به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نقش بخش کشاورزی در تأمین امنیت غذایی کشور و صادرات و ارزآوری این بخش را به یکی از مهمترین حوزههای تولید داخلی بدل میکند. در حال حاضر اکثریت جمعیت کشورهای در حال توسعه زندگی خود را از طریق کشاورزی میگذرانند.
ایران دارای مناطق کشاورزی متنوعی است و الگوهای کشت گوناگونی را میتوان در قسمتهای مختلف آن پیاده سازی کرد. تنوع اقلیمی و آب و هوایی باعث شده تا ایران زیرساخت قوی برای گسترش بخش کشاورزی در اختیار داشته باشد.
صنعت کشاورزی که یکی از صنایع بزرگ و حیاتی کشور محسوب میشود و ارتباط تنگاتنگی با امنیت غذایی دارد. چند سالی است که شرکتهای دانشبنیان و خلاق اثبات کردهاند ظرفیت بالایی برای پاسخ دادن به نیازهای صنایع و جامعه دارند و میتوانند عقب ماندگیهای صنعتی و علمی کشور را جبران کنند.
لزوم بهرهگیری از فناوریهای بهروز
در حال حاضر و بر اساس آخرین آمار ارائه شده ۳۰۹ شرکت دانشبنیان و خلاق در حوزه کشاورزی، فناوری زیستی و صنایع غذایی تلاش میکنند و محصولاتشان به بازار داخلی و جهانی پیوند خورده است.
۳۰۵ شرکت دانشبنیان امسال بر اساس مصوبه دولت در بخش کشاورزی راه اندازی میشود که سهم خراسان جنوبی، ۳۰ شرکت متشکل از فارغ التحصیلان بخش کشاورزی است.
صنعت غذا و کشاورزی پرکاربردترین محصولات در زندگی مردم را تولید میکنند و با توجه به راهبردی و محدود بودن منابع تامین این محصولات، باید از فناوریهای بهروز برای افزایش تولیدات و تامین نیازهای مردم استفاده کرد.