به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیت الله مجتهد شبستری، عضو مجلس خبرگان رهبری در ابتدای درس خارج خود در حوزه علمیه آیت الله ایروانی گفت: در مورد امر به معروف و نهی از منکر از امام علی (ع) و امام حسین (ع) نقل شده که عبرت بگیریدای مردم به آنچه که خداوند اولیائش را موعظه کرد از مذمت بر احبار. دلیل اینکه خداوند از روحانیون بنی اسرائیل ایراد میگرفت این بوده که آنها اهل فساد را میدیدند، اما نهی از منکر نمیکردند به امید اینکه چیزی گیر آنها بیاید و یا از ترس اینکه گزندی به آنها برسد و این در حالی است که خداوند میفرماید از مردم نترسید از من بترسید. خداوند از امر به معروف و نهی از منکر شروع کرد، چون میدانست که اگر امر به معروف و نهی از منکر ادا شود تمام فرایض آسان و سخت ادا خواهند شد.
وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر چنان حائز اهمیت است که عمل به سایر فرائض در عمل به این فریضه وابستگی دارد؛ اما یک بزرگواری که عضو هیات دولت جمهوری اسلامی است با این لحن گفته که اگر مردم نخواهند امر به معروف و نهی از منکر شوند باید چه کسی را ببیند و این یک عبارت مناسب که در شان وزیر جمهوری اسلامی باشد نیست و انسان را آزار میدهد؛ البته او حرف خود را اصلاح کرده و گفته مطایبه کرده ام، ولی عذرخواهی نکرده است:
مجتهد شبستری بیان کرد: گاهی از مسئولین نظام اسلامی حرکاتی سر میزند که قطعا در شان وزیر و مسئول نظام اسلامی نیست و اگر ما به این مسائل اعتراض کنیم خودش امر به معروف و نهی از منکر است. ما نباید بگوییم، چون دولت اصولگرا و ارزشی است و رئیس جمهور هم داری شخصیت ارزشی است پس نباید آن را امر به معروف و نهی از منکر کنیم. این تضعیف دولت نیست بلکه تقویت آن و از سر دلسوزی است و ما نمیخواهیم نظام اسلامی را تضعیف کنیم و چوب لای چرخ آن بگذاریم، چون تضعیف نظام اسلامی بالاترین منکر است.
وی با بیان اینکه مسئولان اگر حرفی میزنند باید مراقب باشند که آب به آسیاب دشمن ریخته نشود و برای جذب آراء خدایی ناکرده مسلمات و ضروریات اسلام زیر سوال برود افزود: ورزشکاری که در مسابقه ورزشی کشف حجاب میکند باید توبیخ شود نه اینکه با او عکس بگیرند و به نوعی او را تشویق کنند. اینها نکاتی است که باید به آنها توجه شود، چون این کارها، کارهایی نیستند که شایسته مدیر نظام اسلامی باشد.
مجتهد شبستری با اشاره به اینکه خانواده شهدا و مردم متدین کشورمان از برخی حرکتها و رفتارهای مسئولین ناراحت میشوند، اضافه کرد: انسان نسبت به اتفاقاتی که در دانشگاه شریف رخ داد شرم میکند بگوید این افراد که از الفاظ رکیک و زشت استفاده کردند دانشجو هستند. این حرکتها در شان قشر فرهیخته دانشجو نیست. بعضی کارها آبروی دانشجو و دانشگاه را میبرند از این رو وزارت علوم باید در اسرع وقت به این رفتارها رسیدگی کند. با به کار بردن الفاظ رکیک و داد و بیداد کاری از پیش نمیرود با این اوصاف اگر معترضین اهل منطق و جز قشر فرهیخته هستند باید بنشینند و با هم گفتگو کنند.
وی بیان کرد: امروز دیگر دورانی نیست که بخواهیم با فحاشی فضای جامعه را آلوده کنیم و صحن مقدس دانشگاه را که محل کسب علم، گفتگو و فرهنگ است به مکانی برای به کاربردن الفاظ رکیک و فحشهای زشت تبدیل کنیم. با این اوصاف مسئولان باید به هر نحوی با این عاملان این حرکتها که قطعا از بیرون هدایت میشوند برخورد کنند.