به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حسین هرسیج، رئیس دانشگاه اصفهان در نشست خبری هفتمین اجلاس کمیته اجرایی و پنجمین اجلاس هیئت امنای بنیاد اکو گفت: با کشور پاکستان روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری داشته و داریم، اما در بعد همکاریهای علمی آنگونه که باید رابطه قوی نداشتهایم و به این جهت مقرر شد معاونتهای مربوطه در حوزههای مختلف آموزشی پژوهشی و دانشجویی مقدمات همکاری را فراهم کنند و شاهد پیشرفت روابط علمی باشیم که در نهایت منجر به افزایش اقتدار این کشورها خواهد شد.
رئیس دانشگاه اصفهان بیان کرد: باتوجه به جامعیت دانشگاه اصفهان در علوم انسانی، علوم پایه و فنی و مهندسی به عنوان بزرگترین دانشگاه در مرکز کشور با بیش از ۱۸ هزار دانشجو که ۱۰ درصد آنها را دانشجویان خارجی تشکیل میدهند انتظار میرود این ارتباطات افزایش یافته و به سایر مراکز علمی کشور تسری پیدا کند.
هرسیج اظهار کرد: اواخر قرن بیستم و اوایل قرن بیست و یکم شاهد تغییر موازنه قوا از غرب به شرق بودیم؛ این اتفاق فرصت مناسبی را برای کشورهایی که در آسیای جنوب غربی قرار گرفتهاند به ویژه ایران و پاکستان مهیا میکند که از این فرصت برای اقتدار کشورهای شرق استفاده کنند؛ این اقدام عملی نمیشود مگر با افزایش همکاریهای علمی که افزایش اقتدار این کشورها را در پی خواهد داشت.
وی با اشاره به حدیثی از امام علی (ع) مبنی بر اینکه دانش قدرت میآورد، تصریح کرد: به عینه شاهد بودیم که بعد از گذشت ۴۴ سال از تولد جمهوری اسلامی ایران و علیرغم همه تهدیدها و تحریمها جمهوری اسلامی ایران از نظر علمی قدرت اول منطقه است. علم و دانش مرز جغرافیایی نمیشناسد؛ ما تلاش میکنیم با همه کشورها چه شرقی و چه غربی ارتباط داشته باشیم هرچند سلطه هیچکدام این کشورها را نمیپذیزیم.
رئیس دانشگاه اصفهان افزود: امیدواریم با الگویی که پس از انقلاب در ایران بهوجود آمده تمدن جدید اسلامی نیز روز به روز قدرت بیشتری یافته و احیا شود. مطمئن هستیم که دانشمندان پاکستانی و ایرانی به همراه هم میتوانند در پروسه اقتدار علمی همچنین تمدن اسلامی گامهای موثری بر دارند.