کد خبر:۹۸۷۲۶۵
گزارش

موبایل‌قاپ‌ها طعمه خود را چگونه انتخاب می‌کنند؟ / ضرورت تعیین مجازات‌های بازدارنده برای سارقان

آنچه واضح است میزان سرقت تلفن همراه توسط سارقان در معابر شهری با افزایش روبرو بوده است و متهمان سارق با ترفندهای مختلفی به اینگونه سرقتها دیت می‌زنند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ سرقت از جمله جرائمی است که به طور مستقیم آرامش و آسایش مردم در سطح جامعه را مورد هدف قرار داده و متاسفانه طی سالهای اخیر روندی صعودی داشته است.

بیشترین نوع سرقتی که هم اکنون در سطح کلانشهری چون تهران رخ می‌دهد، سرقت موبایل و گوشی تلفن همراه است که توسط سارقان از عابران معابر عبوری خیابان‌های مختلف شهر به سرقت می‌رود.

متاسفانه تنها در یک لحظه غفلت و بی‌توجهی در استفاده از تلفن همراه توسط مردم در سطح شهر، سارقان فرصت طلب این ابزار ارتباطی را که این روزها با قیمتهای گزاف در بازار خرید و فروش می‌شود را سرقت می‌کنند.

 

موبایل قاپها در چه نقاطی بیشتر اقدام به سرقت می‌کنند؟

از به سرقت رفتن گوشی تلفن همراه مال‌باختگان بدتر، استرس و اضطرابی است که با نزدیک شدن سارق به افراد دست می‌دهد و به گفته اغلب آن‌ها تا پایان عمر هرگز نمی‌توان آن حس و حال بد لحظه به سرقت. فتن موبایل را فراموش کرد.

آنچه واضح است میزان سرقت تلفن همراه توسط سارقان در معابر شهری با افزایش روبرو بوده است و متهمان سارق اغلب یا در نقاط بسیار خلوت و کم رفت و آمد و یا در نقاط شلوغ به سرقت اقدام می‌کنند.

سارقان موتور سوار خیابان‌ها، کوچه‌ها و معابر خلوت را برای به سرقت بردن تلفن همراه آن‌ها انتخاب می‌کنند و موبایل‌ قاپهای پیاده نیز در نقاط شلوغ مثل وسایل حمل و نقل عمومی همچون مترو، اتوبوس‌های تندرو و یا معابر شلوغ و پر رفت و آمد به سرقت تلفن همراه عموم مردم دست می‌زنند.

 

موبایل قاپها مال مردم و آرامش آن‌ها را با هم می‌دزدند!

مریم زن ۳۴ ساله‌ای است که حدود یک سال پیش مورد هجوم موبایل قاپها در یک خیابان نسبتا خلوت قرار گرفته و سارقان به زور و با تهدید قمه گوشی وی را به سرقت برده‌اند.

او لحظه سرقت را اینگونه بازگو می‌کند که دو سارق موتور سوار در پیاده رو یکی از خیابان‌های جنوبی شهر تهران به او نزدیک می‌شوند و زمانی که او در حال کار کردن با موبایلش بوده، ۲ سارق جوان و کم سن و سال گوشی او را سرقت کرده و متواری شده‌اند.

مریم می‌گوید علی رغم شناسایی و دستگیری سارق تلفن همراهش و با وجود دهها شاکی دیگر، هنوز پرونده آن‌ها تعیین تکلیف نشده است.

سحر دانش آموز و محصل پایه دهم تحصیلی، یکی دیگر از مال‌باختگانی است که تلفن همراه او را نیز دو سارق موتور سوار در محله نازی آباد از وی سرقت کرده‌اند.

سحر می‌گوید در روز حادثه در چند قدمی منزل قرار داشته و در حال بیرون آوردن کلید از کیفش برای باز کردن درب خانه بوده است که دو سارق جوان قصد به سرقت بردن تلفن همراهش را داشته‌اند که با مشاهده مقاومت وی، او را چند قدمی روی زمین کشانده و در نهایت موبالش را دزدیده‌اند.

این دختر نوجوان پس از وقوع این حادثه علاوه بر از دست دادن تلفن همراه چند میلیونی خود، دچار جراحت شده و برای درمان نیز پول زیادی را صرف کرده است.

مطالب فوق، تنها بخش کوچکی از درد و دل مال‌باختگان با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو بوده است که از طرف موبایل قاپها مورد آسیب واقع شده‌اند.

 

افزایش ۲ درصدی سرقت در تهران!

به گفته سردار حسین رحیمی فرمانده انتظامی تهران بزرگ، بر اساس مصوبه شورای امنیت کشور مقرراست کمیسیون مقابله با سرقت هر فصل یک بار به ریاست استاندار و مسئولان مرتبط با این موضوع برگزار شود.

سردار رحیمی همچنین تصریح کرد: سرقت در تهران بزرگ نسبت به کل کشور وضعیت قابل قبول تری را دارد و ما از ابتدای سال تاکنون سرجمع حدود ۲ درصد افزایش وقوع و ۲ درصد افزایش کشف داشته ایم و ضمن اینکه در وقوع جزو آخرین استان‌ها بوده و در حقیقت در حوزه کشف جزو استان های برتر هستیم، اما این ما را قانع نمی کند.

فرمانده انتظامی تهران بزرگ تاکید کرد: بحث مقابله با سرقت گوشی همراه با تشکیل قرارگاهی در پلیس آگاهی تهران بزرگ به طور ویژه در دستور کار قرار گرفته است.

 

خط و نشان رئیس دستگاه قضا برای موبایل قاپها!

حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه طی روزهای اخیر ترحم بر موبایل قاپها و کیف قاپها را بی رحمی به مردم دانست و گفت: این قبیل متهمان به هیچ عنوان نباید مورد ترحم واقع شوند.

به گفته رئیس قوه قضائیه، موبایل قاپها کسانی هستند که نه تنها مال مردم را سرقت می‌کنند بلکه با آرامش روح و روان مردم هم سر شوخی دارند و بی‌رحمانه دست به چنین جرائمی می‌زنند.

تقریبا تمام سارقان و موبایل‌ قاپها تلفن همراه سرقت کرده از مردم را به قیمت ناچیزی به مالخر می‌فروشند و مبلغ زیادی از این راه عایدشان نمی‌شود و بیشتر درآمد خود را صرف تامین هزینه اعتیادشان به موادمخدر می‌کنند.

متاسفانه طی سالهای اخیر پای سارقان کم سن و سال و جوان بیشتر به جرم سرقت تلفن همراه باز شده و در مواردی هر چند اندک و محدود، پای کودکان و نوجوانان هم به این نوع جرائم کشانده شده است.

تعیین جرائم بازدارنده یکی از مواردی است که شاید به کاهش تعداد موبایل قاپی‌های پایتخت کمک کند و در کنار مجازاتهای بازدارنده، دادن آموزشهای حاوی هشدار و تلنگر به مردم هم در حفظ و نگهداری تلفن همراه به آن‌ها کمک خواهد کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار