به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پنجمین کنگره ملی آبیاری و زهکشی ایران در دانشگاه بیرجند و با هدف مدیریت بحران آب در شرق کشور برگزار میشود.
شهیدی، دبیر این کنگره، با اشاره به موقعیت استراتژیک استان، نگهداشت مرز و لزوم توجه به حفظ جمعیت، مقوله آب را به عنوان پدافند غیرعامل برای این رسیدن به این جمعیت پایدار برشمرد و افزود: خراسان جنوبی تاثیرپذیرترین استان از تغییرات اقیلی و خشکسالیهای اخیر در کشور است که امر بر لزوم توجه به مدیریت منابع آبی در استان تاکید میکند.
شهیدی صدور مجوز حفر چاه آب در مناطق ممنوعه استان، نبود الگوی کشت متناسب با منابع آبی خراسان جنوبی، پایین بودن راندمان آبیاری و از همه مهمتر فرونشست زمین در پی کاهش سفره آب منطقه که باعث کاهش نفوذپذیری آب میشود را از جمله مهمترین مشکلات مدیریت آب در استان و شرق کشور بیان کرد.
دبیر کنگره در پایان ابراز امیدواری کرد که با برگزاری این کنگره نتایج و راهکارهای علمی و اجرائی برای مدیریت آب شرق کشور ارائه شود.
عباس خاشعی، پنجمین کنگره ملی آبیاری و زهکشی ایران چهارشنبه و پنجشنبه ۲ و ۳ تیر ۱۴۰۰ را زمان برگزاری همایش اعلام کرد و افزود: از بین ۱۲۵ مقاله در چهار محور منابع آب و بحران، آب و کشاورزی، آب، مدیریت و توسعه و آب، اقتصاد و جامعه به دبیرخانه کنگره ارسال شده که ۱۱۳ مقاله به صورت پوستر و ۴ مقاله به صورت سخنرانی مورد پذیرش قرار گرفته است.
خاشعی نشست انتقال آب از دریای عمان به استانهای شرقی (فرصتها و چالشها)، نشست خشکسالی و تغییر اقلیم و پیامدهای آن بر توسعه شرق کشور و نشست بررسی وضعیت منابع آب استان خراسان جنوبی (چالشها و راهکارها) از مهمترین برنامههای این کنگره دو روزه معرفی کرد و افزود: سخنرانی دکتر بنفشه زهرایی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با موضوع معرفی برنامه ملی سازگاری با کم آبی.
سخنرانی امیر حق وردی عضو هیأت علمی دانشگاه کالیفرنیا با موضوع پژوهش کاربردی و ترویج یکپارچه برای پیشرفت مدیریت آب کشاورزی در سطح مزرعه و سخنرانی دکتر محمدعلی بهدانی، عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند با موضوع دانش بومی استفاده از آب در کشاورزی با نگاه ویژه به تولید زعفران در خراسان جنوبی سخنرانهای کلیدی پنجمین کنکره ملی آبیاری و زهکشی ایران در مراسم افتتاحیه است.