به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو از انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی و تشخیص طبی ایران، شهروز همتی، افزود: بیش از ٨٠ درصد سیستمهای بسته خودکار در زمینههای هورمون شناسی و ایمونولوژی در بخش خصوصی قرار دارند و باید مشخص شود سهم بخش دولتی و خصوصی بسته به نوع و برند کیتها و سیستمهای آزمایشگاهی باز و بسته در سالهای گذشته چقدر بوده است و تقسیم بندی منطقی تخصیص ارز در شرایط حاضر بر این مبنا باشد.
وی اظهار داشت: در کشور بیش از ٧٠ درصد آزمایشات تخصصی و فوق تخصصی در بخش خصوصی انجام میشود و کمبود کیتهای تخصصی و فوق تخصصی، عمدتاً بر بخش خصوصی تأثیرگذار است.
همتی با تاکید بر اینکه درصد کمی از آزمایشگاههای بهداشتی و بیمارستانی دارای تجهیزات و امکانات انجام این آزمایشها هستند، خاطرنشان کرد: بخشنامه تخصیص سهم بیشتری از ارز به آزمایشگاههای بخش دولتی موجب عدم دسترسی مردم به خدمات تخصصی و فوق تخصصی و در نهایت موجب نارضایتی آنها از ارائه اینگونه خدمات در آینده خواهد شد.
وی افزود: توصیه میشود وزارت بهداشت و اداره کل تجهیزات پزشکی، از تواناییهای انجمنهای آزمایشگاهی و شرکتهای تولیدکننده و توزیع کننده کیتها و تجهیزات آزمایشگاهی در جهت کسب آمارهای واقعی و تهیه آیتمهای لازم برای تخصیص کیتها و تجهیزات به بخشهای دولتی و خصوصی استفاده کند تا در آینده شاهد بحران جدیدی در این خصوص نباشیم.
رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران گفت: انتظار میرود دستگاههای ذیربط به خصوص شورای عالی بیمه و آزمایشگاه مرجع سلامت و اداره کل تجهیزات آزمایشگاهی کشور در خصوص مشکلات تعرفه، تهیه و توزیع کیتها و اقلام مصرفی آزمایشگاه تدابیری اتخاذ کنند تا در آینده با مشکلات عدیدهای در زمینه تشخیصی روبرو نشویم.
همتی تاکید کرد: افزایش قیمتها موجب تعطیلی آزمایشگاههای کوچک و متوسط شده و دسترسی مردم به خدمات آزمایشگاهی را نیز با مشکل مواجه خواهد کرد.
بیستمین کنگره کشوری و چهاردهمین کنگره بین المللی ارتقا کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در روزهای ۲۶ لغایت ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار میشود و این کنگره با حمایت فدراسیون بین المللی شیمی بالینی و طب آزمایشگاهی (IFCC)، فدراسیون آسیا اقیانوسیه بیوشیمی بالینی و طب آزمایشگاه (APFCB) و فدراسیون اروپایی طب آزمایشگاهی (EFLM) در کنار حمایت بسیاری از مراکز علمی و دانشگاهی کشور از اعتبار ویژهای برخوردار است و یکی از بزرگترین کنگرههای علمی در زمینه طب آزمایشگاه در سطح منطقه به شمار میآید.