حجت الاسلام محمدرضا فراهانی مسئول گروه جهادی تبلیغی فدائیان عدالت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو با اشاره به فعالیت مطالبهگرانه گروه جهادی فدائیان عدالت گفت: ما وقتی گروه جهادی را تاسیس کردیم ابتدا یک سری مسائل عمرانی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مرسوم را انجام دادیم، دیدیم در بالادست اتفاقاتی دیگری میافتد و ریشههای این محرومیتها و مظلومیتها یک جا دیگر آب میخورد و ما تا آن را حل نکنیم، هر کاری هم انجام دهیم ره به جایی نخواهیم بود و به همین دلیل علاوه بر کارهای مرسوم گروههای جهادی به مطالبهگری پرداختیم.
فراهانی با اشاره به کلام حضرت علی نسبت به پیگیری حقوق مظلومین بیان کرد: حضرت امیرالمومنین نیز میفرمایند چنانچه خداوند عهد نگرفته بود از علما که در برابر پرخوری ظالم و گرسنگی مظلوم سکوت نکنند، افسار حکومت را به پشتش میانداختم و من حکومت را نمیگرفتم، اگر من حکومت را گرفتم برای احقاق حق مظلومین است؛ ما در گروه جهادی دیدیم قضیه جای دیگه است یعنی ما با مافیای ثروت و قدرت عجیب و غریب مواجه هستیم که به صورت افسانهای زندگی مردم را نابود میکنند و صدای هیچکس در نمیآید.
مطالبه اصلی ما مسئله آب است
مسئول گروه جهادی تبلیغی فدائیان عدالت اظهار کرد: اصل قصهای که ما در مطالبهگری به آن رسیدیم مسئله آب است، شما میبینید در کرمان بیکاری بیداد میکند، زندگی مردم از بین رفته و مردم به سمت قاچاق سوخت و مواد میروند چرا که حقآبه رسمی حدود ۵۰ هزار نفر داده نمیشود که این تعداد دارای سند حقآبه نیز هستند یعنی طبق قانون و شرع میتوانند از دولت شکایت کنند و طلب حقآبه داشته باشند.
وی در پاسخ به کمبود آب در استان کرمان و مسئله مدیریت آب توضیح داد: چطور میشود از خلیج فارس برای گل گهر سیرجان و مس رفسنجان آب میبرند، اما نمیتوانند این آب را تا کرمان برسانند؟ بر فرض که در استان کرمان بگویند که آب نیست؛ به گفته خود مسئولین ما در استان کرمان حدود ۴۰ درصد پِرتی آب داریم یعنی آب در استان کرمان مدیریت نشده است و باید لولهها و زیرساختهای آبرسانی به روز شوند.
احداث صنایع آببر در مناطق خشک
فراهانی درباره فعالیت صنایع آببر در استان خشکی مانند کرمان تصریح کرد: مشکل ما در استان کرمان اصلا آب شرب نیست و اصل داستان بحث معادن کرمان است، شما ببینید در پهناورترین استان خشکی ایران کرمان است، شما بگویید واقعا چه منطقی دارد که صنایع آب بر را در استان خشکی بنا کنیم مثلا مثل صنعت فولاد را در کرمان راه اندازی کنیم و بعدا به این افتخار کنیم که در فولاد قطب کشور شدیم، این واقعا افتخار دارد؟ در تمام دنیا صنایع آب بر را کنار دریا میسازند، نه در منطقهای که اساسا خشک است!
وی افزود: الان در پتروشیمی هم همین اتفاق میافتد و با تاسیس پتروشیمی در مناطق خشک بر مشکلات آبی دامن میزند؛ بحث سدهایی است که در استان کرمان احداث شده باعث شده کل اکوسیستم منطقه به هم بریزد.
پروژههای آبی غیر کارشناسی
مسئول گروه جهادی تبلیغی فدائیان عدالت با اشاره به غیر کارشناسی بودن پروژههای آبی گفت: پروژههای آبی در استان کرمان غیرکارشناسی است و برای این پروژهها میلیاردها تومان هزینه شده است، خیلی جالب است که الان پروژه سد صفارود رابر صددرصد تمام شده است و هنوز مجوز ساخت ندارد؛ تونل انتقال آب از سمت سد صفارود به کرمان یک مجوز نیز ندارد البته با ساخت و پاخت یک مجوز درست کردند و محیط زیست وقت استان کرمان با ۱۸ شرط که به قنوات و محیط زیست ضربه نزند مجوز داده، ولی فقط در یک مورد ۱۰ هزار درخت گردو نابود شده، دو روستا در شهرستان بافت کرمان صددرصد خشک شده و چهار روستا ۵۰ درصد خشکی دارد.
وی درباره کیفرخواست دادستان کرمان در دو پروژه آبی اظهار داشت: دادستان استان کرمان کیفرخواستی ۱۷ صفحهای درباره دو پروژه سد صفارود رابر و تونل انتقال آب با نظر دهها کارشناس صادر کردند و دادستان دستور توقف پروژه را داده است و در این است که حرف کارشناسی و رسمی دادستان در دادگاه بدوی رد شده!
حجت الاسلام فراهانی درباره عملکرد دولت جدید در بحث پروژههای آبی عنوان کرد: دولت جدید در بحث آب کار خاصی انجام نداده، ما وقتی با استاندار صحبت میکنیم ایشان در یک وادی دیگر سیر میکنند، به محیط زیست استان میگوییم مصاحبه کنند میگویند اجازه مصاحبه ندارم من میگویم آقای محیط زیست استان کرمان! شما را برای چه گذاشتند مسئول محیط زیست؟ شما در این مسئولیت گذاشتند که از محیط زیست دفاع کنید!
خشک شدن تالاب جازموریان
وی درباره خشک شدن تالاب جازموریان بیان کرد: تالاب جازموریان، بزرگترین تالاب آب شیرین کشور برای استان کرمان بوده و این تالاب ما بزرگترین منبع غلات و علوفه کشور بوده و بسیاری دام داشته و حاصلخیز بود خب این تالاب چرا اینجور شده؟ قبلا باید ده متر چاه میزدی که به آب میرسیدی، اما الان اگر ۲۰۰ متر چاه هم بزنی به نتیجه نخواهی رسید و دلیل این هم زدن سد جیرفت در دهه هفتاد بوده؛ طبق آمار محیط زیست در زمان ریاست خانم ابتکار حدود ۲۵ درصد ریزگردهای کل کشور از جازموریان است!
مسئول گروه جهادی تبلیغی فدائیان عدالت ادامه داد: ما در جنوب کرمان آب کشاورزی و آب شرب نداریم، اما در بالادست دارند سد تاسیس میکنند، در سال ۱۳۷۴ برای تاسیس سد مطالعاتی انجام دادند، اما از آب آن زمان فقط یک سوم قابل دسترسی است و هنوز طبق آن مطالعات سد را تاسیس میکنند؛ طبق ماده ۷ قانون تقسیم اراضی باید رضایت کسانی که در کنار سد زمین کشاورزی یا مسکونی دارند جلب کنید و شخص وزیر نیرو باید امضا کند، اما در منطقه جنوب کرمان و اطراف سد صفارود، زمین مردم را با مدل اسرائیلی گرفتند و با زور آب و برق را قطع میکنند.
پروژهای که حاج قاسم آن را خیانت دانست!
این فعال جهادی با اشاره به صحبتهای حاج قاسم در سفر به روستای پدری در کرمان تصریح کرد: روستای حاج قاسم سلیمانی نیز در آن منطقه است و وقتی که حاج قاسم از آن منطقه برگشتند فرمودند این خیانت بزرگ است و مردم جیرفت در برابر این خیانت خواب هستند؛ حاج قاسم دهه ۷۰ اسلحه را از اشرار گرفتند و به آنها بیل داد، اما الان آقایان بیل را از کشاورز گرفتند و به آنها اسلحه دادند و الان آمار قاچاق به شدت بالا رفته است.
فراهانی درباره پروژه انتقال آب هلیل رود بیان کرد: پروژه انتقال آب حدود ۳۸ کیلومتر فقط زیر زمین است و مدلش هم این است که آب را از زیر زمین آب را مکش میکند و تمام قنوات و چشمهها خشک شده و فقط قطر این تونل سه متر است؛ این پروژه از سال ۹۴ شروع شد و مردم نمیدانستند که چه اتفاقی افتاده و بعد از یکی دوسال دیدند که زمینهایشان خشک میشود و این پروژه بدون اطلاع مردم بوده است!
وی در پایان با مطالبه از مسئولین و نمایندگان مجلس گفت: در بحث مسئله آب جنوب کرمان بیش از یک میلیون نفر و ۹ شهرستان درگیر هستند و از نمایندگان مجلس درخواست داریم نسبت به این موضوع پیگیری داشته باشند.
فیلم کامل: