به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نرگس معدنی پور با اشاره به جلسه بررسی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران درخصوص برنامههای ماه محرم و صفر و مراسم اربعین حسینی گفت: در این خصوص در چهل و نهمین جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران که با حضور اعضای کمیسیون و معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران برگزار شد برنامههای شهرداری در ماههای محرم و صفر و مراسم اربعین حسینی مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: همزمان با نزدیک شدن به ماههای محرم و صفر، جوش و خروش حسینی بیش از پیش در اقشار مختلف جامعه متبلور میشود و همین موضوع باعث میگردد تا آحاد جامعه با عشق و علاقه تلاش کنند تا خود را به صف عزاداران حسینی برسانند. معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران میبایست از ظرفیت حضور باشکوه مردمی جهت انجام امور فرهنگی و آموزشی استفاده کرده و به ترویج آموزههای دینی و سبک زندگی اسلامی بپردازد.
معدنی پور با اشاره به اینکه میبایست فرهنگسازی لازم جهت حضور تدریجی زائرین در پیاده روی اربعین در دستور کار قرار گیرد، خاطر نشان کرد: به منظور هرچه بهتر برگزار شدن مراسم بزرگ پیاده روی اربعین نیاز به فرهنگسازی برای حرکت تدریجی حضور زائرین قبل از مراسم و تسریع در بازگشت زوار بعد از پایان مراسم است.
عضو شورای شهر تهران خاطر نشان کرد: از آنجا که میبایست برنامه ریزیها در مورد اجرای برنامههای اربعین حسینی هر چه زودتر در دستور کار قرار گیرد، این توقع وجود دارد که لایحه بودجه مراسم اربعین هرچه سریعتر و قبل از شروع ماه محرم به صحن شورا ارائه شود.
معدنی پور مراسم اربعین را مهمترین محور فعالیت فرهنگی مدیریت شهری دانست و گفت: مدیریت شهری باید از فرصت حضور میلیونی مردم در ایام ماه محرم و صفر و اربعین حسینی استفاده کند و نکته اینجاست که شهرداری تهران علاوه بر خدماتی که طبق نظر شورا در مراسم پیاده روی اربعین در کشور عراق و در مرزهای ایران باید ارائه دهد، لازم است برای مشتاقان و جاماندگان اربعین در تهران نیز برنامههای فرهنگی موثری داشته باشد و پیش بینیهای لازم را در مسیرهای پیاده روی تا حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) لحاظ کند.
در پایان رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران بر ضرورت توجه مدیران فرهنگی شهر بر نقش و جایگاه زنان کاروان امام حسین (ع) و به ویژه حضرت زینب (س) در انتقال پیام عاشورا و نهضت حسینی تاکید کرد و گفت: کربلا در کربلا میماند اگر زینب نبود. واقعه عاشورا توسط حضرت زینب (س) و زنان و دختران کاروان امام حسین (ع) به همگان منتقل گردید و این زنان و دختران کاروان بودند که با تحمل سختیها و مشقتهای اسارت و غم جانسوز شهادت همسران و پسرانشان با صبر بصیرانه و شجاعت بی نظیرشان پیام عاشورا را به همگان رساندند و نقش بی بدیل زنان عاشورایی باید به بهترین نحو برای نسل جوان امروز تبیین شود.