
از شهریور ۱۴۰۰ تاکنون نزدیک به ۲ میلیون نفر به بیمه شدهها اضافه شده / در پرداختهای سال جاری هیچگونه استقراض بانکی نداشتهایم
احمد اسفندیاری، معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استانهای سازمان تأمین اجتماعی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو ضمن تبریک هفته تأمین اجتماعی اظهار داشت: از آنجا که سازمان تأمین اجتماعی بزرگترین سازمان اجتماعی کشور است که خدمات متنوعی را به مردم عزیزمان ارائه میدهد، در واقع همه مردم کشور با تأمین اجتماعی ارتباط دارند. بیش از ۵۳ درصد مردم کشور بیمه شده تأمین اجتماعی هستند. جمعیتی بالغ بر ۴۶ میلیون نفر مستقیماً، اعم از شاغلین و بازنشستگان و مستمری بگیران به عنوان بیمه شده از خدمات تأمین اجتماعی استفاده میکنند. در کنار این سایر مردم کشور اعم از دولتی، بخش عمومی غیردولتی و بخش خصوصی به نوعی با تأمین اجتماعی ارتباط دارند. تأمین اجتماعی به عنوان یک سازمان فراگیر ملی که شاید بتوان گفت در منطقه در حوزه خدمات بیمهای و درمانی حرف اول را میزند و در سطح جهانی هم شاید معدود کشورهایی باشند که این خدمات را به این گستردگی داشته باشند.
او در ادمه گفت: از برکات نظام مقدس جمهوری اسلامی همین بس که ما در سال ۵۷ که انقلاب به پیروزی رسید و یک جمعیت تقریبا ۳۶ میلیون نفری داشتیم، حدود ۲۰ درصد از جامعه کشور تحت پوشش بیمههای اجتماعی بودند اعم از سازمان تأمین اجتماعی و سایر بیمهها. اما الان به برکت انقلاب اسلامی و تلاش مسئولین بالغ بر ۷۰ درصد جمعیت کشور بیمه شده تأمین بیمه شده اجتماعی هستند. یعنی در واقع بیمه اجتماعی دارند. در کنار این بیمههای درمانی هم تقریباً نزدیک به عدد به ۱۰۰ درصد است. اما با بیمههای اجتماعی علاوه بر خدمات درمانی، سایر خدمات هم ارائه میشود. خصوصاً خدمات مرتبط با بازنشستگان، پرداخت مستمریبگیران، بازماندگان و ازکارافتادگان. عدد پوشش این بیمه گرچه هنوز نیاز به کار دارد (ما امیدواریم به روزی برسیم که ۱۰۰ درصد جامعه را تحت پوشش بیمههای اجتماعی ببریم)، اما رشد خوبی داشته ایم.
وی افزود: در دو سال گذشته جمعیت بیمه شدگان افزایش پیدا کرده است که از اقدامات خوبی است که در این دولت افتاده است. همچنین هم بیمهشدههای اجباری، هم بیمهشدههای اختیاری، طرح بیمه فراگیر زنان خانوار و بیمه دانشجویی افزایش پیدا کرده است که در راستای همان موضوع عدالت است که هم در اصل ۲۹ قانون اساسی اشاره شده است و هم در سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری که در فروردین ماه سال گذشته ابلاغ شد و تکلیف ما را سنگینتر کرد. در واقع میتوان گفت که ابلاغ سیاستهای کلی مقام معظم رهبری نقطه عطفی است در فعالیتهای سازمان تأمین اجتماعی که همکاران باید آن را سرلوحه خود قرار دهند که انشاءالله بتوانند اهداف و برنامههایی که ذیل این سیاستها تعدیل شده است را اجرایی کنند.
