به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از وزارت علوم، پیمان صالحی در این خصوص اظهار داشت: پایاننامهها و رسالهها بخش مهمی از توان پژوهشی کشور است و نتایج آنها نقش بسزایی در بهبود وضعیت اقتصادی و صنعتی کشور خواهد داشت. بر این اساس و با توجه به ضرورت نقشآفرینی موثر دانشگاهها پژوهشگاهها و مراکز علمی کشور در حل مسائل و مشکلات جامعه، باید از این پژوهشها حمایت و پشتیبانی شود.
وی افزود: با توجه به روندهای حاکم ضروری است جهتدهی پذیرش و تربیت دانشجویان بر اساس نیاز جامعه و صنایع صورت گرفته و بهتدریج سهم بیشتری از این توان معطوف به نیازها و اولویتهای کشور شود و پایاننامهها بر اساس تقاضا تعریف و به اجرا گذاشته شوند. در این راستا پیشبینی انواع حمایتها، تشویقها و تسهیلات ضروری بوده و تحقق این امر چه در سطح دانشگاهها و چه در سطح ستاد وزارتخانه نیازمند برنامهریزی و تلاش جدی است.
معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: با مشارکت دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور در سال جاری بیش از ۱۰۰ پایاننامه و رساله برتر تقاضامحور معرفی شد. این پایاننامهها و رسالههای برگزیده شامل طیف وسیعی از کاربردهای فنی و مهندسی، علوم انسانی، کشاورزی و حوزههای مدیریتی است که این موضوع بیانگر ارتباط و تعامل مناسب بین مراکز علمی و مسائل جامعه است.
وی افزود: همچنین کتابی با عنوان پایاننامهها و رسالههای برتر تقاضامحور دانشگاهها، پژوهشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور از سوی دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منتشر شده است.
کتاب پایاننامهها و رسالههای برتر تقاضامحور دانشگاهها، پژوهشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور علاوه بر اینکه در بخش کتابها و گزارشها در سامانه ساجد قابل مشاهده و بارگذاری است. نسخه پیدیاف کتاب را اینجا ببینید.