سازوکارها به زمینههای مادی کار برمی گردد؛ تسهیلاتی باید در این حوزه فراهم شود این تسهیلات شرط لازم است، اما کافی نیست و بحث ازدواج نیز باید حل شود.
غفاری خاطرنشان کرد: حل این مشکل نیازمند عزم ملی است که مجموعههای مختلف را باید در حل این مسئله ببینیم و از آنها دعوت به همکاری کنیم و همکاری و هم فکری شرط کلیدی و اساسی است که بتواند در آینده آثار خود را نشان دهد.
وی در پایان یادآور شد: وزارت علوم نیز براساس ظرفیتهایی که در حوزه دانشجویی، تشکلی، آموزشی و پژوهشی دارد به بحث تسهیل گری در ازدواج و جمعیت میپردازد همچنین توسعه خوابگاههای متاهلی در حوزه دانشجویی را باید در دستور کار قرار دهد که بتوانیم در جمعیت دانشجویی مسئله ازدواج و جمعیت را حل کنیم.