به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم رونمایی و بازدید از نمایشگاه دستاوردهای هسته ها، واحدهای فناور و شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، برگزار شد.
این مراسم با حضور علی خیرالدین معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سید محمد مقیمی رییس دانشگاه تهران، مهدی فکور معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه تهران، علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، سردار احمد دولتخواه رییس فناوری اطلاعات و ارتباطات ناجا و شرکت های فناور و صاحبان ایده روز دوشنبه 5 اردیبهشت ماه برگزار شد.
مهدی فکور معاون پژوهشی دانشگاه تهران با اشاره به شعار سال 1401 مبنی بر تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی گفت: دانشگاه تهران در جهت تحقق این ماموریت، همت عالی خود را به کار برده است. از موضوعات مطرح شده در تیم جدید دانشگاه تهران، تشکیل نظام یکپارچه پژوهش و فناوری است که در سایه آن از تمام امکانات دانشگاه تهران به صورت هم افزا در جهت تحقق اهداف استفاده خواهیم کرد.
فکور با بیان اینکه در جلسات هیات رییسه به طراحی الگویی مطابق با ملاحظات پارک دانشگاهی پرداخته شده است، اظهار داشت: پارک دانشگاهی یک پشتوانه دانشگاهی دارد بدین ترتیب اساتید و دانشجویان می توانند از ظرفیت های پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در جهت تحقق ایده های خود بهره ببرند. علاوه بر این موضوع پذیرش واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان با شیوه قبل و به قوت خود انجام می شود.
فکور با بیان اینکه در بازار کسب وکار، ممکن است بسیاری از افراد نتوانند خودرا با شرایط وفق داده و شکست بخورند. یادآور شد: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران می تواند به بقا و رشد این گروه از کسب وکارها کمک کند.
وی افزود: پیشنهاد شده تا دانشجویان در شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری وارد و مشغول به فعالیت شوند و علاوه بر دریافت حقوق، کار بیاموزند. بدین ترتیب در آینده قادر خواهند بود تا کسب وکار خود را راه اندازی کنند.
علی اسدی رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به شعار سال کشور و شعار دانشگاه تهران گفت: اهداف و ماموریت های عالی، وظایف ما را در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران سنگین تر می کند. امید است با حمایت های دانشگاه تهران و بهره گیری از ظرفیت های دانشگاه و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران این مهم را به سرانجام برسانیم.
وی همزمانی این مراسم را با شب قدر به فال نیک گرفت و گفت: ان شالله با بسیج همه نیروها، هم فکری و هم اندیشی، استفاده از تمام ظرفیت های دانشگاه تهران و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و همچنین شرکت های عضو ومستقر در تحقق شعار سال با پرچمداری پارک علم وفناوری دانشگاه تهران گام برداریم.
اسدی به برنامه ریزی برگزاری جلساتی با دانشکده های دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: در این جلسات به گفت و گو و تدوین برنامه هایی جهت تحقق اهداف عالی کشور و دانشگاه تهران خواهیم پرداخت.
وی از دیپلماسی دانش بنیان یاد کرد و افزود: این موضوع در معرفی ظرفیت های شرکت های دانش بنیان و تولیدات ایشان در عرصه جهانی و همچنین جذب سرمایه بسیار کمک کننده خواهد بود.
اسدی به موضوع بررسی ظرفیت ها و چالش ها پرداخت و گفت: پس از انجام بررسی ها و مطالعات در این حوزه، یک نقشه تحولی و یک نقشه راه طراحی و ترسیم شده که در اختیار ریاست دانشگاه تهران قرار خواهد گرفت.
علی خیرالدین معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه دانشگاه تهران نماد آموزش عالی کشور و پیشرو در امر آموزش، پژوهش و فناوری است گفت: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران اولین پارک دانشگاهی است که در سال 1384 از شورای گسترش مجوز رسمی دریافت کرده و فعالیت های حوزه فناوری این دانشگاه بیست ساله شده است.
خیرالدین با اشاره به هدف دانشگاه تهران یعنی استقرار 2000 واحد فناور اظهار داشت: این امر با کمک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری محقق خواهد شد.
