کد خبر:۱۰۸۴۱۵۹

استقرار عشایر در ییلاقات پایتخت/ آبرسانی سیار در مناطق عشایری قوت گرفت

مدیر امور عشایر استان تهران با اشاره به پایان کوچ تابستانه عشایر گفت: هم اکنون یک هزار و ۸۰۰ عشایر استان تهران و عشایر استان‌های همجوار در ییلاقات استان تهران بطور کامل مستقر شدند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرشید ذبیحی گفت: طبق تقویم کوچ عشایر تولید کننده تا نیمه شهریورماه در سیاه چادر‌های عشایری مشغول تولید و زندگی هستند و پس از آن کوچ پاییزه خود را شروع می‌کند.

وی افزود: این عشایر در ییلاقات شهرستان‌های شمیرانات، دماوند و فیروزکوه مشغول زندگی و تولید محصولات دامی، لبنی و پروتئینی هستند که با توجه به خشکسالی و کمبود آب امسال آبرسانی سیار در ییلاقات با شدت و قوت بیشتری دنبال می‌شود.

مدیر امور عشایر استان تهران با بیان اینکه زندگی در ییلاقات با سختی‌های زیادی روبه رو است، گفت: این عشایر در مناطق صعب العبور و سخت مستقر هستند که به منظور آسان کردن این زندگی سخت نسبت به تجهیز سامانه‌های خورشیدی و راه اندازی درمانگاه اقدام کردیم.

به گفته وی، همچنین با توجه به نیاز عشایر به خدمات دامپزشکی در خصوص واکسینه کردن دام‌های عشایری اقداماتی در حال انجام است و همچنین توزیع سوخت فسیلی و آرد خوراکی نیز به مقدار کافی در مناطق ییلاقی در حال توزیع است.


مدیر امور عشایر استان تهران با اشاره به بازدید ۱۵ ساعته استاندار و جمعی از مدیران در ییلاقات دشت لار اشاره کرد و گفت: در این بازدید میدانی علاوه بر شناسایی و ایجاد راهکار مناسب در خصوص رفع برخی مشکلات استاندار بر ارتقای شاخص‌های زندگی جامعه عشایری تاکید کرد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین به منظور بررسی دقیق و رفع مشکلات عشایر بزودی جلسه شورای عشایری استان تهران در محل استانداری برگزار می‌شود.

ذبیحی با بیان اینکه حمایت جامعه عشایری یعنی حمایت از تولید و اشتغال گفت: هر چادر عشایری نمادی از یک کارگاه تولیدی است و ضروری است از این جامعه تولید کننده حمایت کرد چرا که حدود ۳۰ درصد گوشت قرمز و محصولات پروتینی پایتخت توسط عشایر تامین می‌شود.

گفتنی است ۱۴ هزار و ۳۱۵ هزار نفر از عشایر کشور در استان تهران زندگی می‌کنند و بر اساس گزارش مرکز آمار ایران جمعیت عشایر استان در ۴۰ سال گذشته تا حدودی ثابت بوده و دلیل آن هم این است که ظرفیت مراتع جوابگوی جمعیت بیشتر نیست.

عشایر این استان قشلاق را در جنوب‌شرقی تهران و در شهرستان‌های ورامین و پاکدشت و فصل ییلاق را در ارتفاعات البرز و در شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه مستقر می‌شوند.

جامعه عشایری استان تهران تلفیقی از عشایر سایر استان‌های کشور است که حدود ۳۰۰ سال پیش در قالب چهار ایل و ۲۷ طایفه به مناطق عشایری استان تهران سکونت پیدا کردند، این جامعه تولیدکننده در سال گذشته بیش از ۶۷ هزار تن انواع محصولات لبنی، پروتئینی، دامی و کشاورزی تولید کردند، عشایر استان تهران با داشتن ۷۰۰ هزار راس دام سبک از تولیدکنندگان عمده گوشت قرمز هستند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار