کد خبر:۱۰۴۷۳۸۳
در نشست خبری مطرح شد

یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی به همت محصولات ایران ساخت / بازدیدکنندگان خارجی پلی برای صادرات

معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی گفت: در دهمین دوره نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت، بیش از ۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار از خروج ارز از کشور جلوگیری شده است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست خبری بیست و سومین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش، فناوری و فن‌بازار و دهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت سه‌شنبه به میزبانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان برگزار شد.

این نمایشگاه از ۱۹ تا ۲۳ آذر ماه سال ۱۴۰۱ در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

پیمان صالحی، معاونت پژوهشی وزارت علوم ضمن تبریک هفته پژوهش گفت: با توجه به شعار سال، بزرگ‌ترین نمایشگاه تاریخ پژوهش ایران امسال برگزار می‌شود.

وی افزود: در سال جاری نگاه ویژه‌ای به موضوعات دانش‌آموزی داریم و به همین منظور هماهنگی خوبی با آموزش و پژوهش استان‌ها داشتیم، دانش‌آموزان می‌توانند به همراه خانواده‌ها از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها بازدید کنند و همچنین در ۲۰ آذر زنگ پژوهش در مدارس به صدا درمی‌آید.

صالحی با اشاره به موضوعات روز دنیا گفت: برای موضوعات هوش مصنوعی و متاورس غرفه‌های مجزا تدارک دیدیدم که از حوزه‌های روز دنیاست.

معاون پژوهشی وزارت علوم افزود: در این نمایشگاه ۲۷ دانشگاه، ۳۴ پارک علم و فناوری، ۱۳ پژوهشگاه، ۵ مراکز رشد و ۱۰ تستا حضور دارند.

وی با اشاره به سامانه تک‌هاب افزود: در سامانه تک‌هاب فناوران و سرمایه گذاران حضور داشته و باهم تعامل دارند و این سامانه در تمام سال برقرار است.

صالحی به دیگر برنامه‌های نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش، فناوری و فن‌بازار اشاره کرد و گفت: گارگاه‌های آموزشی در این نمایشگاه حضور دارند.


همچنین نشست یک روزه بین مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها کشور با حضور معاونان و مدیران پژوهش وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی از دیگر برنامه‌های این نمایشگاه است.

معاون پژوهشی وزارت علوم افزود: در سال ۱۴۰۰، ۱۰ هزار و ۳۰۰ قراداد بین دانشگاه و وزارتخانه‌ها امضا شد. اکنون ۴۰ مراکز هدایت شغلی بسیار فعال در کشور داریم

وی با اشاره به تستا گفت: در تستا صنعتگران نیاز‌های خود را مطرح می‌کنند؛ پیش بینی می‌کنیم که ۵۰۰ نیاز فناورانه در این نمایشگاه مطرح شود.

صالحی با اشاره به بخش بین‌امللی گفت: ۵ کشور دیگر به جز ایران نیاز‌های فناورانه خود را در تستا مطرح می‌کنند تا پلی برای صادرات این محصولات فراهم شود.

معاون پژوهشی وزیر علوم ادامه داد: برای اولین‌بار در هفته پژوهش، انجمن‌های علمی دانشجویی در نمایشگاه حضور دارند که اتفاق نو و جدیدس است.

وی ادامه داد: منتخبان انجمن‌های علمی دانشجویی از سراسر کشور حضور دارند و به ۱۰۰ دانشجوی برتر در حوزه فناوری جوایزی اهدا می‌شود.

حسین بهشتی معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی گفت نمایشگاه ایران‌ساخت از سال ۹۲ شروع شده است. به طور کلی در این ۹ دوره این نمایشگاه در هر سال ۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی برای کشور داشته است. ۲۹۶ شرکت در این دوره‌ها حضور داشتند که باعث شد اشتغالزایی برای قریب به ۷۰۰۰ نفر از فارغ‌التحصیلان ارشد و دکتری شده است.

وی با اشاره به حمایت معاونت علمی از شرکت‌های دانش بنیان گفت: بیش از ۱۳۳۰ میلیارد تومان (۳۵درصد) از میزان فروش ۹ دوره قبلی با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان بوده است.

بهشتی افزود: حوزه موضوعی این نمایشگاه آموزشی و پژوهشی هست بنابراین محصولاتی که در جهت آموزش و پژوهش باشند حضور دارند.

وی ادامه داد: ۵۰۰محصول از محصولات نمایشگاه جز دانش بنیان‌های سطح یک هستند.

بهشتی با اشاره به دوره‌های طراحی افزود: مرکز طراحی ایران با همکاری معاونت علمی، فناوری و هم‌زمان با برگزاری نمایشگاه ایران‌ساخت از محصولات حوزه طراحی تقدیر میکند. این محصولات در مرحله داوری از ۱۳۳ محصول ثبت‌نام شده در نهایت ۵۹ محصول از ۴۷ شرکت انتحاب شدند.

به نفر اول دوره طراحی یک میلیارد تومان، به نفر دوم ۷۵۰ میلیون تومان و به نفر سوم ۵۰۰ میلیون تومان اهدا می‌شود. همچنین از طرف نمایشگاه ایران ساخت جوایز نقدی به شرکت‌های برتر حوزه تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی تعلق می‌گیرد.

معاون نوآوری و تجاری‌سازی فناوری نعاونت علمی گفت: از ۱۲ محصول فناورانه در نمایشگاه ایران ساخت که از فناوری بالایی برخوردارند رونمایی می‌شود.

بهشتی ادامه داد: در این نمایشگاه بازدیدکنندگان خارجی از بیشت از ۴۰ کشور حضور دارند.

لازم به ذکر است، این نمایشگاه شنبه ۱۹ آذر در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تهران افتتاح می‌شود.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار