گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، روزهای آخر شهریور سال ۱۴۰۰ در حالی سپری میشود که با نزدیک شدن به ماه مهر دانشجویان خود را برای سال تحصیلی جدید آماده میکنند.
واکسیناسیون دانشجویان از نیمه دوم ماه جاری آغاز شده، اما با توجه به اینکه واکسیناسیون دانشجویان تا مهر کامل نمیشود و بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، آموزش دانشگاهی در سال جدید هم به صورت مجازی خواهد بود.
هم اکنون بسیاری از دانشگاههای کشور زمانبندی واکسیناسیون دانشجویان را اعلام کردند و هر دانشجویی براساس زمان بندی اعلام شده میتوانند با مراجعه به مراکز واکسیناسیون، واکسینه شود.
بیشتر بخوانید:
واکسیناسیون دانشجویان تحصیلات تکمیلی در دانشگاه یزد آغاز شد
آغاز واکسیناسیون دانشجویان دانشگاه ارومیه
با وجود همکاری صورت گرفته بین وزارتخانه های علوم و بهداشت برای روند سریعتر واکسیناسیون دانشجویان و مردم، اما اخباری از سنگ اندازی برخی از مسئولان هم به گوش می رسد. بر همین اساس، هاشم دائمی، عضو شورای اسلامی شهر مشهد در اینستاگرام خود متن تفاهم نامه همکاری با دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای کمک به اجرای سریع تر واکسیناسیون مردم را منتشر و اعلام کرده بود که رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد از امضای این تفاهم نامه خودداری میکند.
براساس این تفاهم نامه قرار بود شهرداری مشهد فضای نمایشگاه بین المللی مشهد را برای واکسیناسیون خودرویی در اختیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دهد. شهرداری نیروهای خدماتی را تا یک ماه تأمین کند، دانشگاه پرسنل و کادر درمان را به آنجا بیاورد و شهرداری تا یک ماه حقوقشان را پرداخت کند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به رسانهها گفت که در مصوبه شورای شهر که برای واکسیناسیون خودرویی صورت گرفته، صحبتی از زمان نبوده است. او اعلام کرد دانشگاه به هر محلی که بخشهای خصوصی در اختیار دانشگاه قرار میدهند، تا پایان سند ملی واکسیناسیون نیاز دارد و عملا این قرارداد یک ماهه مشکلی از مشکلات دانشگاه علوم پزشکی حل نمیکند.
بیشتر بخوانید:
با افزایش روند واکسیناسیون در کشور این روزها شاهد این موضوع هستیم که خوشبختانه پیک پنجم کرونا در جنوب کشور در حال فروکش کردن است و به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان با توجه به کاهش مراجعان بستری سرپایی کاهش ۱۱ درصدی غربالگری و تستها را داشته ایم که موارد مثبت و موارد شناسایی شده ۲۲ درصد کاهش یافته است.
بیشتر بخوانید:
رئیس جمهور دولت سیزدهم که در روزهای ابتدایی تشکیل کابینه به خوزستان سفر کرده بود، در هفته گذشته هم به سیستان و بلوچستان رفت تا از نزدیک مشکلات این استان را مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس جمهوری در همان آغازین ساعات ورودش به سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگاران گفت: سیستان و بلوچستان از استانهای مهم کشور به شمار میرود و امیدواریم در این دولت بتوانیم با همکاری جوانان فعال سنی و شیعه گامهای موثری در راستای حل مشکلات موجود برداریم.
سید ابراهیم رئیسی سفر به سیستان و بلوچستان را از مهمترین برنامههای دولت عنوان کرد و به آشنا شدن با مسائل و مشکلات مردم و مدیران مناطق و شناخت ظرفیتهای اقتصادی این استان تاکید داشت و بیان کرد: شناخت ظرفیتهای اقتصادی میتواند در منطقه برای ایجاد اشتغال، رونق تولید، رفع مشکلات مردم و کمک به فقرا و محرومان فعال شود.
بیشتر بخوانید:
باوجود گذشت حدود یک قرن از ورود شناسنامه به سیستم اداری ایران، هنوز صدها هزار نفر از مردم استان سیستان و بلوچستان از داشتن هویت و شناسنامه ایرانی محروم هستند.
سیستان و بلوچستان؛ استانی با محرومیتهای عمقی، جدی و تاریخی. آمارهایی مانند ۷۰۰ هزار نفر جمعیت بدون شبکه آب و هفت هزار نفر بازمانده از تحصیل و ۶۰ هزار کلاس درس تخریبی کپری و نا ایمن، تصویر بهتری از این استان در جنوب شرق ایران به ما میدهد. اما یکی از محرومیتهایی که کمتر دیده و شنیده میشود، بحث بی شناسنامه و بی هویتیهاست.آمار دقیقی از بی هویتها در این استان نیست اما آمارهای غیررسمی میگوید که حداقل ۱۰۰ هزار نفر از جمعیت بومی این استان بی شناسنامه هستند.
بیشتر بخوانید:
مدتی قبل خبر ابلاغ رای خلاء ید مالک هفت تپه به دستگاههای اجرایی باعث شد تا پس از یک ماه اعتصاب و اعتراض، کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه با امیدواری نسبت به اصلاح وضعیت موجود در این کارخانه مهم و حیاتی، به خانه بروند.
اما بنا بر گزارشاتی که از کارگران این شرکت به دست ما رسیده است، نه تنها این شرکت به وضعیت مطلوب نزدیک نمیشود بلکه هنوز مالکان سابق شرکت به صورت غیر قانونی تصمیماتی را برای این شرکت میگیرند که عملا این شرکت را به لبه پرتگاه کشانده است.
بیشتر بخوانید:
هفتتپه همچنان بلاتکلیف؛ روند کند تصمیم گیری همچنان ادامه دارد
با کاهش بازندگی در کشور بسیار از نواحی این سرزمین دچار کم آبی شده است به طوری که این بحران باعث تغییر در رویه زندگی مردم شده است.
کم آبی و خشکسالی مشکلی است که بسیاری از کشورهای جهان را با مشکلات زیادی مواجه کرده، کشور ما هم با توجه به اقلیم خاصی که دارد نگرانی کم آبی یک نگرانی جدی است. کم شدن آب سدها و رودخانهها و کم شدن بارندگیها در کشور این هشدار را به مسئولان و مردم میدهد که باید به صورت جدی فکری برای مواجه با سالهای کم آب پیش رو داشت.
بر این اساس طبق اعلام استانداری کهگیلویه وبویراحمد، امسال ۱۷۰روستای این استان با تنش آبی مواجه خواهند بود. این در حالی است که میانگین بارندگی سالانه در استان در سال عادی ۶۶۱ میلیمتر معادل ۳ برابر میانگین بارندگی در کشور است؛ عددی که امسال ۲۲ درصد کاهش را نشان میدهد و این استان پرآب را در زمره استانهای خشک کشور قرار داده است. کمبود بارش در کهگیلویه و بویراحمد باعث شد تا حجم آب ذخیره شده در پشت سدهای این استان کاهش چشمگیری پیدا کند و بیش از ۱۲۰ روستا و منطقه عشایری در این استان با تنش آبی روبهرو شوند.
استان آذربایجان شرقی هم از استانهایی است که به دلیل قرار داشتن در منطقه سرد و خشک و با توجه به بروز تغییرات اقلیمی گسترده و وقوع خشکسالیهای متعدد در سالهای اخیر با مشکل کمبود آب و کاهش ذخایر سفرههای زیرزمینی مواجه شده است، موضوعی که مشکلات بسیاری را برای مردم این استان به وجود آورده است.
خشکسالیهای پی در پی، کاهش مستمر ذخیره مخازن سدها، پایین آمدن سطح آبهای زیرزمینی، استفاده حداکثری از منابع برای تامین آب شهرها موجب شده تا زنگ خطر کم آبی در آذربایجان شرقی به صدا درآید.
بیشتر بخوانید:
تنش آبی در بیش از ۱۵۰ روستای کهگیلویه و بویراحمد / خشکسالی در سرزمین رودخانههای خروشان
کمآبی؛ مشکل جدی آذربایجان شرقی در سالهای پیشرو / از همین امروز به فکر صرفه جویی باشیم
حکایت بعضی از اتفاقات حکایت همان چشمی است که برای اصلاح ابرو، نابینا میشود. زمانی که دستگاههای مختلف کشور فقط به هدف فکر میکنند و اهمیتی به مسیر نمیدهند، این مردم کم برخوردار هستند که صدایشان به جایی نمیرسد و بیشترین آسیب را میبینند.
بنیاد مستضعفان در راستای اجرای طرح اقتصاد مقاومتی در سال ۹۶ با ورود به منطقه قلعه گنج در استان کرمان، برای محرومیت زدایی شروع به ایجاد پروژههای صنعتی بزرگ کرد.
یکی از پروژههایی که بنیاد مستضعان بعد از ورود به قلعه گنج، روی آن دست گذاشت و به عنوان سند توسعه منطقه معرفی کرد، اکتشاف معادن و ایجاد کارخانه فراوری آهک در منطقه بود که در سند اجرایی خود آورده بودند که با تولید سالانه ۹۰۰۰ تن آهک میشود این منطقه را از محرومیت نجات داد.
ماجرای اعتراضات مردمی در کرمان به تخریب منازل روستاییان توسط فعالیتهای معدن آهک بنیاد مستضعفان حالا به مرحلهای رسیده است که باید نهادهای نظارتی بیش از پیش به مسئله ورود کنند.
بیشتر بخوانید: