به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیین گشایش مرکز آزمون زبان روسی (تورفل)، امروز، شنبه، ۳ خردادماه ۱۴۰۲، با حضور عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه علامهطباطبائی، لنار سافین، رئیس دانشگاه فدرال کازان روسیه، مهدی واحدی، معاون دانشجویی دانشگاه، دیمیتری تایرسکی، معاون پژوهشی دانشگاه کازان، سید جلالالدین فرجی، مدیر همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه، سرگئی پوروخرف، معاون اداری مالی دانشگاه کازان، عباسعلی وفایی، رئیس دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی دانشگاه، موسی عبداللهی، عضو هیئت علمی دانشگاه و سرپرست مرکز آزمون زبان روسی، احسان اکرادی، رئیس اداره گسترش همکاریهای بینالملل دانشگاه، تیمیرخان علی شو، معاون امور بینالملل دانشگاه کازان، محسن حبیبی، مدیر روابط عمومی و رئیس حوزه ریاست دانشگاه و جمعی از مدیران، روسای دانشکدهها و دانشجویان زبان روسی دانشگاه علامه طباطبائی، در دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی این دانشگاه برگزار شد.
معتمدی در ابتدای این آیین گفت: رابطه راهبردی که بین دو کشور ایران و روسیه وجود دارد شرایطی را فراهم میکند که ما بتوانیم فعالیتهای علمی و تعاملات دانشگاهی خود را ادامه دهیم. به طور قطع برای اینکه بدانیم در چه زمینههایی امکان گسترش همکاریهای متقابل وجود دارد باید نسبت به ظرفیت دانشگاههای همدیگر مطلع باشیم.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای دانشگاه علامهطباطبائی، بیان کرد: این دانشگاه، بزرگترین دانشگاه تخصصی علوم انسانی در ایران و غرب آسیا است، بنابراین زمینه همکاریهای دانشگاه علامهطباطبائی با دانشگاه فدرال کازان بیشتر در حوزه علوم انسانی خواهد بود. الگوهای موفقی از تعاملات بینالمللی با دانشگاههای دیگر داریم که برخی از آنها در گسترش ارتباط با دانشگاه کازان هم قابل انجام است. به عنوان مثال در حال حاضر دانشجویان رشته زبان روسی ما یک ترم در دانشگاههای روسیه و دانشجویان زبان فارسی دانشگاههای روسیه یک ترم را در دانشگاه دانشگاه علامهطباطبائی آموزش میبینند، این الگو میتواند در دانشگاه کازان هم پیاده شود. همچنین رشتهای مانند مطالعات منطقهای که در موسسه آموزش عالی بیمه اکو دانشگاه علامهطباطبائی که به زبان انگلیسی تدریس میشود، امکان تبادل دانشجو در این رشته را فراهم میکند.
رئیس دانشگاه علامهطباطبائی با تاکید بر اینکه کلید گسترش فعالیتهای مشترک، امکان گفتگو و تعامل علمی بین استادان دانشگاهها با یکدیگر است، افزود: گسترش فضای مجازی و امکان ارتباط از طریق سامانههای مجازی شرایطی را فراهم کرده است تا استادان بتوانند در قالب وبینارها و نشستهای مجازی با هم تعامل و گفتگو داشته باشند.
وی با اشاره به انتشار دهها مجله تخصصی در دانشگاه علامهطباطبائی، گفت: ما آمادگی برگزاری دورههای مشترک و انجام پژوهشهای علمی مشترک را با دانشگاه فدرال کازان داریم. همچنین در بیشتر کشورهایی که ما با آنها تعامل علمی داریم، رشتههای زبان فارسی دایر است، ما آمادگی راهاندازی و آموزش رشته زبان فارسی در این دانشگاه را نیز داریم.
معتمدی تاکید کرد: مرکز آزمون زبان روسی که با همکاری دانشگاه فدرال کازان، در دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی دانشگاه علامهطباطبائی راهاندازی شد نشان داد که تعاملات و همکاریها میتواند به صورت جدی عملیاتی شود و دو دانشگاه از مزایای آن بهرهمند شوند.
در ادامه سافین با اشاره به اجرایی شدن تفاهمنامه بین دانشگاه علامهطباطبائی و دانشگاه فدرال کازان، گفت: توسعه همکاریهای علمی و دانشگاهی بین دانشگاههای ایران و روسیه امروز برای ما یک اولویت محسوب میشود و در راه این توسعه، بار اصلی بر دوش دانشگاهها است. تاسیس و راهاندازی این مرکز در دانشگاه علامهطباطبائی یکی از آن اجزایی است که درستی این حرکت را نشان میدهد و به تحکیم روابط علمی و فرهنگی بین دانشگاهی دو کشور کمک میکند.
وی بیان کرد: برای دانشگاه کازان توسعه همکاریهای علمی با کشورهای عضو سازمان کشورهای اسلامی از جمله جمهوری اسلامی ایران، یکی از اولویتهای اصلی است. ما در دانشگاه کازان در حوزههای نفت و گاز، فیزیک، شیمی و حوزههای علوم اجتماعی و انسانی بسیار قوی هستیم و در حال حاضر هزار و ۱۴۰ شهروند ایرانی در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
رئیس دانشگاه فدرال کازان گفت: توسعه تکنولوژیهای نوین زمینه را برای همکاریهای علمی از راه دور فراهم کرده که نمونه بارز آن هم همین سامانهای است که برای برگزاری آزمونهای زبان روسی استفاده میشود. امیدوارم راه اندازی این مرکز که نمونه موفق همکاریهای بین دانشگاهی است، پلی برای ادامه همکاریها در سایر رشتهها و زمینهها شود.
گفتنی است؛ دانشگاه فدرال کازان یکی از قدیمیترین دانشگاههای روسیه است که بیش از ۲۰۰ سال از تأسیس آن میگذرد. این دانشگاه، مرکز اصلی آموزش در جمهوری تاتارستان است و از سال ۲۰۰۹ میلادی از عنوان دانشگاه دولتی به دانشگاه فدرال ارتقاء یافته است. دانشگاه فدرال کازان بیش از ۳۲۰۰ هیئت علمی، ۴۷ هزار دانشجو و ۳۰۰ رشته تخصصی در دورههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و ا دارد.