به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سهراب سلامت مشاور پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنابع فرهنگی امروز در نشست سراسری "مالکیت فکری پارکهای علم و فناوری" که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، مسائل مالی و حقوقی را از چالشهای شرکتهای فناور نوپا دانست و افزود: این شرکتها بدون داشتن آگاهی کافی نمیتوانند تبدیل به شرکتهای بزرگ دانشبنیان شوند؛ از این رو این شرکتها نیازمند مشاورههای دائمی تخصصی هستند.
وی ناآگاهی از مسائل حقوقی را از چالشهای شرکتهای مستقر در پارکها دانست و ادامه داد: ما بسیار مواجه بودیم که فردی اختراعی داشته و اعلام کرده نمونه آن در خارج از کشور ثبت شده؛ ولی در ایران ثبت و درج نشده است و ثبت نمونه طرح خارجی در ایران دارند. اینها ناشی از بیاطلاعی آنها از مسائل حقوقی حوزه مالکیت معنوی و فکری است.
سلامت، بیاطلاعی محققان از ساختارهای شرکتها را از دیگر چالشهای شرکتهای نوپا نام برد و خاطر نشان کرد: علاوه بر آن، آنها با قوانین استخدامی آشنایی کامل ندارند؛ از این رو قراردادهایی را منعقد میکنند که بر خلاف نظم عمومی است.
مشاور پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی خاطر نشان کرد: ما مشاهده کردیم در قراردادهایی که شرکتها منعقد میکنند، مبالغ سرمایهگذاری، مرجع حل اختلافات، تضامین قرارداد، خرید خدمت و ... درج نشده و چنین قراردادهایی موجب میشود که آینده فعالیت آنها به مخاطره بیفتد.
سلامت، ایجاد، حفاظت و تجاریسازی را سه رکن اساسی در مالکیت فکری در شرکتها ذکر کرد و ادامه داد: شرکتها باید در این سه بخش اطلاعات کافی داشته باشند.
وی ارائه آموزش به شرکتها در حوزههای حقوقی را از راهکارهای کوتاه مدت در حوزه مالکیت فکری دانست و گفت: برای بلندمدت به راهاندازی مراکز داوری تخصصی نیاز داریم.