گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیار واحدی؛ بدون شک انتخابات مهمترین و بارزترین نوع مشارکت افراد در عرصه سیاسی است که از یکسو پایه های اجتماعی قدرت سیاسی را نشان می دهد و از سوی دیگر ملاک خوبی برای ارزیابی توزیع قدرت در جامعه است. انتخابات در نظام های مردمسالار کارکردهای ممتازی دارد که اهمیت و ضرورت توجه به آن بر هیچ شخصی پوشیده نیست. انتخابات عالیترین مظهر حضور مردم در عرصه سیاسی و مهمترین مجرای تحقق حاکمیت مردم است. و این رویداد مهم فرصتی است برای مردم که نظر خودشان را نسبت به شیوه حکومت و مدیریت یک دولت ابراز کنند و اگر نسبت به آن نارضایتی داشته باشند، کسی یا گروهی دیگر را که مناسبتر و با کفایتتر میشناسند، جایگزین کنند.
دشمنان جمهوری اسلامی ایران نیز همواره در طول چهار دهه اخیر سعی بر آن داشتند تا از حساسیت و اهمیت مشارکت در انتخابات بکاهند و آن را بی اهمیت جلوه دهند و مردم را نسبت به این مشارکت ملی دلسرد کنند، اما سوال اصلی این است که اگر انتخابات اهمیتی ندارد و به گفته آنان بی تاثیر است، چرا پروپاگاندا رسانه ای راه انداخته و در تلاش برای تخریب وجه انتخابات ایران و بی تاثیر نشان دادن آن است؟ بدون شک نمی توان فشار های اقتصادی چند سال اخیر که بر مردم تحمیل شده را نادیده گرفت اما باید به دو مورد اساسی توجه کنیم:
اولا، عامل اصلی فشارهای اقتصادی بر مردم، همان کشور هایی هستند که خودشان را همراه مردم در مشکلات معرفی میکنند و اصطلاحا اشک تمساح میریزند اما در پشت ماجرا با تحریم های گوناگون دارویی و اقتصادی بیشترین فشار را بر همین قشر از جامعه میاورند. دوما، قطعا نمی توان کوتاهی برخی از مسولین در عمل به وظیفه خودشان را نادیده گرفت اما باید به این موضوع توجه کنیم که هر آنچه که در چند سال گذشته چه خوب و چه بد رخ داده نتجه انتخاب های خودمان بوده و این بی انصافی است که مسولیت انتخاب هایمان را در شرایط بد بر عهده نگریم و شانه خالی کنیم.
پس با توجه به تفاسیر گفته شده می توان انتخابات رامهم ترین رویداد ملی دانست و پر اهمیت ترین اتفاق در جمهوری اسلامی ایران که میتواند بر آینده کشور تاثیر بگذار لذا اهمیت انتخاب اصلح بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد، موضوعی که بارها مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده و در سخنرانی هایشان به اهمیت انتخاب اصلح و تاثیر آن در کشور اشاره داشتند و اخیرا نیز ایشان در نطق نوروزی، به اهميت این موضوع در انتخابات ١۴٠٠اشاره کردند و ویژگی هایی از افراد اصلح را بازگو نمودند که بد نیست اشاره به آنها داشته باشیم:
١.عدالتخواه و ضد فساد
٢.با ایمان
٣.دارای مدیریت و کفایت
۴.معتقد به جوانان
۵. دارای عملکرد انقلابی و جهادی
۶.مردمی
٧.امیدوار
٨. معتقد به توانمندی های داخلی
امید است با توجه به موضوعات مطروحه در این یادداشت علاوه بر مشارکت پرشور در انتخابات پیش رو به اهمیت انتخاب اصلح و فرد مطلوب توجه شود.
مهدیار واحدی _کارشناس حقوقی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.