به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از independent، مهندسان رباتیک ابداعی کردهاند که طبق ادعای آنان «سریعترین کفش جهان» است و میتواند سرعت راه رفتن کاربر را ۲۵۰ درصد افزایش دهد.
شرکت شیفت رباتیکس وابسته به دانشگاه کارنگی ملون ایالات متحده، کفش تسمهای «مونواکرز» را در راستای تلاش برای متحولسازی روش راه رفتن مردم ابداع کرده است. در این کفش از یک موتور الکتریکی ۳۰۰ واتی متصل به هشت چرخ اسکیتی استفاده شده است که رسیدن به حداکثر سرعت ۱۱ کیلومتر در ساعت (هفت مایل در ساعت) و برد ۱۰ کیلومتر را محقق میکند.
به گفته ابداعکنندگان مونواکرز، سازگاری با روشهای مختلف راه رفتن نیز با کمک هوش مصنوعی به بخش رانشگر محقق میشود و راه رفتن طبیعی جلوه میکند. شونجی ژانگ، موسس شرکت شیفت رباتیکس، میگوید: «هر آنچه میتوان در خودرو برقی تسلا یافت»، در یک جفت کفش مونواکرز تجمیع شده است.
این کفش به گونهای نیز طراحی شده است که پوشیدن و راه رفتن با آن آسان است و هنگام بالا رفتن از پله یا راه رفتن عادی، بخش فرمان شهودی تعبیهشده در آن، موتورش را خاموش میکند.
ژانگ میگوید: «نیازی به حفظ توازن نیست، برای افزایش شتاب فقط باید سریعتر راه رفت و برای کاهش شتاب، باید آهستهتر راه رفت. به نظر ما در آینده همه چیز در فواصلی قابل پیمودن با پای پیاده در دسترس است. نخستین گام ما، کمک کردن به مردم برای راه رفتن بدون زحمت و با سرعتی مانند دویدن است.»
گروه شرکت شیفت رباتیکس برای ارائه محصول خود به بازار، یک کارزار تامین مالی جمعی برای جمعآوری ۹۰ هزار دلار به راه انداخت و تا زمان نوشتن این مقاله بیش از ۵۰ هزار دلار جمع کرده است.
مونواکرز تنها کفش سازگار ویژهای نیست که در حال حاضر برای افزایش سرعت راه رفتن در دست تولید است، مهندسان دانشگاه استنفورد نیز به تازگی به همین منظور یک چکمه پیرااسکلتی رونمایی کردهاند. این فناوری با ارزیابی همتایان آن، سرعت را فقط به میزان نسبتا ناچیز ۱۰ درصد افزایش میدهد، ولی میتواند در کمک به بهبود افراد دچار آسیبهای پا یا ستون مهره کمک کند.