کد خبر:۹۶۱۸۳۶
از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران؛

ارائه ۵ طرح حمایتی برای توسعه محصولات فناورانه پژوهشگران کشور

صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی سبدی از حمایت‌های متنوع را در اختیار محققان قرار داده است تا محصول فناورانه خود را توسعه دهند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ محصولات فناورانه دستاورد پژوهش‌ها هستند. هر سال حجم زیادی از این پژوهش‌ها در کشور انجام می‌شود. اما نکته مهم در این میان پیمودن مسیر خلق ثروت است تا این پژوهش‌ها به محصولات فناورانه تبدیل شوند.

در همین راستا نیز صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری از محققان حمایت می‌کند. این حمایت‌ها در قالب‌های مختلفی است که در زیر ۵ مورد آن‌ها به اختصار آورده شده است.

۱. طرح‌های پژوهشی
صندوق ۱۱ کارگروه تخصصی در حوزه‌های مختلف علمی دارد. اعضای هیات علمی با توجه به موضوع می‌توانند طرح پژوهشی خود را به صندوق ارسال کنند و از حمایت صندوق در صورت تایید طرح برای اجرا برخوردار می‌شوند. این نوع حمایت سقف و حداقلی ندارد.

شناسایی و حمایت متوازن مادی و معنوی از طرح‌های پژوهشی، کمک به هدایت طرح‌های پژوهشی به سمت نیاز‌های فناوری کشور، کمک به توانمندسازی اعضای هیات علمی برای انجام تحقیقات موثر و کمک به توسعه علم و فناوری در کشور از جمله اهدافی است که صندوق در این نوع حمایت دنبال می‌کند. این نوع حمایت خود قالب‌های مختلفی مانند دوره طرح‌های پژوهشی مستقل، دوره طرح‌های پژوهشی تفا‌هم نامه ای، دوره طرح‌های پژوهشی فراخوان‌های ویژه را شامل می‌شود.

از سال ۹۲ تا پایان مرداد ماه ۱۴۰۰ صندوق از ۴ هزار و ۳۵۰ طرح پژوهشی حمایت کرده است.

۲. پسا دکتری
قالب حمایتی دیگر در صندوق پسا دکتری است. این نوع حمایت برای پژوهشگرانی است که تحصیلات خود را به اتمام رسانده‌اند. سقف حمایت آن ۹۰ میلیون تومان است.

کمک به تقاضا محور کردن فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور، ایجاد محیط شاداب علمی، استفاده از ظرفیت‌های پژوهشی موجود در دانشگاه‌ها و کمک به توسعه زیرساخت‌های انسانی پژوهش در کشور برخی از اهداف این حمایت است.

از سال ۹۲ تا مرداد ماه ۱۴۰۰ صندوق از بیش از یک هزار و ۳۰۰ پسا دکتری حمایت کرده است.

۳. رساله دکتری
محققان جوان یکی از سرمایه‌های ارزشمند کشور هستند. برای حمایت از این قشر صندوق قالب حمایت از رساله‌های دکتری را تعریف کرده است. بر این اساس حمایت مادی ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان از دانشجویان دکتری می‌شود. این حمایت با هدف استفاده از ظرفیت علمی دانشجویان دکتری و ایجاد رقابت سالم علمی در جهت کمک به توسعه علم و فناوری انجام می‌شود.

از مرداد ماه سال ۹۲ تا پایان مرداد ماه ۱۴۰۰ صندوق از یک هزار و ۲۵۴ رساله دکتری حمایت کرده است.

۴. کرسی پژوهشی
کرسی‌های پژوهشی قالب حمایتی دیگری از صندوق است که در راستای تحقق اهداف سند چشم انداز بیست ساله کشور اعطا می‌شود. کرسی یک اعتبار پژوهشی است که در راستای اهداف صندوق و برای اجرای یک برنامه راهبردی تحقیقاتی به پژوهشگران ممتاز حقیقی ایرانی مقیم ایران اختصاص می‌یابد.

۵. گرنت پژوهشی
گرنت نیز اعتبار پژوهشی است که در قالب طرح به پژوهشگران عضو هیات علمی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور اعطا می‌شود و هدف از آن کمک به ایجاد ظرفیت‌های علمی و فناوری جدید است.

همچنین از سال ۹۲ تا پایان مرداد ماه ۱۴۰۰ صندوق از ۱۶۲ گرنت پژوهشی و کرسی حمایت کرده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار