به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در مراسمی که با حضور رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه و جمع کثیری از بزرگان ایلات و عشایر و نیز مردم و مسئولین استان برگزار شد، درگیری و خونریزی بین دو طایفه که تاکنون ۱۵ سال به درازا کشیده بود و در این سالها ۳ نفر جان خود را از دست دادند و یک قصاص صورت گرفت، پایان یافت و خصومت بین این دو طایفه به مصالحه انجامید.
توسلی زاده در این مراسم ضمن تقدیر از اولیای دم و بزرگان و ریش سفیدان ایلات و عشایر گفت: از خانواده اولیای دم سپاسگزاریم که در عین اقتدار و اینکه حکم قصاص در دست داشتند از حق خود گذشتند و با این گذشت امنیت را به منطقه برگرداندند و به خصومت دیرینه این منطقه خاتمه دادند.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه افزود: در تمام دوران مدیریت خود در دادگستری استان کرمانشاه همواره این پرونده را پیگیری کردیم و با بزرگان زیادی رایزنی شد تا به این خصومت و خونریزی پایان داده شود و خوشبختانه این مهم امروز محقق شد.
وی با بیان اینکه در قرآن کریم بعد از قصاص بلافاصله به گذشت توصیه شده است گفت: گذشت مبنای وحیانی، روایی و عقلانی دارد کما اینکه در قرآن به گذشت توصیه شده است و پیامبر (ص) به گذشت به طریق نیکو تاکید میکنند و امام علی (ع) در تشریح طریق نیکو میفرمایند گذشت نیکو یعنی گذشت بدون سرزنش؛ بنابراین وقتی برای رضای خود از حق خود میگذریم نباید سرزنش کنیم و باید طریق نیکو را در پیش بگیریم.
توسلی زاده با اشاره به جنبه عقلانی گذشت خاطر نشان کرد: شخصی که ۱۵ سال پیش در این منطقه جان خود را از دست داده است هزینههای زیادی را بر مردم این منطقه تحمیل کرده است. اول اینکه به دنبال این اتفاق سه نفر دیگر جان خود را از دست دادند و یک قصاص انجام شده و از طرف دیگر امنیت و آرامش را از مردم منطقه سلب کرده است.
وی افزود: تا کی مردم منطقه باید هزینه پرداخت میکردند و آرامش و امنیت را در منطقه احساس نمیکردند؟! به همین منظور یک گذشت که امروز اتفاق افتاد به تمام خصوصمتها پایان میدهد و مردم منطقه در کمال آرامش و امنیت به زندگی و دوستی و برادری خود ادامه میدهند.
رئیس دادگستری استان کرمانشاه بیان کرد: اثراتی که یک گذشت در زندگی مردم بر جای میگذارد هیچ گاه اجرای حکم بر جای نخواهد گذاشت.
مصالحه و گذشت فصل خصومت است و کینهها را از بین میبرد. اما اجرای حکم ممکن است تبعات دیگری را در پی داشته باشد.
توسلی زاده اظهار کرد: یک بار دیگر با تشکر از خانواده مقتول و همه افرادی که در خاتمه دادن به این خصومت دیرینه اثر گذار بودند تاکید کرد بیایید با هم عهد ببندیم و اجازه تکرار اینگونه حوادث تلخ را در منطقه ندهیم و بر دوستی و مودت وبرادری میان خود بیافزاییم.
در ادامه این مراسم معاون توسعه حل اختلاف استان کرمانشاه که به نوعی متولی برگزاری این مراسم بودند طی سخنانی گفت به لطف خداوند متعال در طول سال ۱۴۰۱ و بر اساس تکالیف ذاتی معاونت توسعه حل اختلاف تاکنون ۲۳ فقره پرونده قصاص منجر به سازش و مصالحه شده است.
فتاحی با تاکید بر اینکه گذشت بزرگی میآفریند و با تشکر از خانواده مقتول که با گذشت خود آرامش را به منطقه هدیه کردند افزود: خانواده مقتول به طریق و توصیه انبیا و بزرگان عمل کردند و بی شک این گذشت برای آنها بزرگی به ارمغان میآورد.
معاون توسعه حل اختلاف استان کرمانشاه یادآور شد: ضمن تشکر از همه بزرگان و ریش سفیدان و معتمدین و متفذین که همواره یارگیر ما در ایجاد سازش بوده اند، از همه این عزیزان تقاضا داریم کما فی السابق و بلکه بیشتر به ما کمک کنند تا در این استان امر پسندیده مصالحه را بسط دهیم.