به گزارش گروه سیاسی "خبرگزاری دانشجو"؛ حجت الاسلام روحانی در صحن علنی مجلس با تبریک فرا رسیدن روز مجلس اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی از آغاز تا امروز در ادوار مختلف بار سنگین قانون گذاری و نظارت، دموکراسی و پیگیری برای اجرای قانون و تصویب لوایح مهم و سرنوشت ساز را برعهده داشته است و همچنین رای اعتماد وزرا در ادوار مختلف بر دوش مجلس بوده که این رای اعتماد پیوند مبارکی بین مجلس و دولت به وجود می آورد و وزرا تنها از حمایت دولت برخوردار نیستند. وزیر زمانی وارد دولت می شود که تأیید نمایندگان را هم داشته باشد.
وی افزود: اموری از جمله حراست بر مرزها و قراردادها، مقابله نامه ها و مسائل مهمی که به عنوان قرارداد بین ایران و کشورهای خارجی باید منعقد شود بر دوش مجلس است.
وی با آرزوی موفقیت برای نمایندگان مجلس گفت: روحانی با اشاره به پنجمین حضور خود در مجلس برای وزیر پیشنهادی علوم گفت: از همه کاندیداهای سابق و وزرای پیشنهادی که قبول زحمت کردند و به مجلس آمدند و توانستند رای هفتاد یا 79 نماینده را در کنار خود داشته باشند اما در نهایت نتوانستند رای اکثریت را کسب کنند از آنها تشکر می کنم که برای رضای خدا وارد این عرصه شدم چون بالاخره حضور در مجلس و قرار گرفتن پشت تریبون سختی های را برای خود فرد و خانواده او به دنبال دارد.
وی در دفاع از محمد فرهادی گفت: شما به اندازه من و یا بیشتر آقای فرهادی را می شناسید.
وی هم در وزارت علوم و هم در وزارت بهداشت و درمان دارای سابقه مدیریت است.
روحانی با انتقاد از فضاسازی برخی رسانه ها در خصوص عدم رای اعتماد به وزرای پیشنهادی گفت: اینکه سایت ها و رسانه ها رای نیاوردن وزرا را به مسائلی نسبت ندهند که نتیجه آن اهانت به مجلس و نمایندگان محترم باشد.
روحانی افزود: به هر حال ما یک دموکراسی ویژه غیرحزبی داریم که در دنیا کمتر تجربه شده است اگر حزب داشتیم دولت و مجلس از یک حزب بود یا اگر هم از یک حزب نبودند کارها آسان تر پیش می رفت اما به هر حال قانون این شیوه را برگزیده و ما هم همین راه را ادامه می دهیم.
این شیوه امتیازات خودش را هم دارد ومعایب و ضعف های هم دارد اما به این معنا نیست که در آینده برای تغییر این روش فکری نکنیم.
وی افکار عمومی را در حال تغییر توصیف کرد، اینگونه نیست در یک نقطه چهار پنج ساله پیش بایستد و حرکت نداشته باشد و آن حرکت جوهری که ملاصدرا گفت: در افکار عمومی به مراتب بیشتر وجود دارد و همواره در حال تغییر است و ما همواره باید در کنار افکار مردم باشیم.
وی خاطرنشان کرد: البته افکار عمومی مردم از یک چهارچوبتبعیت می کند، چهارچوبی که فرهنگ ملی و دینی و مصالح ملی را در بر دارد.
رئیس جمهور با بیان اینکه معمولاً قاطبه مردم در تصمیم گیری هایشان خطا نمی کنند به انتخاب خود از سوی مردم اشاره کرد و گفت: در آخرین انتخاباتی که ما افکار مردم را مشاهده کردیم و برای ما معیار است انتخابات 24 خرداد بود در این انتخابات فردی مورد انتخاب قرار گرفته که اختلاف او با سایر رقبا یک میلیون رای نیست اگر اختلاف یک میلیون رای بود می شد گفت که از لحاظ گفتمانی تفاوت چندانی وجود ندارد اما زمانی که اختلاف 13 میلیون رای است این نشان دهنده آن است که این گفتمان مورد تایید قاطبه مردم است.
