به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رویداد سلامت و اقتصاد دانش بنیان از سری رویدادهای ملی تاثریا که با تفکر ارائه راهکارهای نوین و دانش بنیان در حوزه سلامت و با هدف حمایت از افراد تیمهای نوآور و استارتاپهای فعال این حوزه جهت حل چالشهای موجود در زیست بوم سلامت شکل گرفته است.
امروز نشست خبری سلامت و اقتصاد دانشبنیان با همکاری وزارت بهداشت سازمان بسیج مستضعفین و بنیاد تعاون بسیج با حضور مالمیر مدیر عامل موسسه خدمات درمان بسیجیان، نورانی رئیس مرکز پارک فناوری نورا وابسته به دانشگاه بقیه الله برگزار شد.
مالمیر مدیر عامل موسسه خدمات درمان بسیجیان در ابتدا گفت: موسسه ما اقدام به برگزاری رویدادی با عنوان سلامت و اقتصاد دانشبنیان کرده که قرار است در ۲۵ بهمن ماه در سالن سعدی برج میلاد برگزار میشود.
مالمیر، مدیر عامل موسسه خدمات درمان بسیجیان در نشست خبری گفت: حوزه سلامت از دیرباز به عنوان یک حوزه مهم در کشورها است و یکی از شاخصهای مهم توسعه پایدار محسوب میشود. در بزنگاه سیاسی و اجتماعی حوزه سلامت، بهداشت و درمان به عنوان یک حوزه تاثیر گذار است.
هزینههای درمان سرسام آور است، بر طبل ارائه ستنی خدمات درمانی نکوبیم!
مدیر عامل موسسه خدمات درمان بسیجیان افزود: به گفنه همه اندیشمندان و سیاست گذاران عرصه سلامت تنها راهبرد کاهش هزینههای درمان، استفاده از فنائوری سلامت است. یعنی اگر ما میخواهیم با هزینه کمتر و در مدت زمان کمتری ارائه خدمات سلامت را به جامعه مخاطب داشته باشیم. ناگزیریم، فناوری سلامت را سرلوحه خود قرار دهیم.
وی با اشاره به برنامههای کشور در سال آینده گفت: رییس جمهور برای سال ۱۴۰۲ سه وعده مهم را ترسیم نمودند که یکی از انها در حوزه بهداشت و درمان است که قرار است از اردیبهشت ماه بحث ارائه خدمات در بیمارستانهای جنرال به صورت رایگان انجام شود.
مالمیر ادامه داد: ما با افزایش سرسام آور هزینههای درمانی باید به سمت تکنولوژی، محصولات هایتک و استفاده از متدهای روز دنیا برویم. همچنین راه حل چالشهای زیست محیطی استفاده از فناوری است. پایه اساسی کشورهای پیشرو در بحث سلامت مانند انگلیس، استفاده از سلامت فناوری است.
فرهنگ سازی، وظیفهای که بر عهده اصحب رسانه گذاشته شد
مدیرعامل موسسه خدمات درمان بسیجیان گفت: اگر میخواهیم در حوزه سلامت به تراز کشورهای پیشرفته برسیم، اولین قدم فرهنگ سازی است.
وی با اشاره به شعار سال گفت: شعار سال یک استارت است که نباید فقط به ان اکتفا کنیم. در خوشبینانهترین حالت باید بتواتنیم در پایان برنامه هفتم حرفی برای گفتن داتشته باشیم. اقتصاد سلامت وقتی بالنده خواهد شد که همه جوانب ارائه خدمات را در نظر بگیریم و بیشترین خدمات در کمترین زمان به بیشترین افراد ارائه دهیم. این امر مستلزم آن است که همه کسانی که در صنعت و وزارتخانههای مختلف هستند این موضوع را پیگیری کنند.
مالمیر با اشاره به پیشرفت کشور در حوره دارو پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در طول عمر انقلاب اسلامی، حکمرانی خوبی را در صنعت دارو داشتیم. گرچه روبکرد غالب در حوزه دارو، رویکرد دولتی و هلدینگی بوده است، اما الان ما مدعی هستیم که ۹۰ درصد داروهای مورد نیاز خود را تامین میکنیم که این موفقیت بزرگی است. در حوزه تجهیزات پزشکی نیز روش تلفیقی را پیش گیریم یعنی علاوه بر رویکرد دولتی رویکرد خصوصی نیز داشته باشیم و تجربیات موفق در حوزه دارو را به تجهیزات پزشکی تعمیم دهیم. در این صورت میتواتنیم برای ۵ سال اینده یک افق دید خوبی را داشته باشیم.
مدیرعامل موسسه خدمات درمان بسیجیان با اشاره به هدف برگزاری این رویداد گفت: هدف از برگزاری این رویداد حمایت از افراد، تیمهای نوآور و شرکتهای دانش بنیان است. ۳۵۰۰ شرکت تجهیزات پزشکی در کشور داریم که ۷۰ درصد آنها صرفا وارد کننده هستند. ۳۰ درصد باقی مانده که توزیعی و تولیدی هستند نیز به دلایل فقدان شرکتهای دانشبنیان، متاسفانه ۹۰ دردصد آن شرکتهایی که اسم تولیدی بر روی آن است نیز وارداتی هستند و این درد بزرگی است.
وی افزود: اتصال شرکتهای دانش بنیان به شبکه سرمایه گذاری هدف دوم ماست. در روز برگزاری از ۳۰ سرمایه گذار دعوت کردیم که حضور داشته باشند.
مامیر تصریح کرد: در سال اتی با مشارکت وزارت بهداشت در حد یک کنتگره بینالمللی بحث اقتصاد دانش بنیان را پیگیری خواهیم کرد. معتقدیم در این رویداد، سرمایهگذارها از ۳۰ تا ۴۰ درصد طرحها حمایت خواهند کرد و امیدواریم بتوانیم بخشی از دغدغههای درمانی را حل کنیم.