آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۳۵۴۱
عضو هيئت علمي دانشگاه باقرالعلوم(ع):

زخم مصيبت از زخم معصيت و گناه بهتر است

عضو هيئت علمي دانشگاه باقرالعلوم(ع) گفت: بنابر آموزه هاي ديني، زخم و درد مصيبت هاي دنيوي بهتر از گرفتار شدن انسان در درد گناه و معصيت الهي است.
به گزارش خبرنگار «شبکه خبر دانشجو» از قم به نقل از روابط عمومي دانشگاه باقرالعلوم(عليه السلام) و معاونت آموزش دفتر تبليغات اسلامي، حجه­الاسلام دكتر محسن الويري، عضو هيئت علمي دانشگاه باقرالعلوم(عليه السلام) طي سخناني اظهارداشت: طبق روايات، صبر بر سه نوع است، صبر بر مصيبت، صبر بر طاعت و صبر بر معصيت كه بنا به آموزه هاي ديني، هر كدام از آنها داراي درجات، فضائل و ارج و قرب ويژه اي است.
 
وي افزود: صبر بر معصيت و گناه كه همان خودداري و دوري از گناهان معنا مي شود، بسيار ارزشمندتر از شكيبايي بر طاعت خداوند يا مصيبت هاي دنيوي است، چون هر كسي ممكن است در برابر مشكلات و مصيبت هاي دنيا صبر و تحمل داشته باشد ولي دوري از گناه و معصيت كار هركسي نيست.
 
سردبير نشريه تاريخ اسلام اين دانشگاه عنوان كرد: در متون ديني تفاوت صبر بر مصيبت و معصيت به خوبي روشن و تبيين شده تا جايي كه از پيامبر اكرم(ص) نقل شده است: كسي كه بر مصيبت دنيا صبر و شكيبايي داشته باشد، خداوند 300 درجه به او ثواب مي دهد كه فاصله هر كدام از اين درجات از زمين تا آسمان است ولي اگر كسي از معصيت دوري كند و بر آن صبور باشد، خداوند 900 درجه او را بالاتر مي برد كه فاصله هر يك از اين درجات از زمين تا انتهاي عرش است.
 
حجه الاسلام دكتر الويري تاكيد كرد: سنين جواني، دوران اوج لذت خواهي است و كساني كه بكوشند از همين دوران بر معصيت صبر داشته و از آن دوري كنند، نزد خداوند از ارج و قرب بالايي برخوردار خواهد شد.
 
وي با اشاره به حكايتي از گلستان سعدي بر اهميت و جايگاه اخلاقي اين جُنگ هاي ادبي تاكيد كرد و اظهارداشت:مجموعه هايي مانند: گلستان سعدي كه نمونه هاي فاخر ادبي و اخلاقي به شمار مي آيند، مشحون از اندرزها، نصايح و نكات ريز و درشت اخلاقي هستند و از آنجايي كه اغلب مطالب اين كتب به صورت مستند به آموزه هاي ارزشمند وحياني اشاره دارند، بنابراين توجه به آنها بسيار مفيد است.
 
ويدر ادامه ابراز داشت: كتاب گلستان سعدي به عنوان يك متن ارزشمند اخلاقي، بسيار كاربردي است و خواندن اين كتاب در مجالس دوستانه و خانوادگي و توجه به نكات و آموزه هاي اخلاقي آن كه برخواسته از معارف اسلامي است، مي تواند در اخلاقيات بسيار موثر باشد.
 
سردبير نشريه تاريخ اسلام اين دانشگاه با اشاره به مضمون يكي از حكايت هاي گلستان سعدي اظهارداشت: سعدي با قلمي شيوا و دلنشين مي نويسد، زاهدي را در كنار دريا ديدند كه زخمي بر بدن داشت و از بابت آن زخم مدام شكر و سپاس خداوند بجاي مي آورد، از او علت اين سپاسگزاري را جويا شدند، جواب داد: خداوند را شاكرم كه درد من از زخم مصيبت است و از درد معصيت نيست بنابراين در مقام مقايسه معصيت و مصيبت فقط به درد مصيبت دچارم كه اين مطلب شايسته شكر مداوم است./انتهاي پيام/
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار