به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، محمد راضیجلالی رئیس پارک علم و فناوری خوزستان در نشست با مدیران عامل شرکتهای دانش بنیان و فناوران خوزستانی که امروز (۱۵ مردادماه) برگزار شد، گفت: تعداد شرکتهای دانش بنیان در سال ۱۴۰۰، ۸۴ شرکت بوده که در حال حاضر به بیش از ۱۳۰ شرکت رسیده است. این شرکتها در حوزههای مختلف کشاورزی، نفت، گاز، پتروشیمی، IT و زیست فناوری در قالب کنسرسیومهای مختلف فعالیت میکنند.
رئیس پارک علم و فناوری خوزستان افزود: پارک علم و فناوری با توجه به سرمایههای اصلی که فناوران و نوآوران هستند، توانسته است فعالیتهای خوب و موثری در استان خوزستان داشته باشد اما ظرفیت منطقه اگر به نحو مطلوب و آن گونه که باید، مورد استفاده قرار بگیرد میتواند فرصت خوبی برای توسعه اقتصاد دانش بنیان کشور و استان خوزستان ایجاد کند.
وی ادامه داد: قطعا رویکرد دولت، تغییر فعالیتهای فناوری و نوآوری صرف و هدایت آن به سمت اقتصاد دانش بنیان پویا و با ثبات اشتغالزا، ارزآور و درآمدزا است. در این راستا قدم اول، تغییر عنوان معاونت علمی نهاد ریاست جمهوری بود. قطعا مجموعههای پارک علم و فناوری نیز به عنوان بخشهای فکری، فناور و دانش بنیان، در عرصه تحقق اقتصاد دانش بنیان میتوانند اتفاقات خوبی رقم بزنند.
وی با اشاره به ظرفیتهای استان خوزستان گفت: تنوع صنایع مختلف در یک جا، در کمتر استانی دیده میشود، با این وجود هنوز ارتباط بین فناوران و صنایع خوزستان آن طور که باید، برقرار نشده است. تلاش میشود از ظرفیتهای قانونی استفاده کنیم و این مجموعهها را به صنایع نزدیکتر کنیم تا همکاری با شرکتهای دانش بنیان را با هدف تامین نیازهای خود، در اولویت قرار دهند و از واردات تکنولوژی، کالا و تجهیزات از خارج از کشور بینیاز شوند.
راضیجلالی یادآور شد: برای توسعه زیست بوم فناوری در خوزستان، باید از ظرفیت معافیت مالیاتی استفاده کرد؛ به هر حال بودجه دولت در ساخت و ساز و تامین تجهیزات در شرایط فعلی، توانایی ندارد که این امر را محقق کند و لازم است از ظرفیتهای قانونی مانند ماده ۱۱ قانون جهش تولید بهره لازم را ببریم.
وی گفت: در استان خوزستان صنایع بزرگ مالیاتپرداز کلانی داریم؛ امیدواریم از فرصتی که قانون فراهم کرده است به نحو مطلوب استفاده شود و شاهد تغییر و تحول در توسعه زیست بوم فناوری باشیم.