اسفندیاری پیرامون سوالی در رابطه با تکریم از بازنشستهها و تسهیلات آنها اظهار کرد: ما در حوزه بازنشستگان تأمین اجتماعی در کنار خدمات فرهنگی، رفاهی و آموزشی، بحثی را تحت عنوان خود کانونها به عنوان شرکای اجتماعی و نمایندگان شرکای اجتماعی داریم که در ارائه خدماتی که به بازنشستگان در استانها و شهرستانها مختلف میدهند با آنها در تعامل مستمر هستیم. اما چند برنامه به صورت متمرکز از قبل برنامهریزی شده و توسط استانها اجرا میشد، که در این دو سال گذشته با افزایش قابل توجهی رو به رو بوده است. به عنوان مثال سفرهای زیارتی و سیاحتی بازنشستگان عزیز، که در سال گذشته بیش از ۵۰ هزار نفر از بازنشستگان به اتفاق خانواده به مرقد مطهر حضرت علی بن موسی الرضا و حضرت معصومه سلامالله اعزام شدند و به صورت کاملاً رایگان از این خدمات استفاده کردهاند، و برای امسال هم پیشبینی ما حدود ۱۰۰ هزار نفر است.
وی در ادامه تصریح کرد: در کنار این تسهیلات بازنشستگان و مستمریبگیران است که در سال ۱۴۰۰ عدد هفت میلیون بود که ما در سال ۱۴۰۱ آن را به ۱۲ میلیون رساندیم که عددی نزدیک به ۲۲۰ هزار نفر از این وام ۱۲ میلیونی برخوردار شدند. همچنین در سال جاری عدد ۱۲ میلیون را به ۲۰ میلیون تومان رساندیم و انشاءالله پیشبینی ما این است که تا ۴۰۰ هزار نفر بتوانند از این مبلغ ۲۰ میلیون تومان تسهیلات استفاده کنند. در مرحله اول بیش از ۴۰ هزار فقره وام تسهیلات که ابتدای تیرماه پرداخت شد. ان شاء الله در ماه جاری هم مجدداً ثبت نام و اوایل مرداد پرداخت میشود و ان شاء الله که این روال ادامه داشته باشد.
معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استانهای سازمان تأمین اجتماعی افزود: در کنار این خدمات بحث المپیادهای ورزشی بازنشستگان و مستمریبگیران است که مسابقات آن در سال گذشته درشش رشته ورزشی برگزارشد. مسابقات از کف شهرستانها شروع و تا مرحله فینال ادامه دارد که به صورت سراسری برگزار میشود. امسال هم رشتههای دیگری را اضافه کرده ایم و تا آبان ماه مرحله کشوری امسال برگزار خواهد شد. این موضوع میتواند به روحیه شادابی و افزایش امید به زندگی و تحرک بازنشستگان عزیز کمک بکند. البته در کنار این موضوع در استانها برنامههای مختلفی برای عزیزان بازنشسته داریم. کار دیگری که سازمان انجام داد، کمک به کانونهای بازنشستگی است. چون تشکلهای بازنشستگی در استانها تسهیلات کم بهره را برای ساخت یا رهن و اجاره همین کانونها پرداخت میکنند.
اسفندیاری در رابطه با رویکرد حمایت از اشتغال تصریح کرد: در راستای حمایت از شرکای اجتماعی، ما علاوه بر دورههای آموزشی که در سراسر کشور برگزار میشود، دورههای مختلفی را جهت آشنایی با قوانین بیمه و کاهش خطرات ناشی از کار مرتبا برگزار میشود. ما در سال گذشته چیزی نزدیک به دو هزار کارگاه و دوره آموزشی داشتیم. در کنار این اگر شرکتها و اتحادیههای مختلف کارفرمایی هم تقاضا بکنند، ما این برنامهها را مرتب برای همه عزیزان و دوستان داریم.
وی در ادامه گفت: در رابطه با بحث کمک به کارفرما در راستای افزایش تولید، اقدامی که سازمان در سال جاری انجام داد بحث بخشش جرایم و بخشودگی جرایم است که مجوز آن از دولت گرفته شد و در حال اجرایی شدن است. بخشودگی جرایم برای کارفرما خودش به افزایش تولید و اشتغال کمک میکند. در کنار بخشودگی جرایم، بحث تقسیط بدهیها وجود دارد؛ که این تقسیط بدهی هم در سازمان در حال انجام است که به نوعی به کارفرمایان کمک میکند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استانهای سازمان تأمین اجتماعی افزود: در کنار این یک طرح را تحت عنوان دورههای یادگیری تأمین اجتماعی داریم، که به اختصار تحت عنوان دیتا دورههای یادگیری تأمین اجتماعی است و این طرح را به زودی ابلاغ خواهیم کرد. در این طرح تمامی افرادی که به نوعی با تأمین اجتماعی مرتبط هستند و به خدمات نیاز دارند، اعم از کارفرما، بیمهشده، مستمری بگیر میتوانند از خدمات استفاده کنند. همچنین به دنبال ایجاد دبیرخانه شرکای اجتماعی هستیم که محلی است برای گفتگو بین کارفرما، بیمه شده، کارگران و خود سازمان است که به امید خدا آن موضوع سهجانبهگرایی را به معنی واقعی بهتر بتوانیم اجرا کنیم.
