به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پنج دفتر بسیج دانشجویی طی نامهای به نمایندگان مجلس، پیرامون وزیر پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی نکاتی را مطرح و ایشان را مناسب این جایگاه ندانستند.
متن این نامه به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر قالیباف، ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم
در ایام بررسی گزینههای پیشنهادی برای تصدی وزراتها از سوی دولت سیزدهم، برخی کارشناسان در خصوص چندی از گزینههای پیشنهادی، نکات و نقطه نظراتی را مورد اشاره قرار میدهند؛ از جمله گزینه ها، وزیر پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی مطرح است. در وصف اهمیت وزارت خانه جهاد کشاورزی همین بس که کوچکترین سیاست¬گذاری و کنشگری از سوی این وزارت، ارتباط مستقیم با قیمت¬گذاری اقلام مختلف و امنیت غذایی دارد؛ بنابراین در انتخاب و انتصاب وزیر مربوطه، نهایت دقت عمل لازم است تا مبادا جامعه اسلامی و ملت شریف ایران، متحمل ضرر شوند. مستدعی مستندات و اشکالات مبسوط مورد اشاره در ادامه نامه مورد پیگیری و تامل قرار گیرد.
اساسا در بدنه وزارت جهاد کشاورزی و در میان ذی نفعان و ذی مدخلان و فعالان بخش کشاورزی، ایشان چهره ناشناخته هستند و این مسئله متضمن مشکلات اجرایی و مدیریتی بسیار است و باعث اتلاف سرمایههای ارزشمند در این حوزه میشود.
استفاده ابزاری از کلمه تحول در برنامه به جای پرداختن به رویکردهای واقعی تحول:
تحول در اداره امور کشور از دیدگاه رهبر معظم انقلاب تحول مبتنی بر تفکر و براساس مبانی اسلامی یعنی عدالت، مبارزه با فقر، فساد ستیزی و... است. در برنامهی آقای ساداتی نژاد تنها به تکرار بی مبنای کلمه تحول تاکید شده است و راهکارهای اساسی برای تغییر مسیر ریل حرکت کشاورزی پیشنهاد نشده است. تجمیع چندین سازمان و نهاد به عنوان تمرکزگرایی دولتی در سازمان دولتی بزرگتر نه تنها موجب دگرگونی وضع موجود نخواهد شد بلکه منجر به تشدید مشکلات تولید میشود.
نقشه مهم برنامههای کوتاه مدت آقای ساداتی نژاد:
این بخش از برنامه تاکید بر تامین کالا از طریق تامین ارز و تشدید واردات دارد و تامین، جای تولید را گرفته است، چنین رویکردهایی کشور را به یک واردکننده جهانی مواد غذایی تبدیل میکند و از نگاه تخصصی، رویکردها و برنامههای بهتری از واردات برای حل مشکلات در کوتاه مدت وجود دارد.
تاکید بی نتیجه اقای ساداتینژاد در برنامه خود مبنی بر تبدیل ایران به انبار غله منطقه:
در برنامه ایشان به سیاست ناکارآمد خرید تضمینی تکیه شده است. اصلاح قانون خرید تضمینی نتوانست نقش مثبتی در میزان خرید تضمینی محصول، به ویژه گندم ایجاد کند. عدم نظارت مجلس بر اجرای این قانون و عدم تامین بودجه در زمان کاشت و عدم تعیین قیمت خرید تضمینی منجر به این شد که کشور نتواند حتی ۴۰ درصد نیاز داخلی خود به گندم را تامین کند.
تناقض برنامه و عملکرد در طرح تقویت امنیت غذایی:
آقای ساداتی نژاد در حالی از حمایت از تشکلها در برنامههای خود صحبت میکند که در طرح امنیت غذایی که اصرار شدیدی به پیگیری آن دارد با مخالفتهای شدید تشکلها روبرو شده است. ایشان اعتنایی به مخالفتهای فنی و دلایل توجیهی مخالفان نکرد و همچنان مغرورانه برطبل خود رایی کوبید و حتی در کمیسیون کشاورزی، نظر نمایندگان همتای خود را نیز قبول نداشت؛ مدارک و مستندات مخالفت تشکلها با این طرح موجود است.
بی توجهی به صید و معیشت دهها هزار نفر از جامعه صیادی کشور و نداشتن برنامه برای ساماندهی صید و صیادی:
در قضایای کاهش ذخایر سواحل جنوب کشور با صید ترال، بیکاری و تخریب زیستگاه ماهیان و درهنگام ضرورت توجه به معیشت ماهیگیران شمال و جنوب کشور به جای کمیسیون کشاورزی فراکسیون محیط زیست مجلس به صید ترال پایان داد. همچنان نیز فشارهایی در حوزه صید ترال به دولت وارد میشود که اقای ساداتی نژاد برنامهای برای مواجهه با آن ندارد.
