به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از مفدا، حسن زائریلطف، مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت فرهنگ سازی اهدای خون در فضای دانشگاهی و دانشجویی، عنوان کرد: در هفتههای گذشته به مناسبت روز ۱۴ ژوئن، مصادف با ۲۴ خردادماه به عنوان «روز جهانی اهدای خون» پویش دانشجویی «اهدای خون، تداوم زندگی» در دانشگاهای علوم پزشکی سراسر کشور به اجرا درآمد که با استقبال خوبی از سوی دانشجویان و مدیران ستاد وزارت بهداشت و مدیران دانشگاههای علوم پزشکی مواجه شد. این پویش در راستای "تفاهمنامه همکاری بین معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و سازمان انتقال خون" شکل گرفت که در فروردینماه سال جاری به امضای دکتر سیماسادات لاری "معاون فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت" و دکتر پیمان عشقی "مدیر عامل سازمان انتقال خون و رئیس موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون" رسید تا بتوانیم از ظرفیت دانشجویان در برنامههای آموزشی و عامالمنفعه بهره بگیریم.
وی اضافه کرد: یکی از اهداف این تفاهمنامه آن است که بتوانیم آموزشهای لازم را به دانشجویان ارائه دهیم تا آنها به عنوان سفیران اهدای خون در فضای دانشگاهی و دانشجویی حاضر شوند و بتوانند به فرهنگ سازی در این زمینه کمک کنند. دانشجویان علوم پزشکی در آینده به مراکز درمانی راه پیدا میکنند و باید با ارزش فراوردههای خونی به خوبی آشنا باشند. آنها باید بدانند که از زمان اهدای خون تا رسیدن آن فرآورده خونی به مراکز درمانی چه روندی طی میشود. به علاوه دانشجویان میتوانند آموزشهای خود را در قالب فعالیت در نهادهای دانشجویی به مردم ارائه دهند. اردوهای جهادی، راهاندازی کمپینها و پویشهای مختلف نیز راهی برای گسترش فرهنگ اهدای خون در جامعه محسوب میشود.
زائریلطف با تاکید بر اهمیت کار گروهی در فعالیتهای دانشجویی گفت: یکی از مزیتهای این دورههای آموزشی این است که اگر دانشجویی در آینده بخواهد جذب سازمان انتقال خون شود، این فعالیتهای داوطلبانه به عنوان امتیاز برای آنها لحاظ میشود. ما نیز در جشنوارههای مختلف مانند جشنواره دانشجویان نمونه کشوری، جشنواره بینالمللی سیمرغ و... از فعالیتهای آنها تقدیر میکنیم. همچنین تلاش داریم تا بتوانیم در مصاحبههای مقاطع بالاتر امتیازاتی برای چنین فعالیتهایی در نظر بگیریم.
وی درباره نحوه آموزشهای دانشجویی بیان کرد: در طول دورههای آموزشی تمام آموزشهای تخصصی و عمومی به دانشجویان به صورت کاملا رایگان ارائه میشود و پس از آن گواهی آموزشی از سوی سازمان انتقال خون برای شرکتکنندگان صادر میشود. همچنین مقرر شده است تا از ظرفیت دانشجویان در قالب کار دانشجویی در سازمان انتقال خون بهره گرفته شود.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت ادامه داد: در طول برگزاری دورههای آموزشی بانک اطلاعاتی مناسبی از دانشجویان گردآوری میشود تا دورههای آموزشی و کار دانشجویی به آنها ارائه شود. همچنین با همکاری سازمان انتقال سایتی را طراحی کردیم تا این فعالیتها با نام کاربری دانشجویان در قالب آن انجام شود. درحال حاضر این سایت به نشانی https://kanoonf.behdasht.gov.ir/enteghal قابل دسترسی و استفاده است.
در طول دورههای آموزشی تمام آموزشهای تخصصی و عمومی به دانشجویان به صورت کاملا رایگان ارائه میشود و پس از آن گواهی آموزشی از سوی سازمان انتقال خون برای شرکتکنندگان صادر میشود. همچنین مقرر شده است تا از ظرفیت دانشجویان در قالب کار دانشجویی در سازمان انتقال خون بهره گرفته شود
زائریلطف با اشاره به اینکه قرار است سازمان انتقال خون بستر فیزیکی مناسب را برای حضور و فعالیت دانشجویان فراهم کند، اشاره کرد: در آینده نزدیک بناداریم با همکاری سازمان انتقال خون جشنوارهای را اختصاصا برای دانشجویان برگزار کنیم تا از کسانی که در امور خیرخواهانه فعال بودند قدردانی کنیم.
تفاهمنامه همکاری بین معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و سازمان انتقال خون در راستای ارتقای فرهنگ اهدای خون و فرآوردههای خون و استفاده از ظرفیت عظیمی علمی و معنوی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی منعقد شد. افزایش مشارکت نسل جوان و بویژه دانشجویان در اهدای خون و فرآوردههای خون، افزایش دانش و مهارت دانشجویان علوم پزشکی در مقوله طب انتقال خون، افزایش روحیه معنوی و کار داوطلبانه در میان دانشجویان، افزایش ذخایر خون و فرآوردههای خون، ارتقای ظرفیت نیروی انسانی دارای مهارت کافی در مقوله اهدای خون و فرآوردههای خون بویژه در مواقع بحران از اهداف این تفاهمنامه است.