به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ شرکتهای خلاق در چند سال اخیر همپای دانشبنیانها برای خلق ارزش افزوده در کشور تلاش کردند. گزارشی از عملکرد برنامه توسعه زیستبوم این شرکتها منتشر شده است که حکایت از رشد این شرکتها در مدت سه سال دارد.
معرفی و آشنایی با حوزه فعالیت شرکتهای خلاق بخش نخست این گزارش است. صنایع دستی، گردشگری، تولید محتوای صوتی و تصویری، گیاهان دارویی و طب سنتی، هنرهای تجسمی، مد و پوشاک، اسباب بازی و طراحی و معماری برخی از این حوزهها هستند.
این گزارش یک بخش دیگر هم دارد و آن آمار شرکتهای خلاق فعال است که با رسم نمودار و جداول مختلف رشد این شرکت و تعداد آن در سالهای مختلف آمده است. بر این اساس در سال ۹۷ تعداد ۲۹۶ شرکت خلاق در کشور فعال بودند که با اقدامات حمایتی و ارائه تسهیلات اکنون بیش از ۱۳۵۰ شرکت خلاق در کشور فعالیت میکنند؛ رشدی چشمگیر در ۳ سال.
همچنین در این آمار به مبادی شرکتهای خلاق نیز اشاره شده است. در سال ۹۷ تعداد آنها ۴۵ عدد بود و اکنون به ۱۰۱ رسیده است. برای نمایش آمار استانی شرکتهای خلاق نیز در نقشهای از ایران تعداد و پراکندگی آنها آورده شده است. بر اساس این آمار تهران با تعداد ۷۸۰ شرکت خلاق فعال در صدر قرار دارد. پس از آن نیز استانهای اصفهان، خراسان رضوی و یزد قرار دارند.
در بخش بعدی خدمات ارائه شده به شرکتهای خلاق به تفکیک نوع خدمت و حمایت انجام شده را مشاهده میکنیم. خدمات و حمایتهایی که هریک گامی برای توسعه محصولات خلاق و رشد این شرکتها است. خماتی، چون تامین مالی، توانمندسازی و نظام وظیفه، تبلیغات و تسهیل فضای کسب و کار.
بررسی اقدامات ترویجی برنامه توسعه زیست بوم شرکتهای خلاق بخش بعدی است که در این گزارش به آن پرداخته شده است. از برنامههای تلویزیونی متنوع همچون خلاق شو گرفته تا تبلیغات در فضای مجازی.
اما در بخش آخر این گزارش نیز آماری از خانههای خلاق و نوآوری آمده است. بازیگرانی جدید در زیست بوم صنایع خلاق که زمینه را برای فعالیت جوانان در حوزههای مختلف صنایع فرهنگی و خلاق در استانهای مختلف فراهم میکنند. در حال حاضر ۶۴ خانه خلاق در استانهای تهران، اصفهان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، همدان، یزد، قزوین، گیلان، سیستان و بلوچستان، قم، کردستان، اهواز و بوشهر فعال یا در دست ایجاد هستند.