گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، * انتخابات با تمام فراز و فرودهایش به پایان رسید و آیت الله رئیسی به عنوان رئیس جمهور منتخب مردم معرفی شد. او قرار است حدود یک ماه و نیم آینده در پاستور استقرار یابد و هدایت دولت را به دست گیرد. تب و تاب انتخابات در فضای دانشجویی کاهش یافت و دانشجویان هم منتظرند تا رئیسی سکان امور کشور را به دست گیرد تا روند مطالبه گری را در دولت سیزدهم ادامه دهند.
از سوی دیگر این روزها دانشجویان مشغول امتحان دادن هستند. سال عجیب و غریب کلاسهای دانشگاهی در شرایط کرونایی و با حضوری مجازی به پایان رسیده و دانشجویان برای دومین ترم، مشغول امتحان دادن مجازی هستند. آموزش در شرایط کرونایی گرفتار چالشهای زیادی شده که هم وزارت علوم و هم دانشجویان امیدوارند با آغاز روند واکسیناسیون در دانشگاه ها، از مهرماه دوباره میز و صندل دانشگاه را ببینند.
دانشگاههای مختلف هم کم کم تقویم آموزشی و شهریه ترم تابستانی را منتشر کردند. برخی دانشگاهها ترم تابستانی را زودتر و از روزهای آخر تیر آغاز میشود و برخی دانشگاهها تا روزهای ابتدایی مرداد برای شروع این ترم، صبر کرده اند. دانشگاه اصفهان هم اعلام کرده که برای اقامت دانشجویان تحصیلات تکمیلی که برای پروژه هایشان نیاز به حضور در دانشگاه دارد، امکانات خوابگاهی هم درنظر گرفته است.
بیشتر بخوانید:
در این میان، اردوهای جهادی را میتوان یکی از مهمترین رویدادهای دانشجویی به حساب آورد که تعطیلی بردار نیست. دانشجویان ایلامی پویش اهدای خون راه اندازی کردند و دانشجویان جهادگر دانشگاه علوم پزشکی این استان به روستای سرطاف رفتند و مردم را رایگان ویزیت کردند.
بیشتر بخوانید:
اعتراضات کارگران هپکو به تغییر رویکرد مدیریتی در این شرکت رسیده است. هرچند استاندار مرکزی در نشست خبری هفته گذشته خود بر کاهش مشکلات هپکو تأکید کرده است، با این حال، کارگران به دنبال پاسخ به این سوال هستند که چرا تلاشهای دولتی برای بازگشت تولید به هپکو به بار نمینشیند.
کارگران سنگ کوبی نی ریز در استان فارس هم هفته گذشته با تعطیلی کارگاههای خود، و حضور مقابل فرمانداری این شهرستان، اعتراض خود را نسبت به عدم توجه مسئولان به وضعیت آنان، تجمع کردند.
نتیجه پیگیریهای دانشجویان در پرونده شرکت رشت الکتریک هم به روزهای خوب رسیده است. پرونده کیفری اخلال گران این شرکت در هفته گذشته به میز دادگاه رسید و حالا قاضیان گیلانی برای احیای واحدهای بزرگ تولیدی در این شرکت، دست به کار شده اند.
جنگلهای زاگرس در هفته گذشته آتش گرفت. حجم آتش به قدری بود که خاموش کردن آن چند روزی طول کشید. زبانه این آتش از گرمای هوا و بی احتیاطی مردم، شعله ور شده بود، اما به نظر میرسد مسئولان محیط زیست استانهای همجوار با جنگلهای زاگرس، باید حواسشان بیشتر به این میراث طبیعی کشورمان باشد.
بیشتر بخوانید:
انتخابات شورای شهر هم به سرانجام رسید و مطالبه گری دانشجویی از آنان هم رنگ و بوی جدیدی گرفته است. با اینکه منتخبان مردم، حدود سه ماه آینده بر صندلیهای شورا تکیه میزنند، اما دانشجویان حواسشان به رویکردهای مدیریتی شهری آنان هست و وعده هایشان را رصد میکنند. مانند دانشجویان مشهدی که از منتخبان شورای شهر میخواهند تا مسائل کلان این شهر را که عمری ۲۰ ساله پیدا کرده، حل کنند تا شهر بتواند گامهای بیشتری روبه جلو بردارد.
همزمان با آغاز هفته قوه قضاییه، پیگیریهای مسئولان قضایی از مسائل و مشکلات مردم و بازدید از واحدهای صنعتی هم آغاز شده است. رئیس کل دادگستری گیلان به همراه دادستان این استان از شرکت ایحاگستر که به تازگی و با پیگیریهای دادگستری و رسانهها، به چرخه تولید بازگشته بود، بازدید کرد.
در میانه مطالبه گریهای دانشجویی، از فعالیتهای علمی دانشجویان نیز نباید غافل شد. مثل دانشجویان اصفهانی که برای توسعه هوش مصنوعی و فناوری دیجیتال در شهرهای کوچکتر و جذب سرمایه از تهران به مناطق مختلف ایران، یک رویداد اسمارتک راه اندازی کرده اند و از فعالان این حوزههای فناوری خواسته اند تا تجربیات و دستاوردهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارند.
بیشتر بخوانید:
دانشگاهها کم کم به خواب تابستانی میروند؛ امتحانات تمام میشود و فعالیتهای دانشگاهی کاهش از تب و تاب میافتد. با این حال، هم مسئولان دانشگاهها باید تابستان امسال را با آماده سازی دانشگاه برای حضور دوباره دانشجویان بگذرانند و هم دانشجویان نسبت به حل مسائل مردم بی اعتنایی خواهند کرد.