به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد رئیس زاده، مدیر کل سازمان نظام پزشکی کشور در افتتاحیه بیست و چهارمین کنگره سراسری انجمن علمی اپتومتری ایران که امروز چهارشنبه ۵ مرداد در سالن همایشهای رازی تهران درحال برگزاری است گفت: اپتومتریستها مراقبین اولیه و اصلی سلامت چشم در دنیا و ایران هستند. دید و بینایی انسان و چشمان نافذ انسان بر کسی پوشیده نیست و نقش اپتومتریستها بعنوان مراقبین اولیه سلامت چشم که در تعریف WHO هم همین امده است. هرچند معنای لفظی آن خیلی رسا نیست. چون همهی مفهوم اپتومتری را در خود ندارد و انجمن بهتر است فکری بکند، چون فقط بحث بینایی سنجی نیست و غربالگری و مراقبت اولیه چشم نیز کار اپتومتریست هاست.
وی گفت: باید بجایی برسیم که جایگاه غربالگری چشم چه در سالهای اول تولد، مدارس و چه سالانه در تمام افراد جامعه به شکل یک فرهنگ دیده شود و قطعا از خسارات و بیماریهای پر هزینهای که ما به آن مبتلا هستیم مثل گلوکوم، کاتاراکت جلوگیری خواهد کرد و بحث آمبلیوپی در مدارس ما درحال شیوع است این ضررورت را ایجاد میکند که بحث غربالگری و خدمات شما به طور علمی گسترش پیدا کند و تفهیم شود.
رئیس زاده ادامه داد: جایگاه اپتومتری و اهمیت آن و الزام برای مراجعه به اپتومتریستها در قانون باید دیده شود و حجم بزرگی از سلامت و هدر رفت منابع را بعهده دارد که خوشبختانه سازمان به جد پیگیر ان هست.
وی ادامه داد در سازمان نظام پزشکی یکی از اهداف اصلی ما به تحرک واداشتن و پیشرفت علمی همه رشته هاست و هیچ کس حق ندارد به هر دلیلی مانع پیشرفت رشتههای پزشکی شود. زیرا قابل قبول نیست که از علم روز دنیا عقب بمانیم و هیچ کس مرتفع نخواهد شد از این عقب نگهداشتنها و قطعا پیگیر ارتقا جایگاه علمی رشتههای توانبخشی بخصوص اپتومتری هستیم.
مدیر کل سازمان نظام پزشکی عنوان کرد: همهی ما فرزندان این مملکت هستیم و هدف اصلی ما باید سربلندی و پیشرفت این کشور باشد و هدف اصلی مان را در رشته تخصصی که داریم ارائه خدمت به مردم بگذاریم، زیرا تعهد حرفهای یکی از اصول اصلی کار در حوزه سلامت هست و ضروری است در این تلاطمهای اقتصادی و شرایط دشوار بحث آموزش دادن و عمل کردن به تعهد حرفهای را جز مهمترین اهداف خود قراردهیم زیرا مردم به عنوان اپتومتریست به شما اعتماد کردند و معاینه و سلامت چشمشان را به شما سپردند و در مقابل شما باید سلامتی و مصلحت فرد را در حوزه سلامت برهر مصلحتی ترجیح دهید و این معنای دقیق تعهد حرفهای است.
رییس زاده اظهار داشت: متاسفانه به دلیل اینکه تریبون دست مسئولین است، عادت کردند در دیالوگها یکطرفه حرف بزنند و فقط انتظاراتشان از جامعه پزشکی را بیان کنند و باید گفت شما چقدر به تکالیفتان عمل کردید، در بند اول سیاستهای ابلاغی کلی سلامت در سال ۹۳ که مقام معظم رهبری ابلاغ کردند ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی، درمانی و بهداشتی و توانبخشی براساس اصول اولیه انسانی به مردم است.
وی ادامه داد: در حوزه بهداشت، درمان و آموزش و پژوهش کارهایی انجام شده، ولی در حوزه توانبخشی که ستون پنجم این بند هست کاری انجام نشده و لازم است، دولت، نمایندگان محترم مجلس بعنوان ناظر وکمیسیونهای بهداشت دورههای مختلف و شورای عالی انقلاب فرهنگی پاسخ دهند چرا این سیاستهای اجرایی، اجرا نشدند؛ و همش قرار نیست در حوزه رشتههای تخصصی ورود کنند و ما را متهم کنند.
اگر سیاستهای ابلاغی اجرا میشد قطعا حجم عظیمی از حوزه سلامت حل میشد و با این چالشها درگیر نبودیم؛ و لازم است مسئولین بنشینند و به حرفهای جامعه پزشکی گوش دهند و یک سوزن به خودشان بزنند که در حوزه اجرایی قوانین و اسناد بالادستی چقدر عمل کردند بعد بیایند وجامعه پزشکی را متهم کنند.
وی درپایان خاطرنشان کرد: دو انتظار اصلی ما از انجمنهای علمی این است که علاوه بر دادن نظرهای تخصصی و کمک به سازمان نظام پزشکی در حوزه پیشرفتهای علمی، رشته خود را به روز نگه دارند و بر لبه مرزهای دانش دردنیا حرکت کنند؛ و دوم صیانت از شان و اعتبار جامعه پزشکی و رعایت تعهد حرفهای و اخلاق پزشکی است.