به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، محمدحسین لک؛ جنوب استان کرمان یکسری محرومیتهایی دارد که این محرومیتها بیشتر در مسائل محیط زیستی نمود داشته است و علی رغم ظرفیتهای بسیار منطقه به وجود آمدن مشکلاتی برای مردم شده است.
به همین دلیل به سراغ عبدالستار بامری، فعال اجتماعی از شهرستان رودبار جنوب استان کرمان رفته ایم تا درباره مسائل زیست محیطی جنوب استان کرمان با وی گفتگویی داشته باشیم.
عبدالستار بامری، فعال اجتماعی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو با اشاره به پتانسیلهای جنوب استان کرمان گفت: جنوب استان کرمان منطقهای است که در بخش معادن و کشاورزی پتانسیلهای فراوانی دارد، اما متاسفانه فعال نیستند، به عنوان مثال معادن خام فروشی میکنند؛ در بحث کشاورزی نیز محصولات و صیفی جات جنوب استان کرمان با قیمت کمی به بازار کشور عرضه میشود.
این فعال اجتماعی درباره مسئله تالاب جازموریان بیان کرد: یکی از معضلهایی که در جنوب کرمان و بخشهایی از سیستان و بلوچستان وجود دارد، مسئله تالاب بین المللی جازموریان است که متاسفانه سالهاست حق آبه محیط زیستی آن محقق نشده و این تالاب به عنوان مادر حیات جنوب کرمان و بخشهایی از بلوچستان در حال نابودی است.
وی افزود: حوضه آبریز تالاب جازموریان ۷۰ هزار کیلومتر مربع است که دو برابر دریاچه ارومیه است، اما در رسانهها به صورتی که باید به موضوع احیای تالاب جازموریان پرداخت نمیشود.
بامری درباره طرحهای آسیب زننده وزارت نیرو به محیط زیست جنوب کرمان عنوان کرد: رودخانه هلیل رود یکی از رودخانههایی است که وارد تالاب جازموریان میشود، اما با احداث سد جیرفت و سد بافت حق آبه زیست محیطی تالاب جازموریان رها نکردند.
این فعال اجتماعی با اشاره به کارزارها و نامهها متعدد پیرامون مطالبات مردمی در جهت احیای جازموریان اظهار کرد: سالهاست که ما به عنوان فعال اجتماعی سعی در رساندن صدای مردم به مسئولین داشتیم و نامههایی با امضاهای زیاد به رئیس جمهور ارسال کردیم و در آن نامهها اشاره کردیم که مسائل جنوب استان کرمان یک معضل و مین اجتماعی است و حق آبه تالاب جازموریان باید رها شود.
وی ادامه داد: زندگی نزدیک یک میلیون انسان به تالاب جازموریان وابسته است، چون شغل مردم کشاورزی و دامداری است و وقتی که آب نباشد مردم مهاجرت میکنند و حقآبه که از بالادست سد رها نشده، حیات خزندگان، چرندگان و انسانها را در معرض خطر قرار داده است.
عبدالستار بامری با اشاره به بحث ریزگردها در جنوب کرمان بیان کرد: مهمترین معضل خشک شدن جازموریان بحث ریزگردها هست، خانم ابتکار سالهای پیش به جنوب استان کرمان آمدند و اذعان کردند که ۲۵ درصد ریزگردهای کشور از تالاب جازموریان است و تا الان قطعا سهم تالاب جازموریان از ریزگردها بیشتر هم شده است.
این فعال مطالبه گر افزود: امسال هم در خرداد ماه متاسفانه هزاران ماهی تالاب جازموریان بعد از مدتی از گذشت بارندگی آب تالاب خشک شد تلف شدند و تصاویر آن در رسانهها منتشر شد، اما عکس العملی از سوی مسئولین صورت نگرفت.
عبدالستار بامری، فعال اجتماعی در پایان با اشاره به عدم توجه مسئولین به مسئله خشک شدن تالاب جازموریان گفت: فعالیت مسئولین در جهت احیای تالاب جازموریان نمود عملی نداشته است و اگر تالاب احیا نشود ما شاهد خوزستانی دیگر در جنوب استان کرمان خواهیم بود.
فیلم کامل گفتگو: