به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عبدالحسین خسروپناه درباره نحوه اقناع نسل جوان در بحث حجاب و عفاف و وظایف دستگاههای مختلف در این مورد، اظهار کرد: این وظایف را شورای عالی انقلاب فرهنگی از بیش از ۲۰ سال پیش در چند مرحله مصوب و به دستگاهها ابلاغ کرده است.
وی با تاکید بر اینکه با نوجوانان و جوانان در مورد حجاب و هر موضوع ارزشی دیگر باید با تبیین و منطق و استدلال گفتگو کرد، گفت: مسئلههایی که جنبه معرفتی و ارزشی دارد باید با تبیین آنها را حل کرد. رهبری بارها از جهاد تبیین سخن گفتهاند و منظور ایشان همین امر است. ایشان فرمودند بعضی از بانوانی که حجاب را رعایت نمیکنند، اگر بدانند پشت این ماجرا، دشمن است و بنا دارد به خانوادهها آسیب فرهنگی بزند، از این رفتارشان دست برمیدارند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به معنای تبیین حجاب و عفاف پرداخت و اظهار کرد: منظور از تبیین حجاب و عفاف، یک زمانی تبیین شرعی است که در آیات قرآن آمده است. در قرآن درباره حجاب، ۲۴ آیه وجود دارد از جمله سوره نور و احزاب. همچنین روایات مختلفی از پیامبر و امامان مطرح شده است و اگر کسی مدعی شود، بحث حجاب در آیات قرآن وجود ندارد و یا در سیره ائمه نبوده، این سخن نادرست است.
وی افزود: گاهی هم منظور از تبیین، تبیین روانشناختی و جامعه شناختی است. باید این را گفت که منظور از حجاب، چادر نیست بلکه رعایت پوشش است؛ و کسانی که حجاب را رعایت میکنند دارای آرامش روحی و روانی بهتری هستند و خانواده ترفیع پیدا میکند. وقتی بی حجابی در جامعه رواج پیدا میکند، ارتباطات دچار مشکل میشود. در جوامع غربی این مشکلات را میبینیم.
خسروپناه با اظهار به اینکه فقط نباید بحث شرعی حجاب به دختران تبیین شود بلکه باید کارکردهای روانشناختی و جامعه شناختی هم مطرح شود، تاکید کرد: حجاب واجب شرعی است که در قرآن و روایات آمده و هم واجب قانونی است که در قانون اساسی است و هم یک واجب عقلی و واجب تجربی است یعنی عقل و تجربه بشر به این رسیده که وقتی بانوان جامعهای از حجاب برخوردار باشند، آن جامعه عفیفانهتر خواهند بود و از سلامت خانواده و اجتماعی برخوردارند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به اقدامات این شورا برای بحث عفاف و حجاب اشاره کرد و گفت: دستگاههای مختلف را در این زمینه فراخواندهایم وآنها گزارشهای خود را دادهاند و برخی گزارشها نشان میدهد که اقداماتی صورت دادهاند ولیکن برخی از گزارشها نشان میدهد ضعفها و بی تدبیریها متعدد است. انصافا گزارشهای صداوسیما خیلی خوب بود. ایجابی بود و صرفا آماری نبود. در این چند ماه برنامههای خیلی خوبی برای تبیین به حق حجاب و عفاف تهیه شده است.
وی در عین حال بیان کرد: ضمن تشکر از عوامل صداو سیما باید این نکته را گفت که یکی از ابزارهای انتقال پیام در رسانه، فیلم و سریال است. وقتی به سریالهای خانوادگی مینگریم خیلی از این سریالها که نظارت جدی بر آنها نیست به شدت به دنبال تضعیف خانواده و ترویج مصرف سیگار و مواد مخدر و مشروبات الکی هستند.
خسروپناه از نظارت ناکافی بر تولیدات داخلی گلهمند شد و در ادامه گفت: ما حتی انیمیشن فیلم و سریالی که پیامش تبیین ارزشهای دینی، تبیین حجاب و تحکیم خانواده باشد نساخته و نداریم. این کار نیازمند هزینه است.
وی نسبت به خانوادهها توصیه کرد: خانوادهها باید مراقب باشند که فرزندانشان به راحتی در فضای مجازی وارد نشوند چراکه به کیان خانواده آسیبهای جدی وارد خواهد شد.