ایشان ادامه داد: در تلاشیم تا از دانشگاه نسل دوم به دانشگاه کارآفرین یعنی دانشگاه نسل سوم برسیم و پس از آن با تحقق دانشگاه کارآفرین با مسئولیت اجتماعی، دانشگاه نسل چهارم را خواهیم داشت.
خیرالدین با اشاره به فعالیت های پارک علم و فناوری دانشگاه تهران تصریح کرد: امید است که به صورت گسترده تر شاهد حضور و مشارکت اساتید و اعضای هیات علمی در حوزه فناوری باشیم. نرخ این مشارکت در سطح کشور 10 درصد است و در تلاشیم تا با اجرای حمایت های متنوع این نرخ را افزایش دهیم.
با ورود اساتید به این حوزه تعداد شرکتهای اسپیناف و زایشی در دانشگاه بیشتر خواهد شد و این امر در بحث اشتغال و تولید دانش بنیان بسیار اثرگذار خواهد بود.
خیرالدین در ادامه به معرفی طرح دستیار فناوری پرداخت و افزود: در این طرح، پارکهای علم و فناوری به عنوان میزبان تعریف شده و اعتباری را دریافت میکنند و دانشجویان در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و ی همزمان با تحصیل خود میتوانند در شرکتهای دانش بنیان به عنوان مهمان وارد شده و ضمن دریافت حقوق، مهارتهای جدید آموخته و علاوه بر آن ایده خود را به یک نمونه و کار آزمایشگاهی تبدیل کرده و مشکلی را حل کنند. در این طرح دانشجویان به مدت ۶ ماه مشغول به فعالیت بوده و دانشجویان کارشناسی یک میلیون تومان، کارشناسی ارشد دو میلیون تومان و ی سه میلیون تومان حقوق دریافت خواهند کرد.
وی در ادامه افزود: مسائل مرتبط با طرح دستیار فناوری انجام شده و آیین نامه طرح به دانشگاهها ابلاغ شده است.
خیرالدین از گرنتهای فناوری نیز صحبت کرد و گفت: این گرنتها به دانشجویان ارشد و ی که در راستای مباحث فناورانه و نیاز جامعه مشغول به فعالیت هستند، تخصیص مییابد. مبلغ این گرنتها بین ۲۰ تا ۸۰ میلیون تومان است و کلیه این مبلغ در اختیار دانشجویان و در جهت تهیه تجهیزات آزمایشگاهی و نیاز مرتبط با طرح اختصاص خواهد یافت.
خیرالدین به موضوع تورهای فناوری پرداخت و تشریح کرد: بسیاری از مدیران و کارشناسان در حوزههای مختلف با مباحث مرتبط با فناوری آشنا نیستند. در همین جهت آیین نامهای در دست تدوین است تا پارکهای علم و فناوری به عنوان میزبان به اجرای این تورها بپردازند. ظرفیتهای پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نشان دهنده توانایی این مجموعه در پیشرو بودن به منظور اجرای این طرح است.
معاون فناوری و نوآوری در ادامه با معرفی نظام ایدهها و نیازها یا سامانه نان گفت: دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه منتخب و کارگزار در این حوزه وارد خواهد شد. در این سامانه تمامی نیازهای کشور ثبت شده و پژوهشگران میتوانند ایدهها و طرحهای خود را در این سامانه وارد کنند. دانشگاهها میتوانند به عنوان کارگزار وارد عمل شده و با بررسی طرحها و ایجاد ارتباط میان نیازها و ایده ها، به داوری آنها نیز بپردازد. پایان نامههای ارشد و رسالههای ی میتوانند در این طرح شرکت کنند. این طرح میتواند در تحقق رسالت دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه کارآفرین با مسئولیت اجتماعی موثر عمل کند.
سردار دولتخواه رییس فناوری اطلاعات و ارتباطات ناجا با اشاره به اینکه در سالهای گذشته پروژههای عظیم فناوری در مجموعه پلیس شروع شده و همچنین نیروی انتظامی ۲۵ تفاهمنامه با دانشگاههای مختلف دارد گفت: دانشگاه تهران با کمک پارک علم و فناوری دانشگاه تهران توانسته همکاریهای مختلفی را در زمینههای فناورانه و توسعه آن داشته باشد.