اسفندیاری اذعان داشت: در کنار اینها بحث آموزش ایمنی و پیشگیری از حوادث ناشی از کار است که با کمک وزارت کار و سایر معاونتهای سازمان مرتب انجام میشود. امسال نیز از تشکلهای کارگاهها و شرکتهای فعال در رابطه با این موضوع که حوادث ناشی از کار کاهش پیدا کرده است و توسعه خانههای بهداشت تقدیر به عمل آمده است.
۳۹ سفر استانی مدیرعامل تامین اجتماعی برای پیگیری مشکلات مردم
معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استانهای سازمان تأمین اجتماعی در رابطه با امور استانها گفت: درخصوص بحث استانها از ابتدای استقرار تیم مدیریتی جدید بیش از ۳۹ سفر استانی اتفاق افتاد است که در این ۳۹ سفر استانی مدیرعامل به اتفاق معاونین سازمان و مدیران مرتبط حضور پیدا میکنند. سفرهای استانی به این صورت است که پیش از سفر بررسیهایی در خصوص وضعیت استان همه چیز از پیش برنامهریزی شده و در حوزه بیمه، درمان و بحثهای اقتصادی صورت میگیرد و مشکلات استان احصا میشود و در آن جا به صورت میدانی و با حضور مدیرعامل و معاون انجام میگیرد. دراینجا سعی میشود که تمام شهرستانهای استان پوشش داده شود. در واقع معاونین سازمان، مدیرعامل و مدیران شهرستانها حضور پیدا میکنند و بعد از آن جمع بندی میشود و در رابطه با مشکلات استان که از قبل احصاء شده است تصمیمگیری میشود. تقریباً میتوانیم بگوییم که در رابطه با اکثر مسائلی که ما در استانها احصاء کرده ایم و مسایل مرتبط با حوزه استانها تصمیمگیری شده است.
اسفندیاری تصریح کرد: ما مواردی داشتیم که سالهای سال مشکلشان حل نشده بود، برای مثال قرار بود در جایی درمانگاهی احداث شود و به دلایل مختلف انجام نشده بود، در این سفرها این دست موارد تعیین تکلیف میشود. اگر در قالب برنامههای سازمان، سطحبندی وخدماتی که باید ارائه شود تصمیم گرفته و سریعاً شروع شده است. کما اینکه الان بیش از ۱۰-۲۰ پروژه عمرانی که عمدتاً در حوزه درمانی هستند در سطح کشور در حال اجرا است. پس قطعاً این سفرها تأثیرگذار بوده اند. همچنین سفرهای استانی به صورت هفتگی و مرتب ا پیگیری میشود.
معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استانهای سازمان تأمین اجتماعی در پاسخ به سوال در رابطه با بهترین دستاورد تأمین اجتماعی در دولت سیزدهم اذعان داشت: زمانی که تیم جدید در تأمین اجتماعی حضور پیدا کردند تقریباً همه فکر میکردند که با توجه به چالشی که صندوقهای بیمهای در سطح کشور و حتی دنیا دارند، شاید یک ماه هم نتوانند حقوقها را واریز کنند. خود این موضوع که از سال ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۰ هر ماه مبلغی را به عنوان قرض یا وام از بانک میگرفتند تا حقوقها را پرداخت شود، چالش بزرگی بود و قطعاً اگر این روند ادامه پیدا میکرد معلوم نبود به کجا میرسیم. بدهی سازمان تأمین اجتماعی و بانک رفاه که از سال ۹۴ تا ۱۴۰۰ حدود ۱۰۶ همت بود؛ که سود و هزینه بانکی همین عدد به صورت ماهانه چیزی نزدیک به ۲۳-۲۴ همت میشد و این باری بود که از جیب بازنشسته میرفت. خوشبختانه با تلاش شبانه روزی که انجام شد و با توجه به افزایش تعداد بیمه شدهها و تلاش و ارائه راهکارهای جدید، اعم از طرحهای جدید برای بیمههای اختیاری مثل بیمه دانشجویی، بیمه زنان و خانواده و در کنار آن جلب اعتماد کارفرمایان موضوع به خوبی مدیریت شد.
او در ادامه تصریح کرد: جلب اعتماد کارفرمایان با تعاملی که سازمان در سطح کشور در همکاری با کارفرمایان برقرار کرده و این موضوع که آنها بدهیهای خود را پرداخت کنند و بعضاً تسهیلاتی که سازمان برای بازپرداخت بدهیهای قائل شد انجام شد. در کنار این دو موضوع کمک خوبی که دولت کرد بود. در طی سنوات قبل نیز دولت کمکهایی را به سازمان در قالب بازپرداخت بدهیاش داشت؛ بالاخره بازپرداخت بدهیهای دولت همیشه مورد بحث بوده است. اما در سنوات قبل ما شاهد بودیم سهامی را پرداخت کردند که نه تنها گرهای از کار سازمان باز نکرد بلکه باری بر دوش سازمان شد. اما اقدامات خوبی که دولت سیزدهم انجام داد این بود که سهام خوبی را به سازمان داد.
دیگر برای پرداخت حقوق بازنشسته ها و مستمری بگیران تسهیلات بانکی دریافت نمی شود
وی افزود: یکی از مشکلات صندوقها، خصوصا صندوق تأمین اجتماعی، وضعیت ناترازی صندوق به جهت ناپایداری منابع بود. بدهی انباشته صندوق که همانطور که عرض کردم بیشتر به جهت پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران بود که از ۱۳۹۴ تا سال ۱۴۰۰ این عدد به ۱۰۶ همت رسیده بود. همچنین افزایش پرداخت از جیب مردم در درمان مستقیم، معمولاً ما مشکلاتی را در درمان مستقیم داشتیم. کاهش ضریب پشتیبانی به عدد ۴.۲ و افزایش هزینههای ناشی از بازنشستگی پیش از موعد و پایین بودن نرخ بازدهی فعالیتهای از چالشهای جدی ما بود.
اسفندیاری ادامه داد: این موضوعات ما را با مشکل روبرو میکرد. کما اینکه ما تا سال گذشته هم، گاهاً برای پرداخت حقوق بازنشستگی و مستمری بگیران مجبور به دریافت تسهیلات بانکی بودیم. اما اتفاقی که افتاد این بود که با کار منسجم و برنامهریزی شده و جهادی به جایی رسیدیم که در این سه ماه گذشته امسال، هیچگونه استقراض بانکی در پرداختها نداشتیم. این موضوع نتیجه این است که یک برنامهریزی با طرحهای نو و جدید انجام شد. در دو سال گذشته، تقریبا از شهریور ۱۴۰۰ تا کنون بیش از یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر به بیمه شدهها اضافه شده است؛ که به صورت ماهانه بیش از هزار میلیارد تومان به منابع سازمان اضافه کرده است. اما مهمترین چیزی که اتفاق افتاد، بازپرداخت بدهیهای دولت به سازمان تأمین اجتماعی بود که با همکاری و مصوبه مجلس و اقدامات خوب دولت انجام و بیش از ۱۷۰ هزار میلیارد تومان از بدهیهای دولت پرداخت شد.
وی در ادامه توضیح داد: اتفاق بزرگی که انجام شد این بود که پرداخت بدهیهای سازمان به عنوان بزرگترین بدهکار با بیش از ۱۰۶ همت (در واقع بزرگترین تسویه حساب بانکی) در سال گذشته با بانک رفاه انجام شد. همچنین بزرگترین افزایش سرمایه بانکی هم در سال گذشته به عنوان پشتوانه سازمان برای آینده صورت گرفت؛ که ۴۵ هزار میلیارد تومان به سرمایههای بانک رفاه اضافه شد. این اقداما در جهت پایداری صندوق انجام میشود و این حرکت همچنان ادامه دارد.
اسفندیاری گفت: در حوزه درمان و عمدتاً در مناطق کم برخوردار و محروم اقدامات خیلی خوبی انجام شده است. الان درمانگاهی را که در سردشت کرداستان، در نقطه صفر مرزی داریم که قطعاً کمتر از امکانات درمانگاهها در تهران نیست. همچنین بحث افزایش قرارداد با مراکز درمانی غیر ملکی است که افزایش خوبی داشته است. اتفاق بهتری هم که در این دولت افتاد، در جهت کمک و به بیمهشدگان برای بحث هزینههای درمانی بود. ما در استانها و شهرستانهایی که مراکز درمانی ملکی ندارند، یعنی خود سازمان تأمین اجتماعی بیمارستان و مراکز درمانی ملکی ندارد، خدمات بستری در بیمارستانهای طرف قرارداد دانشگاهها فرانشیز و در واقع صفر است و بیمه شده برای خدمات بستری نیازی نیست مبلغی پرداخت کنند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استانهای سازمان تأمین اجتماعی دررابطه با کمیته حجاب و عفاف سازمان اظهار داشت: سازمان تأمین اجتماعی به عنوان بزرگترین نهاد اجتماعی که مستقیما با مردم در ارتباط است که در آن بیش از ۷۰ هزار پرسنل در حوزههای درمانی و بیمهای و شاید همین عدد هم در حوزه اقتصادی فعالیت میکنند. برنامههای فرهنگی تربیتی و بصیرتی، از برنامههای آموزشی تا مسابقات قرآن برای این عزیزان پیشبینی شده و تدارک دیده شده است. امسال و بیست و پنجمین دوره مسابقات قرآن برگزار میشود و در سال گذشته بیش از پنج هزار نفر، چیزی نزدیک به ۸-۹ درصد جمعیت سازمان در مسابقات قرآن شرکت کردند. تلاش ما این است که این عدد را به ۲۰ درصد برسانیم چراکه فعالیتهای فرهنگی و قرآنی، برنامههای ارزشمندیهستند. همچنین برنامههایی برای کتابخوانی و جلسات فرهنگی و آموزشی متفاوت برای مدیران داریم.
وی در ادامه گفت:، اما بالاخره سازمان تأمین اجتماعی هم به عنوان یک دستگاه که مشمول قانون است و ابلاغیه و دستورالعملهای نهادهای بالادستی و دولت رو اجرا میکند. خوشبختانه وضعیت سازمان تأمین اجتماعی در بحث عفاف و حجاب نسبتاً خوب است. شاید جایی هم سهلانگاری باشد، ولی کمیته عفاف و حجاب فعالی داریم و سعی میکنیم قوانین جاری کشور را اجرا کنیم. فکر میکنم در مراکز در سطح کشور کمترین مشکل را در این حوزه داشته ایم.
فعالیت بیمه ای برای اربعین
وی افزود: در پیادهروی اربعین سال گذشته همکاران سازمان تأمین اجتماعی، چه در بخش اقتصادی و چه در بخش بیمه و درمان، فعالیتهای خیلی خوبی داشتند. همه این فعالیتها هم به صورت داوطلبانه، هم در کربلای معلی و هم در مرزهای خودمان بود. ایضا با توجه به این که قرارگاه جهادی و محرومیتزدایی شکل گرفته است، اردوهای جهادی در مناطق محروم به صورت مرتب انجام میشود و همکاران ما در حوزه درمان، در سراسر کشور حضور پیدا میکنند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استانهای سازمان تأمین اجتماعی در رابطه با خبر خوب برای مخاطبان دانشجو گفت: با توجه به بستری که سازمان تأمین اجتماعی فراهم کرده است، بیمه دانشجویی یک هدیه است که قطعاً میتواند برای آینده خیلی مؤثر باشد. این یک حرکت خوب بود که توسط تأمین اجتماعی انجام شد. انشاءالله که دوستان کمک کنند تا دانشجویان بتوانند از این طرح به نحوه احسن استفاده کنند. ما نیز میزان اعلام آمادگی میکنیم که هرگونه کاری که در دانشگاههای کشور لازم باشد را برای تبیین و توضیح موضوع در جمعهای دانشجویی انجام دهیم. همچنین سازمان با مجامع علمی ارتباط دارد. برگزاری سمینارها و همایشهایی تحت عنوان آشنایی تأمین اجتماعی در دانشگاهها و مراکز علمی، جانمایی مفاهیم بیمه تأمین اجتماعی در کتب درسی دانشجویان و دانشآموزان را قبلاً انجام داده ایم. همچنین پیگیری تأسیس یک رشته، تحت عنوان تأمین اجتماعی در دانشگاه با توجه به لزوم این که ما رشتههای دانشگاهی را کاربردی کنیم انجام میدهیم. بحث دیگر این است که اردوهای دانشآموزی برای بازدید از شعب بیمه تأمین اجتماعی انجام شود که این هم یکی از موضوعاتی است که مدنظر ماست.
وی افزود: درهوشمند سازی نیز خدمات خوبی انجام شده است. ما در ۱۴۲۰ روزانه بیش از ۲۰ هزار مشاوره حضوری و غیرحضوری داریم. به طوری که در سال گذشته بیش از هفت و نیم میلیون خدمات مشاورهای را ارائه دادیم. نکته بعد بحث نسخهنویسی الکترونیک است که لازم است عرض کنم که ما از ۵۲ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۹۷ درصد رسیده ایم و امیدواریم تا آخر سال این عدد را به ۹۹ درصد برسانیم.
اسفندیاری پیرامون موضوع جمعیت و خانواده اظهار کرد: سازمان تأمین اجتماعی پوشش بیمه ناباروری را به صورت ۱۰۰ درصدی انجام میدهد. همچنین ما با تمام مراکزی که وزارت بهداشت مشخص کرد است طرف قرارداد هستیم. همچنین مرخصی زایمان را از شش ماه به نه ماه اعمال کرده ایم و انجام کلیه خدمات زایمان طبیعی و مشاوره بارداری و زایمان در مراکز ملکی ما رایگان است. قبلا و قوانین و مقرراتی وجود داشت و محدودیتهایی را اعمال میکرد، برای مثال میگفتت بیش دو یا سه فرزند را بیمه نمیکنند که این محدودیت برداشته شده است.
معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استانهای سازمان تأمین اجتماعی تاکید کرد: اگر بیمهشدگان عزیز به مراکز ملکی ما مراجعه کنند، پرداخت از جیبشان قطعاً کاهش پیدا میکند. یکی از تلاشهای ما این است که بیمه شده را به سمت مراکز خودمان هدایت کنیم. ما در این مدت توانسته ایم ۴.۱ درصد استفاده از مراکز ملکی را نسبت به سال گذشته افزایش دهیم و این گامی در این جهت است که پیگیری میکنیم.
تبدیل عضویت نزدیک سه هزار نفر
او در ادامه گفت: در حوزه تبدیل عضویت وضعیت خانواده ایثارگران، در درون سازمان بیش از دو هزار و ۵۰۰ نفر و در شرکتهای تابع چیز نزدیک به سه هزار نفر تبدیل عضویت شدهاند. همچنین مراجعه به مراکز ملکی ۴۰۱ درصد در بستری و ۱۸.۱ درصد در مراجعات سرپایی افزایش داشته است.
اسفندیاری در رابطه با گلایه مردم از شلوغی مراکز تامین اجتماعی تصریح کرد: مردم میتوانند هم از طریق اینترنت و هم به صورت تلفنی ازمراکز ما نوبت دریافت کنند. البته در بعضی مراکز ممکن است که مشکل پزشک داشته باشیم و نظم مقداری بهم بخورد. یکی دیگر از دلایل شلوغ بودن مراکز ما این است که بیمه شدگان ترجیح میدهند که اول به مراکز ما مراجعه کنند. مراکز ما که در واقع متولی اصلی بهداشت و درمان وزارت بهداشت است. انشاءالله با افزایش مراکز وضعیت بهتر خواهد شد.
معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استانهای سازمان تأمین اجتماعی گفت: ما تا پایان سال افتتاح دو بیمارستان بزرگ را خواهیم داشت که تا آخر سال به بهرهبرداری خواهد رسید. یکی از این دو بیمارستان، بیمارستان شهید فیاض بخش با بیش از ۵۵۰ تخت بیماردر تهران و دیگری بیمارستان هفده شهریور آبادان است. امیدواریم این دو پروژه تا نیمه دوم به بهرهبرداری برسند. بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان ارزش پروژههایی است که درهفته تأمین اجتماعی به بهرهبرداری میرسند و چیزی معادل همین عدد پروژههای هستند که عملیات اجرایی آنها آغاز میشود.