کم توجهی آقای ساداتی نژاد به وضعیت واقعی منابع آب کشور:
حجم آب مورد نیاز تحقق اهداف و نحوه تامین آن نیز در طی چهارسال آتی نشان دهندهی بی اطلاعی ایشان از وضعیت واقعی منابع آب کشور میباشد. برنامه بهره برداری از منابع آب کشور تناسبی با برنامههای مصوب سازگاری با کم آبی ندارد.
چگونگی تبدیل کشاورزی به موتور محرکه اقتصادی و جایگزینی نفت:
درحالی حجم سرمایه گذاری در بخش کشاورزی طی ده ساله منتهی به ۱۳۹۸ حدود ۹ درصد کاهش یافته است که سهم سرمایه گذاری بخش کشاورزی از کل سرمایه گذاری در اقتصاد کشور فقط ۳۶ درصد است. حال که بیش از ۹۰ درصد درآمدهای ارزی کشور وابسته به نفت فولاد و پتروشیمی است باتوجه به این آمار، آقای ساداتی نژاد چگونه میخواهد کشاورزی را جایگزین نفت کند؟
آقای ساداتی نژاد برنامهای برای افزایش ربط پذیری فعالیتهای تولیدی و خدماتی در کشاورزی ارائه نکرده اند:
در برنامه ایشان به اشتغال¬زایی و سرمایه¬گذاری یک میلیارد تومانی در بخش کشاورزی برای ایجاد حدود ۱۴.۹ شغل مستقیم و غیر مستقیم اشاره شده است، این درحالی است که افزایش قیمت تمام شده محصولات کشاورزی در مرزهای کشور بزرگترین مانع فروش و صادرات محصولات کشاورزان است و توان رقابت با کشورهای منطقه و جهان از بین رفته است. ابزارها و روشهای آقای ساداتی نژاد در ابعاد ساختار نظام بهره¬ برداری و بهره¬ وری نگاههای اقتصادی چیست؟
برنامه دست نیافتنی و اشتباهات برآوردی و آماری
طبق ایرادات کارشناسان و صاحب ¬نظران گویی ایشان توجهی به وضع موجود ندارد و در برنامه خود گزارههایی آرمانی را ذکر کرده¬اند. اینطور بنظر میرسد که این برنامه مملو از غلطهای محتوایی و آماری است که مواردی از آن را برای شما برمیشماریم که میتواند نشان از عدم اشراف بر مسائل و عدم آگاهی از آمار و ارقام باشد.
برای مثال مقدار بذر چغندر قند موردنیاز سال ۱۴۰۰، مقدار۴۷۰ تن منظور شده که ۹۴ تن آن داخلی است. حال آنکه طبق گزارشات مدیرعامل شرکت دانش بنیان زراعی کرج درسال جاری کل مصرف حدود ۳۰۰ تن بوده و فروش داخلی ۴۰ تن که در بهترین شرایط مصرف داخلی بیش از ۴۰۰ تن نخواهد بود. ضمنا توان داخل برای تولید بذر قابل رقابت هم اکنون بیش از۵۰درصداست و درصورت حمایت تا۸۰درصد میرسد. این اعداد با۱۰درصدخطا واقعی است؛ و مثال آخر آنکه درمورد خودکفایی در محصولات اساسی، ایشان برنامه عملیاتی برای تحقق آن نیاوردهاند و برای سال زراعی پیش رو هدف گذاری تولید گندم را ۱۴ میلیون تن در نظر گرفته-اند این درحالی است که در سال جاری علیرغم افزایش قیمت خرید تضمینی گندم و نزدیک شدن قیمت آن به کشورهای اروپایی، طبق گزارشات متواتر تنها ۵ میلیون تن خرید رسمی صورت گرفته است و تولید واقعی نیز بیش از ۸ میلیون تن نبوده است و افزایش ظرفیت برای رسیدن به این مقدار در طی چند ماه با توجه به وضعیت نهادهها و شرایط اقلیمی ناممکن است و در بهترین حالت شاید ۵۰ درصد این برنامهها قابل دستیابی باشد و این امر در جای جای برنامه ایشان نیز نمایان است.
در خصوص وزیر پیشنهادی این وزارتخانه، جناب آقای ساداتی نژاد، متأسفانه به این موارد مهم، مستند و دقیق برخورده¬ایم که احتمالا ایشان با در نظر گرفتن این موارد صلاحیت در دست گرفتن این منصب را نداشته باشند؛ اهلیت آقای ساداتی نژاد از جهت انگیزه و باور فردی به فعالیت در بخش کشاورزی مخدوش و غیرقابل پذیرش است.
امضاکنندگان این نامه:
بسیج دانشجویی پردیس فنی مهندسی شهید عباسپور
بسیج دانشجویی مدرسه عالی شهید مطهری
بسیج دانشجویی شهید شمسی پور
دانشگاه آزاد واحد تهران غرب
دانشگاه فنی انقلاب اسلامی