به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور که شب گذشته تهران را به مقصد اوگاندا برای شرکت در نوزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد ترک کرد، در حاشیه این اجلاس با معاون رئیس جمهور ویتنام دیدار کرد.
مخبر در این دیدار روابط جمهوری اسلامی ایران و ویتنام را برخوردار از سابقه دیرینه تاریخی عنوان کرد و ضمن مرور توافقات صورت گرفته میان دو کشور در جریان سفر وزیر امنیت عمومی ویتنام به تهران بویژه در بخشهای کشاورزی و فنی- مهندسی، گفت: خوشبختانه روابط سیاسی دو کشور از سطح بسیار خوبی برخوردار است، اما با سطح روابط اقتصادی تناسبی ندارد و توسعه و ارتقای روابط اقتصادی ایران و ویتنام نیز نیازمند تلاش بیشتر مسئولان دو کشور است.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه اراده دولت جمهوری اسلامی ایران گسترش مناسبات همه جانبه بویژه تجاری و اقتصادی با ویتنام است، بر اهمیت فعال سازی بخش خصوصی در توسعه تعاملات اقتصادی دو کشور و رفع موانع پولی و بانکی در این زمینه تاکید کرد.
وی در ادامه پیشنهاد کرد به منظور برداشتن گامهای عملی برای توسعه روابط تجاری ایران و ویتنام کارگروهی مشترک میان دو کشور تشکیل و با اجرای برنامههای تدوین شده بویژه فعال کردن بخش خصوصی زمینه افزایش سطح مناسبات اقتصادی میان ایران و ویتنام را فراهم کنند.
معاون اول رئیس جمهور همچنین استفاده از ارزهای ملی دو کشور در تعاملات تجاری را از جمله اقدامات موثر در زمینه توسعه روابط اقتصادی دانست و خواستار برگزاری نشستی مشترک میان روسای بانکهای مرکزی ایران و ویتنام با هدف بررسی راهکارهای اجرایی شدن این مسئله و رفع موانع پولی و بانکی میان دو کشور شد.
مخبر در بخش دیگری از سخنان خود در این دیدار به جنایات هولناک رژیم صهیونیستی بر علیه مردم مظلوم غزه اشاره کرد و با بیان اینکه ایران و ویتنام هر دو از دشمنی مشترک آسیب دیده اند و امروز نیز به شکل دیگر همان جنایات در غزه از سوی رژیم صهیونیستی در حال تکرار است، بر ضرورت نقش آفرینی بیشتر و بهره گیری از همه امکانات و ظرفیتها در مجامع بین المللی در جهت توقف این جنایات تاکید کرد.
«وو تی آنه ژوان» معاون رئیس جمهور ویتنام نیز ضمن ابراز خرسندی از دیدار با مخبر بر ضرورت افزایش تلاشها برای توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی میان دو کشور تاکید کرد و خواستار تبادل هیئتهای عالیرتبه ایران و ویتنام در جهت تسهیل و رفع موانع تعاملات و تبادلات اقتصادی شد.
معاون رئیس جمهور ویتنام در ادامه ضمن محکومیت تحریمهای ظالمانه و یکجانبه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، بهره گیری از ظرفیت سازمانهای منطقهای و بین المللی برای توسعه همکاریهای دو جانبه میان ایران و ویتنام را مورد تاکید قرار داد.
«وو تی آنه ژوان» همچنین با بیان اینکه ویتنام بر اصول اولیه جنبش عدم تعهد در تقویت صلح و ثبات در جهان پایبند است، به مشارکت فعال این کشور در زمینه کمک رسانی به مردم مظلوم غزه اشاره کرد و خواستار توقف فوری جنایات رژیم صهیونیستی بر علیه مردم این منطقه شد.
همچنین محمد مخبر در این دیدار با وزیر امور خارجه فیلیپین، با اشاره به گستره تاریخی روابط دو کشور، حجم مبادلات تجاری موجود را نامطلوب دانست و تاکید کرد: باید با فعال سازی بخش خصوصی دوطرف و رفع موانع گسترش مبادلات اقتصادی، وضعیت فعلی را تغییر دهیم. وی ظرفیتهای ایران در حوزه دارو، تجهیزات پزشکی، کشاورزی و پتروشیمی را بستری مناسب برای توسعه روابط عنوان کرد و افزود: مبادلات بانکی و حمل و نقل دو چالش مهم برای تعاملات اقتصادی است که دو کشور میتوانند با ایجاد بسترهای لازم این موانع را از پیش روی بردارند.
معاون اول رئیسجمهور همچنین خواستار افزایش تلاشها و همکاریهای بین المللی در راستای توقف جنایات رژیم صهیونیستی در غزه شد. انریکه مانالو، وزیر امورخارجه فیلیپین نیز در این دیدار، مواضع دو کشور را در خصوص رخدادهای بین المللی بسیار به هم نزدیک دانست و ضمن قدردانی از حمایتهای گذشته، خواستار تداوم این حمایتها در سازمانهای بین المللی از فیلیپین شد.
وی با اشاره به اینکه فیلیپین نیز تمایل بسیاری برای توسعه روابط اقتصادی با ایران دارد، افزود: در سال گذشته میلادی رایزنیهای متعددی برای شناسایی نقاط مشترک از جمله همکاریهای فنی، علمی، مدیریت پسماند، مدیریت دریاها، کشاورزی، انرژیهای تجدیدپذیر و... شد که امیدوار هستیم در سال جدید به ثمر بنشیند.
وزیر امورخارجه فیلیپین همچنین با اشاره به اوضاع وخیم انسانی در غزه تاکید کرد فیلیپین از هیچ تلاشی برای توقف جنگ و ارسال کمکهای بشردوستانه دریغ نمیکند.