(اعتراض نماینده ها به این قسمت صحبتهای رئیس جمهور و درخواست لاریجانی از آنها برای ادامه جلسه)
روحانی خاطرنشان کرد: امروز گفتمان اعتدال مورد قبول همه است مخصوصاً اینکه رهبر انقلاب نیز آن را تایید نموده است.
روحانی گفت: ما امت وسط هستیم و بر مبنای آن عمل می کنیم.
وی افزود: دموکراسی چارچوب های دارد و همه باید در آن چارچوب حرکت کنیم، موضع دولت در برابر مجلس همواره اخلاق، ادب و قانون است و ما به آرای مجلس در هر شرایطی احترام می گذاریم و رای مجلس به عنوان رای مردم مورد احترام است.
وی خطاب به نمایندگان گفت: آنچه بین ما و شما قضاوت می کند خدا، افکار عمومی و قانون اساسی است.
وی با تشکر از زحمات نمایندگان از آغاز دولت یازدهم تاکنون گفت: در مقاطع مختلف در کنار هم بوده ایم و امروز هم در کنار هم خواهیم بود.
روحانی با اشاره به سوابق محمدفرهادی گفت: وزیری که معرفی شده دارای سوابق گسترده زیادی از قبل از انقلاب تاکنون است.
وی جزء چهره های انقلاب در مشهد است و بعد از انقلاب نیز خدمات زیادی به انقلاب و مردم داشته و مهمترین معیار برای ما خدمت و مردم است.
وی افزود: خدماتی که آقای فرهادی داشته خیلی از گوش ها را شنوا کرده همان گونه که آقای دکتر هاشمی هم خیلی از چشم ها را بینا کرده است.
انشاء الله با چشمان بینا و گوش شنوا و قلب پاک بتوانیم این راه را ادامه بدهیم و به مقصد برسانیم.
وی سابقه مدیریت فرهادی را در دو وزارت علوم و بهداشت را مسئله مهمی عنوان کرد و گفت: هر چند این دو وزارتخانه از هم جدا شده اند اما هر دو آموزشی هستند و باید با هم همکاری نزدیک داشته باشند.
روحانی اظهار داشت: آنچه برای ما مهم است این است که ایشان فردی انقلابی، مومن، معتدل و معتقد به تحول در دانشگاه است.
روحانی افزود: دانشگاه باید از کمیت به کیفیت برسد و محل علم و آگاهی بسیار سخت باشد و نه سکو برای جناح های سیاسی باشد و آقای فرهادی معتقد است که دانشگاه باید آرام باشد و مرکز کسب علم.
روحانی با بیان اینکه ما تنها اقتصاد دانش بنیان نمی خواهیم، گفت: سیاست، فرهنگ، تعامل مجلس و دولت حرکت قوای سه گانه هم باید دانش بنیان باشد در کنار وحی که بالاترین مسیر هدایت است عقل و علم نیز سه عنصر مهم است که می توانند ما را به مسیر نهایی برسانند و بتوانیم کشور را به عنوان مرجع علمی در منطقه و جهان برسانیم.
روحانی اظهار امیدواری کرد: که آقای فرهادی با رای قاطع نمایندگان روبرو شود و گره از کار وزارت علوم باز شود و دانشگاه ها نشاط خود را بازیابند.
وی با تبریک ایام هفته بسیج و نیروی دریایی به دستور امام مبنی بر تشکیل ارتش 20 میلیونی اشاره کرد و گفت: در جنگ تحمیلی بسیج نقش مهمی را ایفا کرد وامروز هم نقش مهمی بر دوش دارد.
وی با اشاره به رشادت های نیروی دریایی گفت: رشادت ها و دلاوری های این نیرو از یاد ملت نخواهد رفت. "برشهدای بسیج، نیروی دریایی، شهدای مجلس و همه شهیدان و امام شهیدان درود می فرستم و از هیئت رئیسه محترم مجلس و نمایندگان به خاطر این جلسه و تحمل این سخنان سپاسگزاری می کنم".