به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، آرش علمداری از بیرجند، سید محمد موسوی میرزایی، متخصص مغز و اعصاب و رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، در نشست خبری که به همین منظور برگزار شد با اشاره به اینکه آپنه خواب یک اختلال خواب است که باعث توقف یا کاهش تنفس برای مدت کوتاه، اما با تعداد دفعات زیاد در خواب میشود، گفت: این یک بیماری شایع در دنیا است که ۲۰ تا ۳۰ درصد جمعیت جهان دچار این بیماری هستند.
موسوی میرزایی با بیان اینکه افرادی که دچار بیماری آپنه خواب هستند، نمیتوانند شب خواب راحتی داشته باشند و خواب آنها به مرحله عمیق نمیرسد، افزود: افرادی که دچار آپنه شدید هستند، به خواب عمیق نمیرود و بیمار به هیچ وجه خواب نمیتواند از خواب لذت ببرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به برخی علائم بیماری آپنه خواب اشاره کرد وگفت: خروپف با صدای بلند، تپش قلب، گزگز دست و پا و اضطراب، خستگی و بی حوصلگی، کاهش میل جنسی، سردرد و عدم تمرکز و ... را از جمله علائم این بیماری عنوان کرد.
وی با بیان اینکه بیمار در این بیماری با خستگی و کسالت و بی حوصلگی از خواب بیدار میشود و در طی روز هم همین روند ادامه دارد و در نتیجه راندمان کاری کاهش میباید، گفت: علاوه بر اینها بیمار علائم افسردگی و تحریک پذیری دارد و مرتب نگران و مضطرب است و این زندگی او را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد.
موسوی میرزایی با اشاره به اینکه این بیماری در هنگام خواب سبب وقفه تنفسی و کاهش اکسیژن خون میشود، اظهارداشت:، چون سلولها در بدن به اکسیژن و مواد غذایی نیاز دارند، کمبود اکسیژن باعث میشود که مواد مضر تولید شود و تا وقتی که این مواد مضر تولید میشوند به تمام بدن ضرر میرسانند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه آپنه انسدادی خواب سبب سکته مغزی، ایجاد سکته قلبی، اختلال ریتم قلب، نارسایی قلب، فشارخون مقاوم به درمان، آلزایمر و پارکینسون و فراموشی، سردردهای مقاوم به درمان، عدم تعادل، تشنج مقاوم به درمان و لرزش و افسردگیهای مقاوم و جنون و اضطراب مقاوم میشود، گفت: همچنین این بیماری سبب بد خوابی و بی خوابی و وحشت و کابوس شبانه، خستگی طی روز و صبحگاهی و افسردگی، بیماری بینابینی ریه و عفونتهای تنفسی فوقانی و تحتانی و تشدید آسم و ترش معده و روده تحریک پذیر میشود و از علل مهم کبد چرب است.
موسوی میرزایی اختلال تیروئید و عدم کنترل قند، مشکلات جنسی، ایجاد ناباروری، نارسایی کلیه و به وجود آمدن سرطان را از دیگر مشکلات ناشی از بیماری آپله ریه عنوان کرد و گفت: همان عوارضی که سیگار برای بدن دارد، بیشتر از آن را آپله خواب دارد.
وی با بیان اینکه این بیماری تاکنون درمان قطعی نداشته است و در هیچ جای دنیا دارویی برآن کشف نشده است، گفت: تنها درمانهایی که تاکنون برای این بیماری وجود داشته است؛ ورزش منظم، کاهش چاقی، عمل انحراف بینی و لوزه و استفاده از وسیله کمک تنفسی سی پپ است که بدلیل گران بودن و مشکلات سی پپ بیمار همیشه دچار سختی و اضطراب است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه تحقیقات بسیار گسترده در جهان برای کسف دارو برای این بیماری تاکنون اتفاق افتاده است، افزود: هزینه سرباری بیماری آپنه خواب در آمریکا طبق آنچه در مقالات خودشان آمده، حداقل بالغ بر ۱۰۰ میلبارد دلار است که به نظام سلامت آمریکا تامین میشود.
موسوی میرزایی با بیان اینکه بنده برای به ثمر رسانده این پروژه پنج سال کار تحقیقاتی و تلاش کردم، گفت: طی این مدت بیش از ۵۰۰ مقاله علمی دنیا در مورد این بیماری را مطالعه کردم.
وی با اشاره به اینکه این پیش دارو ثبت اختراع جهانی انجام شده است و کد اخلاق و کارآزمایی بالینی آن هم گرفته شده است، افزود: این افشانه برای درمان ۴۰ بیمار داوطلب مورد استفاده قرار گرفته که نتایج درمانی موفق و قابل قبولی را به دست آورده است.
این پزشک متخصص و محقق بیرجندی با اشاره به اینکه تاکنون هیچ دارویی در ایران اختراع و برای اولین بار ساخته نشده است و تمامی داروهایی که در کشور ساخته میشود، مشابه خارجی دارد که در ایران نمونه ایرانی آن ساخته میشود، افزود: برای اولین بار در جهان، پیش دارویی در ایران ساخته شده که هیچ نمونه خارجی ندارد.
موسوی میرزایی با اشاره به اینکه بعد از تجویز این پیش دارو، نتایج بهبودی را در کمتر از دو هفته روی بیشتر بیماران شاهد بودیم، گفت: روند رسیدن به تولید انبوه و فرایند دریافت مجوزها و ... حدود دو الی سه سال طول خواهد کشید.
وی با بیان اینکه این پیش دارو تاکنون مجوز کد اخلال و کارآزمایی بالینی را بدست آورده است و مسیر کارآزمایی بالینی استاندار را طی کرده است، افزود: برای اولین بار در تاریخ ایران مولکولی بدست آمد که درمان کننده بیماری است که در هیچ جای دنیا نمونه آن نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه مراحل ثبت جهانی این پیش دارو توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت گرفته است، افزود: این افشانه تاکنون عوارضی نداشته است.