به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رضا رخسایی، معاون مدیرکل فرهنگی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در آستانه فجر انقلاب اسلامی با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی بیان کرد: سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب نشان از یک حرکت تحولی در فکر و فرهنگ جامعه بود. اتفاقاتی که منجر به انقلاب اسلامی شد تاریخچه مشخصی دارد، اما آنچه به طور کلی میتوان به آن اشاره کرد این است که نظام فکری اسلامی برای تمام مردم جامعه تبدیل به گفتمان شد تا دست به انقلاب بزنند. انقلابی که صورت گرفت ماهیت فرهنگی و اعتقادی دارد و آزادی، استقلال و عدالت در شعارهای انقلاب حضور چشمگیری پیدا کرد.
وی ادامه داد: از ابتدای انقلاب جنبش دانشجویی به عنوان یک جریان پیشرو در جامعه حضور داشت و شعارهای آزادی، استقلال و عدالت همچنان به عنوان مطالبهگری فعالان دانشجویی مورد توجه قرار دارد. جنبش دانشجویی در این چهار دهه فراز و فرود زیادی داشته است و ممکن است در مقاطعی سرعت این جریان تند یا کند شده باشد. این اتفاقات زمانی افتاده که جریانهای سیاسی خارج از دانشگاه به جریانهای دانشجویی ورد میکنند تا تشکلها را به عنوان پیادهنظام خود مورد استفاده قرار دهند. اما بعد از اوایل دهه ۸۰ جنبش دانشجویی دوباره خودش را بازیابی و تقویت کرد و دوباره پیگیر آرمانها و خواستهای جامعه میشود.
معاون مدیرکل فرهنگی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت مطالبه بدنه دانشگاه را مطالبه متن جامعه دانست و گفت: امسال در چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب هستیم. در این دههها ضربات مختلفی از داخل و خارج به جمهوری اسلامی وارد شد، اما نظام محکم روی پای خود ایستاد. چرا که ماهیت و ساختار انقلاب درست است و شعارهای آن مردمی است. در سالهای اخیر برای گرفتن کرسیهای دانشگاه تلاشهای فراوانی صورت گرفت، اما در نهایت فعالان دانشگاهی بودند که با ورود شعارهای ضدآرمانخواهی به بدنه دانشگاه مخالفت کردند. امروز با هر دانشجویی که وارد صحبت شوید میفهمید که مسئله عدالت، امنیت، استقلال و... برای او مهم است.
رخسایی دو محور اساسی فعالان دانشگاهی را برشمرد و اشاره کرد: در حال حاضر تشکلها دو مسئله اساسی برآمده از خواست اجتماع را دنبال میکنند. مسئله عدالت و مسئله امیدآفرینی دو مورد است که باید مورد توجه موکد فعالان دانشجویی قرار گیرد. رهبر معظم انقلاب عدالت را همواره همراه با عقلانیت و همراه با وجدان به کار بردهاند تا از اهمیت این دومحور در کنار عدالت غفلت نشود. در چندسال گذشته فعالان دانشجویی به این شیوه به خواستهای جامعه توجه داشتهاند و باید به گفتمانسازی در این عرصه بپردازند.
وی اضافه کرد: امروز جریانهای مخالف با نظام به دنبال امیدزدایی و حذف امید از جامعه هستند. رهبر انقلاب در دیدار با نخبگان نیز به این موضوع اشاره کرد که جریانهایی به دنبال گرفتن امید از بدنه دانشگاهی هستند. درصورتی که اگر ما دستاوردهای جمهوری اسلامی را در دانشگاهها دنبال کنیم امید در آن رونق دارد. به عنوان مثال در پژوهشگاه رویان اتفاقاتی افتاده که یا در دنیا بینظیر است یا قابل رقابت با کشورهای پیشرفته دنیاست. ما در ادارهکل فرهنگی به دنبال بازید و معرفی این مراکز برجسته به دانشجویان و نخبگان هستیم. توصیه ما این است که از این مراکز بازدید شود تا به بازیابی امید برسیم. بازیابی امید محور جدید جنگ نخبگان و فعالان دانشگاهی با جریان ضدآرمانخواهی است. ما نباید اجازه دهیم که عدهای با گروگان گرفتن اقتصاد مسئله رشد علمی کشور را تخریب کنند. چرا که فناوریهای جدید از جمله نانو برای جامعه نان آورده است.
وی با اشاره به این که امروز خوشبختانه نبض تشکلهای دانشجویی میزند بیان کرد: ما برای آنکه گفتمان عدالت و امید را که مسئله اساسی جامعه است جا بیندازیم باید بازوی محرکمان جهاد تبیین باشد. مقام معظم رهبری اشاره فرمودهاند که برای مقابلهی با دشمن باید جهاد کرد. جهاد یعنی کار علمی و تحقیقی برای مقابله با دشمن. این روش مستلزم حرف زدن و تبیین کردن لحظه به لحظه است.
ما به تمام تشکلهای دانشگاهی کمک میکنیم و تشکلهای انقلابی را در آغوش میگیریم و از آنها حمایت میکنیم. اتحادیههای دانشجویی در آرمانخواهی سهم بسزای دارند و نشستهای مختلفی را برانامهریزی و اجرا کردهاند تا بتوانند علیرغم مشکلات پاندمی کرونا خودشان را بازآفرینی کنند. ما به این عزیزان کمک خواهیم کرد تا با تمام توان در بدنه دانشگاهها کار را جلو ببرند و متحول کنند. چرا که مقام معظم رهبری همیشه به موضوع تحولخواهی توجه و تاکید داشتهاند. تحول یعنی ادامه مسیر و رفتن به یک بازه جدید با نیروهای جوان و دانشگاهی است.