گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، امیرارسلان قراگزلو؛ در تقویم رسمی کشور، روز ۱۳ جمادیالثانی، روز تکریم مادران و همسران شهدا نام گرفته و علت این نامگذاری این است که حضرت ام البنین سلام الله علیها همسر حضرت امیرالمومنین علیه السلام و مادر حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام در چنین روزی روی در نقاب خاک پیچید و از این جهان کوچید و در جوار رحمت حضرت حق آرمید. تکریم مادرانی که به ندای پیر و مراد خود، معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) لبیک گفته و زینب گونه در حماسه هشت سال دفاع مقدس با تشویق همسران و فرزندان برومند خود آنها را برای حضور در جبهه ها آماده و آنها را تشویق می کردند.
اگر ایثار و شهامت، شجاعت، صبر و استقامت این شیر زنان ایران زمین نبود، خدا می دانست چه بر سر نهال نو پای انقلاب می آمد، این دلاور زنان بودند که فرزندان جوان و نوجوان خود را برای خط مقدم جبهه آماده می کردند و برای دفاع از ولایت سینه سپر می کردند تا یک وجب از خاک مقدس این سرزمین در دست دشمن تا دندان مسلح نیفتد. اگر حماسه همسران شهیدان که بسیاری از آنان نوعروس بودند، نبود معلوم نیست چه بر سر این خاک می آمد اما آنها مردان و همسران خود را همچون رباب، لیلا و زینب کبری برای حضور در خط مقدم جبهه تشویق می کردند. راستی چه روز مبارکی را روز تکریم از این شیر زنان و دلاور زنان تاریخ در تقویم نامیده اند روز وفات زنی که پسران خود را سینه چاک برادر و مقتدای خود ساختند.
پسران ام البنین به امر مادر و با رغبت و اشتیاق هر چه تمام تر، به عنوان محافظان و حامیان برادر و امام خود، رهسپار مکه شدند. ام البنین که در این زمان منتظر واکنش و دستور امام زمان خود، نسبت به این اتفاقات بود، پیوسته در جریان اخبار مدینه و واکنش امام قرار می گرفت. هنگامی که امام قصد مکه کرد، پسران خویش را جهت همراهی و محافظت کردن از امام حسین علیه السلام و اهل بیت او، به همراه ایشان به مکه فرستاد و خود چونان مردی، سرپرستی تنها عروس و نوه خود در مدینه را به امید برگشتن امام و یارانش از مکه، به عهده گرفت. ام البنین مادر حضرت ابوالفضل در مدینه بود که به او خبر دادند در حادثه کربلا هر چهار پسرت شهید شدند. این زن بزرگوار به قبرستان بقیع میآمد و برای فرزندان خودش نوحهسرایی میکرد. نوشتهاند نوحه سرایی این زن آن قدر دردناک بود که هر کس میآمد گریه میکرد. او در نوحه سراییاش گاهی همه فرزندانش و گاهی ارشد آنها را که عباس بن علی بود، یاد میکرد.
حضرت ابوالفضل، هم از نظر سنی و هم از نظر کمالات روحی و جسمی، ارشد فرزندانش بود. در سالروز شهادت حضرت امالبنین که روز تکریم مادران و همسران شهدا نام گرفته است، ایثار و فداکاری و صبر و پایداری مادران و همسران شهیدان هشت سال دفاع مقدس را گرامی میداریم و اوراق تاریخ را به نام گذشتها و خلوص و تلاشهای آنان مزین میکنیم و عملکرد این بانوان فداکار را پشتوانهای برای نسل امروز قرار میدهیم. در آخر، آنچه که امروز برای ما دانشجویان مهم است ادامه و حرکت در راه شهداست، امروز ادامه و حکرت در مسیر راه شهدا تکلیف ما بوده و صرفا تکالیف ما در برگزاری مراسم گرامی داشت خلاصه نمیشود، بلکه ما باید امروز بدانیم که چه تکلیف و وظیفه ای در قبال شهدا داریم و هر دانشجو باید نسبت به وظایف خود آگاه بوده و در آن راستا حرکت کند.
امیرارسلان قراگزلو - دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشگاه مراغه
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.