به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، نشست هیات رییسه دانشگاه اصفهان با مدیران صنایع و شرکتهای فعال استان، پیرامون بورسیه شغلی شیخ بهایی با هدف بورس داوطلبان کنکور و دانشجویان مشغول به تحصیل در صنعت و جامعه با حضور مدیران عامل ۴۰ واحد صنعتی استان و هیات رییسه دانشگاه اصفهان برگزار شد.
هرسیج، رییس دانشگاه اصفهان در این نشست تصریح کرد: در راستای گام دوم انقلاب و با هدف تقویت ارتباط و تعامل موثر میان دانشگاه و صنعت، اشتغال پذیری دانشجویان و جلوگیری از مهاجرت نخبگان، اجرای بورس دانشجویان به تحصیل در صنعت و جامعه بسیار ضروری و مهم است.
وی ضمن تاکید بر ارتباط دوسویه دانشگاه و صنعت و جامعه اظهار داشت: وضعیت نامناسب ارتباط بین دانشگاه و صنعت و جامعه بازتاب مجموعهای از عوامل است که یکی از آنها صنایع وارداتی به جای تولیدات بومی بوده است.
وی در ادامه افزود: در چند سال اخیر با وجود فشارهای حاصل از تحریمهای ظالمانه استکبار جهانی بر علیه ایران ارتباط بین دانشگاه و صنعت و جامعه بیشتر شده است که نوید بخش حرکت به سوی ارتقا و پیشرفت کشور است.
هرسیج ضمن معرفی دانشگاه اصفهان به عنوان داشگاه جامع و معین استان تصریح نمود: دانشگاه اصفهان با توجه به پتانسیل بالای خود آمادگی کامل برای کمک به برطرف نمودن معضل اشتغال جوانان تحصیل کرده در کشور را دارد.
وی ضمن تاکید بر منویات مقام معظم رهبری مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان، تولید دانش بنیان و اشتغال دانش بنیان اظهار داشت: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری تحول در ابعاد مختلف آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و دانشجویی بسیار مهم و ضروری است.
رییس دانشگاه تصریح نمود: دانشگاه اصفهان علاوه بر فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی، مسئولیتهای اجتماعی در قبال شهر و استان خود نیز دارد به همین منظور باید نیازهای صنایع را شناسایی و در پرورش نیروی انسانی ماهر تلاش نماید، زیرا در بحث آموزش، تربیت نیروی انسانی، تضمین کننده بهره وری در هر سازمان است.
وی در ادامه ضمن تاکید بر مساله محوری و ایجاد بانک اطلاعاتی متناسب با نیازهای جامعه، تصریح نمود: امروز باید متناسب با نیازهای جامعه رشتههای تحصیلی را تعریف نماییم و بسیاری از رشتههای کم کاربرد و یا بدون کاربرد را از چرخهی آموزش دانشگاه خارج نماییم.
هرسیج تغییر نگرش در نظام آموزشی کشور را بسیار حائز اهمیت دانست و متعاقب تعامل بین دانشگاه و صنعت و جامعه خواستار تدریس صنایع در دانشگاهها شد و تصریح نمود: مشارکت دوسویه دانشگاه و صنعت باید مبتنی بر نیاز محوری و دغدغه مندی ملی تقویت شود
ربانی، رییس بنیاد نخبگان اصفهان نیز یکی از وظایف این بنیاد را شناسایی، هدایت و پشتیبانی از استعدادهای برتر دانست و تصریح نمود: در فرآیند نخبه گماری اگر فردی را شناسایی و هدایت کردید، ولی در جایگاه لازم از آن استفاده نکردید به مانند این است که شی ارزشمندی را در معرض دید قرار داده اید و خودتان از آن استفاده نکرده اید.
وی در ادامه ضمن بیان آیین نامه معرفی تسهیلات و حمایتهای مربوط به نخبگان و استعدادهای درخشان افزود: بورس دانشجویان نخبه و استخدام آنها در مراکز دولتی و مجموعههای خصوصی، از برنامههای مهم و ضروری بنیاد است.
هادی امیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه نیز تصریح نمود: با تاکید رییس دانشگاه اصفهان، بحث راتبهی شغلی یکی از بحثهای اصلی همه معاونتهای دانشگاه است.
وی افزود: علاوه بر راتبهی شغلی عزم دانشگاه بر این است که به سمت دانشگاههای نسل ۳ و ۴ حرکت نماید و برای رسیدن به این هدف نیازمند بازنگری اساسی در سرفصل دروس دارد به نحوی که این بازنگری منجر به مهارت افزایی در دانشجویان شود.
دتر امیری از راه اندازی مرکز حکمرانی در دانشکده علوم اداری و اقتصاد خبر داد و تصریح نمود: طرح راه اندازی این مرکز به همت دکتر طغیانی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی مطرح شده است و قرار است یک کلینیک کسب و کار نیز در آن ایجاد شود.
وی سیاست محوری دانشگاه اصفهان را مهارت افزایی دانست و تصریح نمود: مهارت افزایی به عنوان یک شاخص مهم در ترفیع و ارتقا اعضای هیات علمی نیز دیده شده است و حتی برای انتخاب سرآمدان علمی نیز از این شاخص بهره میبریم
حجت اله سعیدی، معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه نیز تصریح نمود: یکی از سیاستهای فعلی ما بازنگری ترفیع استادان و رتبه بندی گروهها مبتنی بر ارتباط آنها با صنایع است.
وی همچنین خواستار همکاری استادان صاحب تجربه برای ارایه نظر و دیدگاه در خصوص بازنگری محتوای دروس تحصیلی و آیین نامههای آموزشی برای حرکت به سمت تعامل بیشتر با صنعت و جامعه شد.
سعیدی در ادامه تصریح کرد: علاوه بر دانشجویان ایرانی ما حدود ۲۵۰۰ دانشجوی غیر ایرانی نیز داریم که از پتانسیل این دانشجویان نیز میتوان در بورس تحصیلی صنعت و جامعه استفاده کرد.