آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۰۹۸۸۶
طی مراسمی؛

«کتاب مسئله محور است» رونمایی شد / روایت زنانه و بیان مثال‌های متعدد ویژگی‌های برجسته کتاب

«کتاب مسئله محور است» با حضور جمعی از فعالان و ادوار جنبش دانشجویی رونمایی شد.

«کتاب مسئله محور است» رونمایی شد / روایت زنانه و بیان مثال‌های متعدد ویژگی‌های برجسته کتاب

 

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو،-پوریا خلیلی‌نیا-«کتاب مسئله محور است» با حضور جمعی از فعالان و ادوار جنبش دانشجویی رونمایی شد.

هادی قاسمی، مدیر عامل خبرگزاری دانشجو در آیین رونمایی از "کتاب مسئله محور است"، گفت: با شیوع ویروس کرونا، فعالیت‌های تشکل‌های دانشجویی مجازی و کم‌رمق شد؛ اما با بازگشایی دانشگاه‌ها تشکل‌ها در یک نقطه حساس و تعیین کننده قرار گرفتند و آن هم نقطه تعریف دانشگاه است؛ البته عده‌ای تلاش می‌کنند که این نقطه مهم و تعیین‌کننده و منشا تحول را سطحی و نازل معرفی کنند.
«کتاب مسئله محور است» رونمایی شد / روایت زنانه و بیان مثال‌های متعدد ویژگی‌های برجسته کتاب
وی افزود: در این ۲۰ روز که دانشگاه‌ها بازگشایی شده اند، ماحصل جنس فعالیت‌های اجتماعی، کنشگری‌ها و تجمعاتی که در سطح دانشگاه‌ها شکل می‌گیرد، بیانگر یک دانشگاه سطحی است؛ به گونه‌ای که می‌توان گفت دانشگاه مانند یک پارک جوانان است که عده‌ای به اسم دانشجو در این فضا قرار گرفته‌اند؛ البته در مقابل جریانی که تلاش می‌کند دانشگاه را سطحی معرفی کند جریان دیگری وجود دارد که دارای ۴۰ سال تجربه است و تلاش می‌کند که دانشگاه را جدی و مهم معرفی کند و قطعاً دوستان ما در مجموعه گام نیز در این راستا قدم برمی‌دارند.

قاسمی با تاکید بر اینکه حل مشکلات کشور حتماً از مسیر دانشگاه عبور می‌کند و این مهم مستلزم وجود انسان‌های مومن، مجاهد، عازم و در صحنه است که می‌توانند تولید حرف کنند اظهار کرد: بنده از تمامی کسانی که به دانشگاه جدی فکر و تلاش می‌کنند و مسئله را محور قرار دادند تشکر می‌کنم؛ البته برای دوستانی هم که در دانشگاه بودند و با کم کاری خود بدآموزی داشتند و تنها هدف آن‌ها رسیدن به یک صندلی و نقطه بود بدون اینکه بگویند چطور می‌خواهیم مشکل را حل کنیم، تاسف میخورم.

فاطمه خادمی، مشاور اجتماعی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: بزرگترین قوت کتاب «مساله محور است» شاید واقع نگری آن نسبت به مسائل و روح تجربه نگاری است که بر آن حاکم است و همین‌ها از عواملی هستند که خواننده را به خواندن کتاب ترغیب می‌کنند.

وی با بیان اینکه با مطالعه کتاب «مساله محور است» تشکل بسیج دانشجویی در ذهن خواننده تداعی می‌شود، افزود: این کتاب در شرایط فعلی نقطه عطف پررنگی در شرایط فعلی زیست سایر تشکل‌های دانشجویی و نه تنها بسیج دانشجویی است.
«کتاب مسئله محور است» رونمایی شد / روایت زنانه و بیان مثال‌های متعدد ویژگی‌های برجسته کتاب
خادمی با اشاره به اینکه کتاب «مساله محور است» پاسخگوی بخش عمده‌ای از ابهامات در فضای جنبش دانشجویی است، تصریح کرد: شاید یکی از مسائل جدی این است که مساله محور بودن در تشکل‌های دانشجویی و حرکت‌هایی که در نهاد دانشگاه صورت می‌گیرد، موضوعیت ندارد.

وی بیان کرد: بزرگترین مشکل ما این است که نظام عملیاتی کشورمان در حل مسائل از یک نظام ارزشی نشات می‌گیرد که ریشه‌های آن در تفکر و تمدن غرب است. در واقع بزرگترین نقطه ضعف جمهوری اسلامی ایران این است که دستگاه فلسفی اسلامی آن امتداد سیاسی و اجتماعی نداشته و این بدان معناست که جمهوری اسلامی نتوانسته مفاهیم اساسی جهان بینی و فلسفی خود را تئوریزه کند در نتیجه ما نتوانستیم نظام ارزشی، عملی و دستگاه فکری برای خود طرح ریزی کنیم و به همین دلیل هویت اجتماعی کنشگر در جا‌هایی می‌لنگد و او در یک دستگاه فکری دیگری می‌اندیشد و در نظام عملی، عمل می‌کند.

خادمی اظهار کرد: فلسفه وجودی تشکل‌های دانشجویی و بسیج دانشجویی حول یک منطق گفتمانی به اسم انقلاب اسلامی شکل گرفته است و در موقعیت کنونی تشکل دانشجویی نمی‌تواند نسبت خود را با انقلاب اسلامی نادیده بگیرد. در این شرایط سوالی که پیش می‌آید این است که آیا مسئله محوری همان مطالبه گری است و آیا در شرایط کنونی ظرفیت‌های دانشجویی و کنشگران اجتماعی که قرار است در فضای دانشگاه مسئله محور باشند باید روی مطالبه گری متمرکز شوند؟

مهدی فرد حسینی، معاون راهبردی سازمان بسیج دانشجویی نیز گفت: بخش عمده‌ای از دغدغه‌مندان پیشرفت کشور بر این باورند که مسائل مختلفی که امروز با آن‌ها مواجه ایم جز با حضور مردم و لایه پیشران مردم یعنی تشکل‌های دانشجویی قابل حل نیستند، پس ما نیازمند کنش اجتماعی و حضور مردم به ویژه جوانان به عنوان پیشران این حرکت هستیم.

وی افزود: آسیب‌هایی که در کتاب «مسئله محور است» به آن‌ها پرداخته شده فقط متوجه جنبش دانشجویی نیست و می‌تواند زندگی فردی و مشی سیاسی و حکمرانی را نیز در بربگیرد؛ پس از این جهت مخاطب کتاب «مسئله محور است» فقط جنبش دانشجویی نیست؛ بلکه همه آدم‌هایی هستند که در زندگی خود می‌خواهند اثرگذاری بهتری داشته باشند.
«کتاب مسئله محور است» رونمایی شد / روایت زنانه و بیان مثال‌های متعدد ویژگی‌های برجسته کتاب
فرد حسینی با بیان اینکه ما خیلی وقت‌ها می‌خواهیم با تکرار کیشه‌ها به موفقیت دست پیدا کنیم و این عارضه‌ای است که جنبش دانشجویی و دولت‌ها به آن مبتلا هستند، تصریح کرد: ظلم بزرگ به مسئله محوری این است که به همان آسیب‌هایی دچار شود که برای رفع آن‌ها طراحی شده است.

وی بیان کرد: انجام کار‌های نمایشی از جمله آسیب‌های مسئله محوری است که در کتاب «مسئله محور است» نیز به آن اشاره شده، مضاف بر این یکی از آسیب‌های مسئله محوری این است که ما فرم محور هستیم.

معاون راهبردی سازمان بسیج دانشجویی با بیان اینکه جنبش دانشجویی در اوایل دهه ۹۰ برای اثرگذاری ویژه مسئله‌ها را از اندیشکده‌ها و سخنران‌های ویژه اخذ می‌کرد؛ ولی تجربه نشان داد مسئله محوری با این شیوه نمی‌تواند پاسخگوی همه مسائل باشد، گفت: ما برای حل مسئله در کشور نیازمند آدم‌های پای کار و متمرکز و کسانی هستیم که قائل به انجام کار‌های نمایشی نباشند. از طرفی این آدم‌ها باید به روشی مجهز شوند که خیلی خوب بتواند پدیده را به آن‌ها نشان بدهد و بتواند آن‌ها را به راحل مناسب برساند.

حجت الاسلام عرب از ادوار جنبش دانشجویی نیز گفت: ما در کشورمان از یک ذخیره بزرگ انقلابی برخوردار هستیم و اگر این ذخایر به خوبی روایت شوند می‌توانند به یک فکر پشتیبان و با تدریج و ته نشست شدن به یک علم جدید پشتیبان برای صحنه‌های واقعی از جمله مدیریت، سیاست، تشکیلات و دیگر عرصه‌های اجتماعی تبدیل شوند.

وی با بیان اینکه یک دست ماهر، با دقت و با ظرافت در کتاب «مسئله محور است» تجربیات تشکل‌های دانشجویی را به یک روایت موثر و جذاب تبدیل کرده، افزود: یکی از بزرگترین سرمایه‌های ما در جنبش دانشجویی دختران فعال تشکیلاتی چه در گذشته و چه در حال حاضر هستند به گونه‌ای که می‌توان گفت میانگین توانمندی دختران تشکیلاتی سه برابر پسران تشکیلاتی باشد و شاید ۱۰ سال پیش اینگونه نبوده است.

عرب با اشاره به اینکه جنسیت زنانه در انجام مسئله پیچیده‌ای مانند روایت کمک کننده است، تصریح کرد: مدیریت اسلامی قرار نیست که صرفا از قرآن و روایت احصاء شود؛ بلکه بخشی از پروسه تولید علم دینی روایت پروسه‌های تجربه‌های انقلابی از جنس انقلاب اسلامی است.
«کتاب مسئله محور است» رونمایی شد / روایت زنانه و بیان مثال‌های متعدد ویژگی‌های برجسته کتاب
وی افزود: به جز ویژگی‌های جذاب در نحوه روایت و نوشتن، بیان مثال‌های متعدد واقعی از دیگر ویژگی‌های کتاب «مسئله محور است» به شمار می‌رود و این ویژگی است که ذهن مخاطب را باز می‌کند و بنده مطالعه آن را به فعالان کنشگری مردمی، تشکل‌های دانشجویی و طلبگی توصیه می‌کنم، چون حتما درس‌های بزرگی برای آن‌ها خواهد داشت.

عرب با بیان اینکه نکات جمع آوری شده در فصول مختلف کتاب «مسئله محور است» هوشمندانه انتخاب و چیده شده اند و این مهم است، اظهار کرد: از کلیدی‌ترین مسائل احیای جنبش دانشجویی خصوصا با توجه به دوره ریاست جمهوری حسن روحانی، شیوع ویروس کرونا و دیگر مصیبت‌های کشور در این چند سال مسئله کنشگری بوده و مسئله تربیت و آموزش نیست.

محسن دنیوی، مدیر مرکز نوآوری پیشرفت نیز گفت: بیانیه گام دوم انقلاب جز مهمترین سیاست نامه‌هایی است که در تاریخ معاصر ایران نوشته شده و البته رهبر معظم انقلاب هم جز معدود کسانی هستند که به لحاظ کمی این حجم از تجربه حکمرانی در کشور دارند. با این وجود رهبر انقلاب با این میزان از تجربه متنی را در توصیف گذشته کشور تاکنون و سمت و سویی که باید به سمت آن حرکت کنیم نوشته است.

وی افزود: به نظر می‌رسد که بیانیه گام دوم انقلاب یک معادله پنهان در داخل دارد و این معادله نیز کل ایده تحول حکمرانی رهبری برای آینده کشور است. رهبری تقریبا یک تا دو دهه انرژی خود را صرف اصلاح از بالا کردند و کشور را به سمت سندنویسی ها، چشم انداز نویسی‌ها و سیاست‌های کلان بردند و در این راستا نیز مرکز الگو را تشکیل دادند تا برای کشور الگو ترسیم کند و همه این‌ها تلاشی در جهت همگرا کرن و جلوگیری از حرکت‌های زیگزاگی در کشور بوده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد که مسیر رهبر انقلاب با صدور بیانیه گام دوم انقلاب تغییر کرده و یا مسیر موازی را آغاز کردند که ارتباط مستقیمی با ساختار‌ها ندارد و برعکس بناست منجر به تحول حکمرانی و تغییر ساختار و مفهوم دولت در ایران شود.
«کتاب مسئله محور است» رونمایی شد / روایت زنانه و بیان مثال‌های متعدد ویژگی‌های برجسته کتاب
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب بر تحول حکمرانی و تغییر ساختار و مفهوم دولت از طریق اراده ملی و عزم جدی تاکید کرده اند، گفت: به تعبیر رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اگر قیام جوانان برای ساختن ایران شکل بگیرد آن گاه عزم ملی شکل می‌گیرد. همچنین ایشان در خرداد سال ۹۸ در جمع دانشجویان گفتند جوان‌ها در حوزه‌هایی مانند شرکت‌های دانش بنیان، تشکل‌های دانشجویی، گروه‌های جهادی، حلقه‌های مطالعاتی اقدام کنند و این اقدامات را راهی برای ورود به قدرت دانستند.

دنیوی اظهار کرد: رهبر انقلاب معتقد است برای اینکه قیام جوانان شکل بگیرد آدم‌هایی باید در جریان‌های حلقه‌های میانی وظیفه هماهنگی قیام جوانان را به عهده بگیرند. تصویر ذهنی بنده از حلقه‌های میانی این است که بخشی از جوانان پیشران باید امور مربوط به هماهنگی را انجام دهند تا قیام وسیع جوانان شکل بگیرد و اگر این قیام رقم بخورد امید به تغییر در آینده و حل مسائل اساسی ایران زنده می‌شود.

وی تصریح کرد: حلقه‌های میانی نمی‌توانند به ساختار‌های رسمی تبدیل شوند، چون این حلقه‌ها کاملا در نقش گریس عمل می‌کنند به این صورت که فقط چرخ دنده‌ها را به حرکت درمی آورند و خودشان از بین می‌روند، با این وجود بنده نمی‌دانم که چرا برخی‌ها به اسم حلقه‌های میانی بودجه می‌گیرند و همایش برگزار می‌کنند.

دنیوی بیان کرد: در ایران مفهوم دولت در باور عمومی به نحوی شکل گرفته که انگار انجام تمام امور وظیفه دولت است. با این وجود ما راهی نداریم جز اینکه این ساختار به هم بریزد. مضاف بر این شکل حضور و مشارکت مردم جز شرکت در راهپیمایی و انتخابات در ساختار و اداراه کشور هم روشن نیست.

وی افزود: هر حرکتی مانند نگارش کتاب «مسئله محور است» که در مسیر تربیت کنشگر اجتماعی مسئله محور انجام می‌شود می‌تواند در تحول حکمرانی و تغییر ساختار و مفهوم دولت موثر باشد.

روح الامین، از ادوار بسیج دانشجویی دانشگاه تهران نیز با بیان اینکه اگر جهاد جمعی و جهادگونه در در بین تشکل‌ها اتفاق بیفتد خداوند به هر حرکتی برکت می‌دهد و این حرکت‌ها می‌توانند نتایج بسیار خوبی برای اصلاح جامعه داشته باشند، گفت: در ایم ایام بعضا دغدغه‌های از سوی برخی جمع‌ها و یا عدالتخواه‌ها مطرح می‌شوند که شاید آن قدر مهم نباشند و شاید بهتر است که به کار‌های ریشه ای‌تر پرداخته شود و رهبر معظم انقلاب نیز حتی این موضوع را خیلی وقت‌ها به مسئولان نظام تذکر می‌دهند.
«کتاب مسئله محور است» رونمایی شد / روایت زنانه و بیان مثال‌های متعدد ویژگی‌های برجسته کتاب
وی افزود: یک کنشگر اگر روی ریشه مسائل و موضوعاتی که به ذهنش می‌رسد خیلی خوب مداقه کند و جهادگونه به مسائل اصلی بپردازد تاثیر و سطح اثرگذاری و توفیقات او خیلی بیشتر خواهد بود.

همچنین راضیه ادیبی، نویسنده کتاب «مسئله محور است» با بیان اینکه امیدوارم این کتاب به دست مخاطبانش برسد و منشاء اثر باشد، گفت: هر گونه قیدی که کنشگران را به انجام برخی اقدامات ملزم و یا مزیت‌ها را برای آن‌ها تعیین کند ممکن است جلوی شکوفایی آن‌ها را بگیرد؛ از این رو هر چقدر بستر‌های بیشتری برای کنشگری فراهم شود هم اتفاقات بهتر و هم کشف‌ها و بروزات بیشتری رخ می‌دهد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار