به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بیش از ۶ هزار و ۲۰۰ شرکت دانشبنیان در زیست بوم فناوری و نوآوری فعال هستند که هر یک از حوزههای فناوری سهمی متفاوت از این رقم دارند. در این میان حوزههای فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی اهمیتی راهبردی برای کشور دارد. ۲۶۹ شرکت دانشبنیان در این حوزهها در حال فعالیت هستند و با اتکا به نیروی انسانی کارآمد و خلاق خود محصولات فناورانه تولید میکنند.
به عنوان مثال تولید کودهای غنی شده یکی از محصولات دانش بنیانی است که بازدهی زمینهای کشاورزی را بالا میبرد. پس رفع مشکلات و چالشهای شرکتهای دانش بنیان در حوزه کشاورزی میتواند ورود فناوریهای جدید به این حوزه را سرعت دهد. توسعه محصولات دانشبنیان در این حوزه اثرگذار در تامین امنیت غذایی است؛ بنابراین مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان معاونت علمی و فناوری با ارائه ۱۱۰ خدمت از آنها حمایت میکند تا محصول فناورانه خود را با سرعت آماده ورود به بازار کنند.
این برنامه حمایتی با توانمند کردن شرکتها، توسعه بازار محصولات دانشبنیان، ارائه خدمات تخصصی بستری را فراهم کرده است تا اهداف اقتصاد مبتنی بر دانش و اقتصاد مقاومتی محقق شود.
معافیت مالیاتی، معافیت از حقوق گمرکی، معافیت از پرداخت حق بیمه قراردادها، امریه نظام وظیفه در شرکتهای دانش بنیان، استقرار در کاربری مسکونی ویژه، استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی و خدمات مشاوره تنها بخش کوچکی از این حمایتها است.