سردار دولتخواه با بیان اینکه در همه سازمانها تغییرات و رشد نمایی وجود دارد و علاوه بر این با محدودیت منابع و بوروکراسی بسیاری روبه رو هستیم اظهار داشت: عقلاییترین شیوه برخورد با این مسائل این است که علمی و دانشی رفتار کنیم. به همین دلیل باید این اکوسیستم را ایجاد و به هم افزایی برسیم.
رییس فناوری اطلاعات و ارتباطات ناجا ادامه داد: مسائل کوتاه مدت قابل حل هستند و راه حلهای مرتبط با آن سادهتر به دست میآیند. اما ما به دنبال ایجاد یک رویکرد تحولی هستیم که میتواند به عملکرد کلی کمک کرده و تحولهای مثبت را رقم بزند.
سردار دولتخواه در ادامه با تشریح طرح هوشمندسازی پلیس اظهار داشت: ذیل این طرح پروژهها و طرحهای مختلفی ارائه شده است. برنامهریزی زمان بندی این پروژهها کوتاه مدت نیست و در بلند مدت اجرا خواهد شد. از جمله این موضوعات میتوان به پایان نامهها و رسالههایی اشاره کرد که به اطلاعات دقیق نیاز دارند و پلیس در بخش فناوری اطلاعات میتواند به این دست از موضوعات کمک کند.
سردار دولتخواه با بیان اینکه پلیس میتواند در زمینه هوش مصنوعی به صورت موثر عمل کند گفت: دانشگاه به شیوهای علمی و دانشی مسائل را حل میکند، ما نیز اعلام آمادگی میکنیم که در راستای بهره برداری از ظرفیتهای موجود و در جهت تحقق شعار سال در چارچوب اکوسیستم، توان خود را به کار برده و با همکاری با دیگر مجموعهها در جهت تحقق شعار سال گام خواهیم برداشت.
سید محمد مقیمی رییس دانشگاه تهران با اشاره به شعار تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین گفت: با توجه به این ماموریت، تکلیف مشخص است و ظرفیتهای دانشگاه تهران میبایست تماما در این راستا قرار بگیرد.
مقیمی با تاکید بر اینکه تمرکز بر دانش بنیانها به خصوص پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به عنوان بستر دانش بنیان در کشور اولویت ما قرار گرفته است، اظهار داشت: در کل پارکهای علم و فناوری کشور ۱۷۰۰ شرکت دانش بنیان مستقر هستند، اما هدف گذاری دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۱، استقرار ۲۰۰۰ شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران است.
رییس دانشگاه تهران در ادامه با بیان اینکه علاوه بر شرکتهای دانش بنیان، انجمنهای علمی دانشجویی نیز مشتاق به راه اندازی کسب وکار و شرکت در فرایندهای فناورانه هستند، تصریح کرد: مسائل مرتبط با تامین بودجه و موضوعات مربوط به زیرساخت از جمله مشکلاتی است که با آن مواجهیم و در تلاشیم آن را با حمایت معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین مشارکت سایر بخشهای دانشگاه تهران حل کنیم.
مقیمی با تاکید بر اهمیت دانش بنیانها و اولویت قرار دادن ایشان، گفت: مطابق با برنامه ریزی ها، شرکتهای دانش بنیان دانشگاهی و غیردانشگاهی در ۵۰۰ هکتار زمین در پردیس کاسپین با همکاری مقامات محلی مستقر خواهند شد. مجموعه کاسپین با هدف ارتقای دانش بنیانها راه اندازی شده و توسعه خواهد یافت.
مقیمی با بیان اینکه امروزه دانشجویان دریافته اند که آموزش کلاسیک صرف کافی نیست گفت: همین امر سبب شده تا دانشجویان در صدد راه اندازی کسب وکار شخصی و ارزش آفرینی برای دیگران باشند. فقدان مهارتهای مرتبط با این موضوع با برگزاری کارگاههای مرتبط حل خواهد شد. با حمایت معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بستری برای دانشجویان مشتاق فراهم و پیشرفت در این حوزه محقق خواهد شد.
مقیمی با اشاره به ساختار جدید پارک و ریاست اسدی یادآور شد: با آسیب شناسیهای انجام شده و شناسایی فرصتها در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران میتوان در راستای تحقق اهداف عالی کشور و دانشگاه گام برداشت..
در ادامه این مراسم از محصول فناورانه شرکت صنعت و آبادانی خانه توسعه پاک مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با عنوان آویزهای آکوستیک رونمایی شد.