برخی شخصیتهای همدانی درباره امنیتی بودن مساله انتقال آب سد تالوار به همدان سخنانی را مطرح کرده اند؛ درحالی که شفاف سازی درباره این پروژه و مشکلات آن، میتواند همه شائبهها را برطرف کند.

گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * مساله آبرسانی به همدان وارد ابعاد جدیدی شده است. به تازگی برخی مسئولان استان همدان از نهادهای امنیتی میخواهند که درباره اینکه چرا هنوز آب به همدان نرسیده، تحقیق کنند. حرف اول را حاجی بابایی زد؛ نماینده چند دوره مردم همدان در مجلس که زمانی وزیر آموزش و پرورش هم بود. مدتی بعد، آیت الله شعبانی، نماینده ولی فقیه در همدان هم این موضوع را مطرح کرد.
با وضعیت بارشها در سال آبی گذشته و حجم آب موجود در سد اکباتان، مشخص بود که امسال مردم همدان با بی آبی گسترده مواجه میشوند. به همین دلیل بود که مسئولان استانی همدان برای انتقال آب از سد تالوار دست جنباندند و تلاش کردند کار را سریعتر از گذشته، پیش برند.
این پروژه ۱۸ ساله قرار بود چند ماهه تمام شود. استاندار همدان قبلا گفته بود که ۴۰ درصد پروژه طی ۱۸ سال ساخته شده، ۵۰ درصدش هم طی ۴ ماه اول سال ۱۴۰۱ و فقط ۱۰ درصد از آن باقی مانده است. این سخن قاسمی فرزاد مربوط به ۳۱ مرداد امسال است؛ وقتی که رئیس هلال احمر برای همدانیها آب معدنی برده بود!
بیشتر بخوانید:
حالا حاجی بابایی، ابعاد دیگری به مساله آب همدان داده است. او گفته که ۵۲ کیلومتر لوله کشی طرح آبرسانی که به سمت کردستان میرود، مشکل امنیتی دارد!
به گفته او بالاتر از سد تالوار در استان کردستان سدی به نام آزاد احداث شده که آب بیشتری نسبت به سد تالوار در آن ذخیره میشود. بنا به اظهارات او در سال ۹۸ مصوب شده که ۷۰ درصد آب همدان از سد آزاد کردستان و ۳۰ درصد از سد تالوار تأمین شود.
حاجی بابایی همچنین گفته که پروژه انتقال آب به همدان مشکل بودجهای ندارد و ۱۲۰ کیلومتر لوله گذاری تا مرز کردستان صورت گرفته و از آنجه یک شاخه حدود ۲۰ کیلومتر به سمت زنجان میرود و یک شاخه حدودا ۵۰ کیلومتری به سمت سد کردستان.
در خطبههای نماز جمعه این هفته نیز، امام جمعه همدان از مسئولان امنیتی خواسته که درباره مساله آبرسانی به همدان تحقیق کنند! او گفته که دستگاههای امنیتی تحقیق کنند که چرا این مساله طول کشیده است.
او در خطبههای نماز جمعه گفته به قطعیهای مکرر آب در نقاط مختلف همدان اشاره کرده و گفته که لوله کشی تا تصفیه خانه شهید بهشتی انجام شده، پس چرا در توزیع مشکل داریم؟
آیت الله شعبانی از مردم به خاطر عملکرد نامطلوب مسئولان در آبرسانی به همدان عذرخواهی کرده و گفته که گویا شخصی دیگر قرار نیست با مردم صحبت کند. متولیان باید با مردم صحبت کنند و بگویند که مشکل کجاست؟
مشکل در آبرسانی به همدان وجود دارد؛ شاید صرفا تأمین الکتروپمپها باشد که گره در کار انتقال آب انداخته، شاید مسائل دیگری مطرح باشد، اما مساله اینجاست که به نظر میرسد مسئولان همدانی قصد گفتگو با مردم را ندارند و نمیخواهند به مردم بگویند که کجای کار میلنگد؟
در این میان امنیتی کردن مساله آب همدان، بدترین راه حل به حرف آوردن مسئولان است. اینکه چرا نماینده مردم همدان در مجلس و امام جمعه این شهرستان از مسئولان قضایی نخواسته اند درباره ترک فعل مسئولان یا سنگ اندازی برخی نهادهای دیگر تحقیق کنند، یا حداقل برای دریافت پاسخ از همان مسئولان امنیتی نامه نگارین کرده و صرفا به سخنرانی بسنده کرده اند، نشان میدهد که باز کردن پای مسئولان امنیتی به این پروژه، بیش از آنکه برای حل مساله باشد، میتواند گرهی کورتر به مساله انتقال آب به همدان بیندازد.