کد خبر:۱۰۲۲۸۹۹

آیین آغاز تولید ۳۰ هزار تن کاغذ چاپ و تحریر ویژه کتب درسی برگزار شد

آیین آغاز تولید ۳۰ هزار تن کاغذ چاپ و تحریر ویژه کتب درسی سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ با حضور نمایندگان بخش‌های مختلف در شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران برگزار شد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی امور بین‌الملل سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، این مراسم امروز یکم مردادماه با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی لطیفی معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمود حسینی‌پور استاندار مازندران، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، مسئولان شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران و تنی چند از دیگر مسئولان استانی و کشوری در مازندران برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی لطیفی در این مراسم، تعهد شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران به تولید حدود ۷۰ درصد از کاغذ مورد نیاز برای چاپ کتاب درسی را نشان دهنده همت بالای مسئولان و پرسنل این شرکت دانست و اظهار داشت: انعقاد تفاهم‌نامه سازمان پژوهش با این شرکت گامی عملی در راستای محقق کردن مطالبه مقام معظم رهبری در حمایت از تولید داخل است.

وی با تاکید بر اینکه تولید ۳۰ هزار تن کاغذ چاپ و تحریر ویژه چاپ کتاب‌های درسی توسط یک شرکت داخلی، مهمترین مصداق شعار «ما می‌توانیم» است، یادآور شد: این اقدام همچنین زمینه‌ساز تزریق امید نسبت به ظرفیت‌های داخلی کشور است که همواره مورد تأکید رهبری معظم انقلاب بوده است. این کار، اقدام بزرگی است که خالی از ریسک نیست، خصوصاً که تأمین مناسب و به موقع کتاب درسی، مسئله‌ای حساس در مقیاس ملّی است، ولی همانگونه که در بیانات مقام معظم رهبری نیز بوده، برای انجام کار‌های بزرگ، باید خطرپذیری هم داشت و وزارت آموزش و پرورش و سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، با کمال افتخار به این میدان ورود کرده‌اند و امیدواریم که با این اقدام، علاوه بر حرکت به سمت استقلال و خودکفایی کشور در زمینه این کالای راهبردی، بتوانیم خشنودی قلبی رهبری انقلاب را نیز حاصل کنیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه این قرارداد، صرفه‌جویی در منابع را نیز در پی داشته و خواهد داشت افزود: آنچه برای ما بسیار مهم‌تر از صرفه‌جویی است، این است که برای کاغذ و مقوای کتاب‌های درسی، وابسته به واردات از خارج نباشیم و در این جهت، با تمام توان به حمایت‌های خود ادامه خواهیم داد.

وی افزود: محدود بودن این تفاهم‌نامه به ۳۰ هزار تن به این خاطر است که شرکت اعلام کرده امسال به همین میزان می‌تواند به ما کاغذ تحویل دهد و در صورتی که طبق گفته مدیرعامل شرکت، این ظرفیت افزایش یابد، ما هم آمادگی داریم که تمام کاغذ مورد نیاز خود را از تولید داخل تهیه کنیم.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در پایان، ضمن تشکر صمیمانه از همه عوامل شرکت و یادآور شدن مسئولیت خطیر ایشان در پاسخ به این اعتماد ملی، نسبت به همکاری در جهت افزایش کیفیت کاغذ تولیدی این شرکت نیز اعلام آمادگی کرد تا کاغذ داخلی با بهترین کیفیت به دست دانش‌آموزان برسد.

احمدوند معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد، حسینی پور استاندار مازندران و نیک نژاد مدیرعامل شرکت چوب و کاغذ مازندران نیز در این مراسم سخنرانی کردند.

بر اساس این گزارش طی تفاهم نامه امضا شده بین سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی و شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران قرار است ۳۰ هزار تن از ۴۵ هزار تن کاغذ مصرفی کتاب‌های درسی همه مقاطع تحصیلی را شرکت چوب و کاغذ مازندران تولید کند که ۶۷ درصد کاغذ مورد استفاده برای چاپ تمام کتاب‌های درسی می‌باشد و این کاغذ‌ها باید ۷۰ درصد کیفیت کاغذ‌های خارجی را داشته باشند.

تولید و چاپ حدود ۱۴۹ میلیون جلد کتاب‌های درسی سال تحصیلی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ از شهریور امسال با کاغذ‌های ایرانی آغاز می‌شود و تا تیرماه سال آینده در دو شرکت افست و چاپ و نشر ادامه خواهد داشت.

استفاده از کاغذ‌های ایرانی در کتاب‌های درسی، ۶۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی خواهد داشت و موجب کاهش قیمت کتاب‌های درسی می‌شود.

همچنین کارگروهی در سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی و شرکت چوب و کاغذ مازندران تشکیل شده است که کیفیت کاغذ‌های ارسالی را در هر مرحله بررسی و گزارش کند و در صورتی که کاغذ مناسب نباشد به شرکت بازگردانده خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار