به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ تقویت زیرساختهای حوزه سلامت از جمله موضوعاتی است به ارتقای کیفیت محصولات تولیدی در این حوزه منجر میشود. محصولاتی که ارتباط مستقیمی با سلامت و جان مردم دارد. به همین دلیل حمایت از توسعه کیفی و کمی این محصولات میتواند جامعه را مانند روزهای شیوع کرونا از مخاطرات برهاند.
ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز برای توسعه این زیرساختها ۶ اقدام ملی تعریف کرده است. این تلاشها به حوزه «دارو»، «واکسن انسانی»، «تجهیزات»، «پروبیوتیک دارویی»، «طب بازساختی» و «لوازم آرایشی و بهداشتی» مرتبط میشود.
یکی از مهمترین صنایعی که در این زمینه مدنظر است، حوزه دارو است که با تاسیس ۸ شتاب دهنده و حمایت از تولید ۱۰۰ محصول فناورانه در مسیر توسعه قرار گرفته است. از دیگر اقدامات مهم و راهبردی در این زمینه حمایت از تولید و تدوین استانداردهای مختلف دارویی است که این کار به نهایی شدن ۱۰۰ استاندارد ملی منتج شده است. ایجاد مسیر سبز برای دریافت مجوزهای سازمان غذا و دارو برای شرکتهای دانشبنیان هم تلاش دیگری است که عوائد آن نصیب شرکتهای دانشبنیان و جامعه شده است.
توسعه صنعت دارویی هر کشوری، نشاندهنده توانمندی آن کشور در حوزه تامین بهداشت و سلامت افراد آن جامعه است. اما در این میان نباید از نقش تاثیرگذار زیستفناوری در توسعه صنعت دارو ارتقای اثربخشی داروها غافل ماند.
علم زیستفناوری به عنوان منبع فناوریهای جدید و داروهای نوآور در صنعت دارو طی دهههای اخیر با رشد سریع ثابت شده است. چند سالی است که زیستداروها به عنوان داروهای امن و هدفمند به عنوان درمان در شرایط نادر پزشکی و غیردرمان در آینده شناخته میشوند. به همین دلیل توسعه این نوع از داروها به دغدغهای برای مدیران نظان سلامت بدل شده است.
در ایران نیز این روند با کمک توانمندی شرکتهای دانشبنیان و خلاق سرعت گرفته است و در مسیر توسعه یافتگی قرار دارد.