به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست خبری رییس و معاون سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران با حضور جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد.
حسن زمانیان، رییس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران گفت: سازمان پزوهشها سال ۵۹ با مصوبه شورای عالی راه اندازی شده است. ایجاد محصولات صنعتی بر پایه پژوهش از ماموریت آن بوده است.
وی ادامه داد: رفع مشکلات و مسائل کلان کشور مبتنی بر دانش فنی و پژوهش است. در حال حاضر سازمان دارای دو رکن پژوهشها و واحدهای فناوری است.
زمانیان تولید را هدف این سازمان دانست و گفت: آن چیزی که در سازمان پژوهشها دنبال میشود، این است چرخه ایده تا تولید محصول در سازمان انجام میشود. ما تنها به دنبال خلق مقاله نیستم. بلکه پژوهشی را پیگیری میکنیم که منجر به تولید صنعتی یا رفع یک مسئله کلان شود.
وی با اشاره به رتبه بندی isc گفت: در آخرین رتبه بندی ISC در بین ۵۲ سازمان و پژوهشگاه رتبه اول را کسب کردیم.
رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران تصریح کرد: سازمان پژوهشها دارای ۷ پژوهشکده است. پژوهشکده برق و مواد، پژوهشکده فناوری نوین، پژوهشکده فناوریهای شیمیایی، کشاورزی، بیوتکنولوژی، مکانیک و مطالعات فناوری است.
زمانیان ادامه داد: در حال راهاندازی دو پژوهشکده هستم که بسیار ضروری است. پژوهشکده شیمیایی و دارویی با هدف و ماموریت ساخت داروی خاص است، پژوهشکده دیگر، پژوهشکده اکتشافت استحصال عناصر استراتژیک در حال راهاندازی است.
زمانیان با اشاره به ساخت ماهواره مصباح گفت: دانش فنی ساخت ماهواره در جمهوری اسلامی ایران در سازمان پژوهشها با ساخت ماهواره مصباح بومی شده است و تعداد بسیاری دانشمند ماهواره ساز تربیت کردیم.
وی با اشاره به ماهواره ایات گفت: در حال ساخت ماهواره آیات هستم که یک ماهواره زلزله شناسی است. ۱۳ زیر پروژه در حال انجام است که پس از انجام کار پژوهشی وارد فاز ساخت آن خواهیم شد. وجود پژوهشکدههای مکمل که برای ساخت ماهواره باهم مشارکت دارند.
رییس سازمان پژوهشها با اشاره به نیاز نقدی در ساخت ماهواره گفت: ما در فاز مطالعات مشکلی نداریم، اما نیاز به حداقل ۲ میلیون دلار کمک نقدی داریم.
رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران از تولید محصولی با عنوان آزمایشگاه روی دیسک خبر داد و گفت: این محصول سال یک دیسک تفلونی است که دارای شیارهای خاصی است که با وارد کردن یک قطره خون بر روی شیارهای آن میتوان مشخصات بیوشیمیایی حون را بر روی کامپوتر مشاهده کرد.
به گفته وی این محصول برای مناطق محروم که دسترسی به آزمایشگاه دشوار است کاربرد دارد.
زمانیان با بیان اینکه در برگزاری جشنوارهای خوارزمی تغییراتی اعمال شده است، گفت: شاخهی فناوری و نوآوری بهداین رویداد اضافه شده است صمن آنکه جوایز برگزیدگان میز افزایش یافته است.
زمانیان خاطرنشان کرد: تا کنون به برگزیدگان جشنواره خوارزمی ۲۰۰ و ۱۵۰ مسلمن تومان اهدا میشد که باهماهنگی های صورت گرفته جوایز برگزیدگان این جشنواره به یک میلیارد تومان افزایش یافته است.
زمانیان یکی از مانریتهای سازمان پژوهشها را رفع نیازهای صنعتی کرد و ادامه داد در این راستا با نهادهای متناطر، کرسیهای ارتباط با صنعت را راهاندازی کردیم.
همیچین در راستای ارتقا کیفیت فرایندها، سامانه ملی اتف (ارزیابی توانمندی فناوری) با همکاری وزارت صمت راهاندازی شد.
به گقته وی آیت سامانه در راستای رتبه بندی شرکتهای تولیدی و ارائه دهنده خدمات فنی ایجاد شده و گواهی سطح فناورانه برای آنها صادر میکند.
زمانیان با بیان اینکه این گواهی نامه، گواهی نامهی تحقیق و توسعه شرکت هاست، گقت: این گواهی نامه برای کلیه شرکت های تحت پوشش وزارت صمت صادر میشود.
رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران گفت: صدور گواهی نامه ارزیابی عمق فناوری برای شرکتهای حوزه تجهیزات پزشکی و الکترونیک را از دیگر خدمات این سازمان نام برد و افزود: در حال حاضر ۲۰ هزار شرکت در این حوزه فعالی هستند و گواهی عمق ساخت و یا تزریق فناوری در محصولات آنها صادر میشود.
وی با اشاره به اهمیت این گواهی نامه تاکید کرد: وزارت صمت بر اساس این گواهی نامه تسهیلاتی چون ارز نیمایی اعطا می کند، چراکه تسهیلات بر اساس این رتبه بندی اعطا میشود.
زمانیان با اشاره به راهاندازی سامانه جان ادامه داد: این سامانه محل مبادلات تجاری است و تمام شرکتهای دانشبنیان میتوانند محصولات خود را برای فروش، در این سامانه بارگزاری کنند.
به گقته وی این سامانه به زودی با حضور وزیرعلوم راهاندازی میشود.