به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حوزه آموزش و پژوهش در هفتهای که گذشت با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید. به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حوزه آموزش و پژوهش در هفتهای که گذشت با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
دفتر گروه جذب و هدایت استعدادهای درخشان معاونت آموزشی دانشگاه علامه طباطبائی بر اساس آیین نامه «پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در دوره تحصیلی دکتری»، پس از ارزیابی متقاضیان واجد شرایط، اسامی پذیرفته شدگان مقطع دکتری بدون آزمون (سهمیه استعداد درخشان) برای سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳، در رشتههای مشخص شده بدون شرکت در آزمون را اعلام کرد.
بر اساس اطلاع این دفتر، پذیرش نهایی قبول شدگان، پس از تأئید سازمان سنجش آموزش کشور و هیئت مرکزی گزینش دانشجو، رسمیت خواهد یافت، بنابراین نیاز به پیگیری دانشجو وجود ندارد.
علی اکبر محمدی در آیین افتتاحیه رویداد فرهنگی «مثبت آرمان» که در مشهد مقدس برگزار شد، گفت: با توجه به نگاه ویژه ما به مسائل فرهنگی برنامههای شاخص زیادی با حضور ۱۸ هزار عضو فرهنگی، ۸ هزار استاد، ۵ هزار دانشجوی دختر، ۲۵۰۰ دانشجوی پسر و ۱۵۰۰ دانشجوی فارغالتحصیل در مشهد داریم که بخشی از آنها اجرا شده و مابقی در مرحله و نوبت اجرا قرار دارد.
وی با ذکر این نکته که برای اولین بار مبلغ ۱۵ میلیارد تومان ویژه اربعین کنار گذاشتیم و هزینههای طی مسیر هم با صندوق رفاه دانشجویی وزارت بهداشت است، تاکید کرد: همچنین ۵ میلیون تومان وام در شرایط غیراربعین و ۴ میلیون تومان در شرایط اربعین به متقاضیان تشرف به این سفر نورانی تخصیص مییابد
عبدالله معتمدی با اشاره به اجرای سند دانشگاه اسلامی در دانشگاه علامه طباطبایی گفت: دانشگاه علامه طباطبایی برنامه راهبردی خود را تدوین کرده و اجرای این برنامه از سال ۱۴۰۱ شروع شده است.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: برنامه راهبردی دانشگاه مبتنی بر اسناد بالادستی است که یکی از این برنامه ها، سند دانشگاه اسلامی است، این سند در بخشهای مختلف در مورد آموزش، پژوهش، مدیریت، فناوری، و جهات مختلف، راهبرد و اقدام ارائه کرده است و به نظر میرسد ظرفیت بسیار عالی برای عملیاتی شدن دارد. به عنوان مثال از جمله کارهایی که در راستای اجرای سند دانشگاه اسلامی انجام شده، هدفمند شدن پژوهش در این دانشگاه است.
رییس صندوق نوآوری گفت: شرکتهای دانشبنیان هر چقدر هم که به تکنولوژی بالا دست یابند، تا زمانی که بازار پیدا نکنند، نمیتوانند کار خود را توسعه دهند. صندوق نوآوری، سلسله رویدادهای تبادل فناوری را جهت بهمرسانی شرکتهای دانشبنیان با بازار برگزار میکند.
وی افزود: رویداد تبادل فناوری در صنایع مختلف تاکنون در ۳۷ نوبت برگزار شده است. در رویداد امروز نیز سازمان اتکا نیازهای فناورانه خود را اعلام کرد و صندوق نوآوری هم با انتشار فراخوان از شرکتهای دانشبنیان فعال در صنایع غذایی که توان ارائه راه حل در مورد نیازهای سازمان اتکا را داشتند دعوت کرد تا به ارائه دستاوردهای خود در این زمینه بپردازند.
ناهید پوررستمی، استادیار و مدیر گروه مطالعات جنوب و شرق آسیا و اقیانوسیه دانشکده مطالعات جهان، درباره اهمیت این پژوهش گفت: «سالخوردگی جمعیت چالشی است که در تعدادی از کشورهای پیشرفته صنعتی آغاز شده و پیشبینی میشود در سالهای آینده بسیاری از کشورهای دیگر را نیز شامل شود. درصد جمعیت بالاتر از ۶۵ سال، از سال ۱۹۶۰ تا سال ۲۰۲۱ میلادی در سطح جهان از ۴.۹ % به ۹.۵ %، در کشورهای صنعتی از ۸.۶ % به ۱۹%، و به طور خاص در ژاپن، از ۵.۶٪ به ۲۸.۷٪ افزایش یافته است که نشان میدهد این کشور پدیده سالخوردگی جمعیت را سریعتر از سایرین تجربه میکند. از این رو بسیاری از آثار و عواقب این پدیده در متغیرهای مختلف اجتماعی و اقتصادی این کشور بروز نموده و نزدیک به سه دهه است که دولت ژاپن سیاستهای مختلفی را در مواجهه با سالخوردگی به اجرا گذاشته است، به گونهای که به باور برخی محققان، ژاپن آزمایشگاهی برای استخراج درسهای سیاستگذارانه در مورد سالخوردگی و کاهش جمعیت شده است.»